Spanplafonds – 7 manieren om rust in huis te brengen

Rust in huis klinkt als een onmogelijks om te bereiken. Jouw huis is waar je naartoe vlucht na de stress van het werk of de drukte van jouw leven. Deze plek moet rust en kalmte brengen. Dit wordt echter over het hoofd gezien, wat leidt tot ruimtes die je nog meer stress en ongemak bezorgen. Een rustgevende woonruimte creëren gaat soms een beetje verder dan alleen het design van het interieur. Het kan zeer eenvoudig beginnen met een paar mindful praktijken of zelfs met behulp van een spanplafond of spanwand een rustgevende sfeer te creëren in jouw ruimtes. Met enkele eenvoudige aanpassingen in jouw interieur kan je al meer rust in huis halen!

Wat je levensstijl ook is, hier zijn 7 tips om rust en evenwicht te brengen in jouw huis en het om te toveren tot een vredig en rustgevend toevluchtsoord.

spanplafond of spanwand dit zijn de 7 manieren om rust in huis te brengen

Spanplafond prijs aanvragen? Meer rust in huis halen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

7 manieren om rust in huis te brengen

1. Opgeruimd huis = Rust in je hoofd

Of je nu een enthousiaste volger bent van de KonMari-methode of een zelfbenoemde maximalist, rommel veroorzaakt chaos in jouw huis en dit kan zwaar doorwegen in het dagelijks leven. Vaak leiden onverzorgde stapels en wanorde al gauw tot 20 minuten zoeken naar die vervelende autosleutels en geeft een gevoel van stress. Neem die extra tijd op een zaterdag of zondag en pak de rommelige kast aan of dat ene vervelende hoekje in jouw slaapkamer waar al jouw kleren op een hoopje ligt of de zoveel brieven en oude post die over alle tafels en banken verspreid zijn over jouw huis.

Een opgeruimd huis geeft innerlijke rust. Met minder rommel om ons heen, is het veel gemakkelijker en binnen handbereik om onze geest tot rust te brengen. Een beetje organisatie kan een vredig huis tot stand brengen, vooral wanneer meerdere mensen een leefruimte delen.

2. Breng meer groen in jouw thuis!

Als mensen zich willen ontspannen na een stressvolle dag of week, gaan ze vaak naar het dichtstbijzijnde wandelpad of bos om zich onder te dompelen in de natuur. Waarom breng je de rustgevende kwaliteiten van de natuur niet naar binnen? Niet alleen voegen ze een vleugje kleur in jouw interieur toe maar volgens een onderzoek van NASA, elimineren planten gifstoffen uit afgesloten ruimten binnenshuis waardoor jouw huis weer zuurstof krijgt. Bovendien kunnen planten de vochtigheidsgraad verhogen wat irritaties en luchtwegeninfecties kan voorkomen.

Naast het feit dat het een prachtig zicht is om te zien en een frisse herinnering aan de lente, voegen kamerplanten een vleugje energie, rust en leven toe waar ze ook verspreid staan, of het nu op de salontafel, de mantel in de woonkamer of op het nachtkastje is. Daarnaast kunnen rituelen zoals het verzorgen van planten door water te geven of te vernevelen je geest tot rust brengen in een vredige omgeving.

Enkele goede binnenhuis planten?

 • Lepelplant – Spathiphyllum
 • Krulvaren – Nephrolepis exaltata
 • Sansevieria
 • Calathea
 • Klimop – Hedera helix
 • Dracaena – Dracaena marginata
 • Rubberplant – Ficus robusta
 • Monstera – Monstera deliciosa
 • Blauwvaren – Phlebodium
 • Goudpalm – Areca palm

Welke planten te vermijden voor binnenshuis te hebben?

 • Dieffenbachia
 • Gele narcis
 • Oleander

Planten geschikt voor slaapkamers?

 • Aloë vera
 • Witte jasmijn
 • Vrouwentong – Sanseveria
 • Klimop – Hedera helix

3. Leg op tijd elektronica weg

Of het nu aan de ontbijttafel is, tijdens filmavond, in de badkamer of zelfs voordat we naar bed gaan, we lijken altijd op onze telefoon gekluisterd te zijn voor de laatste update op sociale media, om een grappige video te bekijken van een kat die schrikt van een komkommer of om onze vrienden op de hoogte te houden van onze laatste avonturen.

Dit neemt echter de tijd weg die je voor jezelf moet nemen en maakt je voornamelijk uitgeput en gestrest. Weten wanneer je elektronica op tijd moet wegleggen om tijd aan jezelf of aan je dierbare te geven is van uiterst belang.

Maak afspraken over elektronica in je huis:

 • Geen telefoons aan de tafel
 • Alle elektronica weg na een bepaald uur
 • Geen laptops of telefoons in de slaapkamers
 • Vermijd televisie in de slaapkamers

4. Overweeg aromatherapie voor rust in huis

Hoewel het een klein decoratie is voor jouw huis, kan een kaars een warme uitnodigende gloed geven en jouw kamers vullen met een rustgevende aroma. Geur is een krachtig instrument dat vaak wordt gebruikt om mensen te helpen zicht te verplaatsen naar een meer rustgevende plek in jouw gedachte.

Gebruik een dat je doet denken aan een vakantiebestemming of jouw favoriete seizoen. Kaarsen met een eucalyptus, lavendel of munt geur kunnen een kalmerend effect hebben op het welzijn. Geen fan van kaarsen? Diffusors met essentiële oliën zijn het ideale alternatief voor jou!

5. Speel met licht

Verlichting is een ander aspect dat je zal helpen je huis gezelliger te maken.

De verlichting in jouw huis heeft een grote invloed op hoe je je voelt. Het is een uitstekende manier om een omgeving van rust en ontspanning te creëren. Natuurlijk licht overdag is de beste bron van innerlijke rust, energie en serotonine. Velen van ons hebben echter niet de luxe om overdag veel tijd in huis door te brengen, daarom is het ideaal om ‘s avonds of ‘s nachts een ontspannen sfeer te creëren met de juiste verlichting.

Een verlichte spanplafond of spanwand kan deze sfeer brengen in jouw thuis. Met verschillende opties kan je dimmende verlichting achter jouw spanplafond of spanwand plaatsen wat het uiterst makkelijk maakt om tot rust te komen na een hectische dag. Een TENSION® Lumina verlichte spanwand of spanplafond geeft vele mogelijkheden, het kan je van warme tinten tot kleuropties integreren in jouw woonkamer, slaapkamer en dergelijke.

6. Breng kleur in jouw ruimtes

De simpele aanvulling van een kleurrijke muur of een muur met print kan de stemming van elke kamer veranderen. Het kiezen van het juiste kleurenschema kan een uitdaging zijn, dus doe genoeg onderzoek naar verschillende tinten en combinaties om te bepalen hoe ze het gevoel van jouw ruimte kunnen beïnvloeden.

Koele tonen kan worden gebruikt om tot rust te komen in een slaapkamer. Een combinatie van blauw en groen is ideaal om een gevoel van natuur en rust te bekomen. Met een leuke print in de woonkamer krijg je dan weer wat meer leven in jouw huis.

Met een TENSION® Vivid bedrukt spanplafond kan je elke kleur, print of afbeelding op jouw muren of plafonds plaatsen. Ze zijn gemakkelijk te installeren kenmerken is een spanplafond of spanwand de beste optie om het uiterlijk van jouw interieur te veranderen zonder de stress van het renoveren, het hebben van een puinhoop of het achterlaten van een vervelende geur.

7. Creëer je eigen persoonlijke ruimte

Iedereen verdient een eigen plekje om tot rust te komen en te ontladen van zijn dagelijks druk leven. Of dit nu de extra kamer dat je omtovert tot een meditatie plek, in de veranda een breihoekje maakt of in jouw slaapkamer een gezellige leesplek creëert met een leuke loveseat en een kleine koffietafel. Met je eigen ruimte kun je tot rust komen en ontspannen.

Tussen de chaos thuis, kan je gerust zijn wetende dat dit toevluchtsoord op jou wacht wanneer je het meest nodig heeft.

Ga nog een stapje verder en personaliseer jouw hoekje of kamer met een akoestische, bedrukte of verlichte spanplafond of spanwand van BINT®.

Spanplafond prijs aanvragen? Meer rust in huis halen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is een spanplafond of spanwand voor rust in huis

 • Standaard spanplafond of spanwand
 • Bedrukt spanplafond of spanwand
 • Akoestisch spanplafond of spanwand
 • Spanplafond of spanwand met achterliggende LED verlichting
 • Antibacterieel spanplafond of spanwand
 • Spanwand of spanplafond voor video projectie
 • Hangend spanplafond of een spanwand in een frame verwerkt

BINT® biedt een brede keuze aan soorten spanplafonds aan. Met ons TENSION® gamma van spanplafonds en -wanden bieden wij een op maat gemaakte oplossing voor ieder interieur.

Wat is de prijs van een spanplafond per vierkante meter?

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

De verschillende factoren dat een invloed heeft op de prijs van een spanplafond of spanwand:

  • Materiaal van het spanplafond of spanwand (antibacteriële stof, bedrukte stof, akoestische stof met akoestische opties, lichtdoorlatend stof enz.)
  • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand
  • Verlichtingskeuze
  • Gekozen kleur van het spanplafond of spanwand

Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand (zoals bogen, balken, enz.)

Waarom voor BINT® kiezen voor meer rust in huis

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting van jouw onderneming.

Met een spanplafond of spanwand in jouw appartement kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van jouw appartement. Denk maar aan een wand met een elegante print in jouw slaapkamer. Een verlichte koepel in jouw woonkamer, een strakke witte spanplafond in jouw keuken, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Kleine professionele tip voor spanplafonds of spanwanden

Een nieuw spanplafond is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze experts zullen je helpen in dit proces. Zij zullen ervoor zorgen dat het spanplafond perfect in jouw huis past en jou bijstaan bij de keuze van jouw spanplafond of spanwand.

Spanplafond prijs aanvragen? Meer rust in huis halen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint