Met een akoestisch spanplafond of spanwand van Tension® Whisper wordt de klankbeleving in grote en kleine ruimtes geoptimaliseerd.

TENSION® Whisper

spanplafond en spanwand akoestisch geluidsdempend jonge man op zijn laptop aan het glimlachen

Innerlijke rust met een akoestisch spanplafond.

Stilte is het geluid van innerlijke rust. Een akoestisch spanplafond wordt steeds belangrijker in de binnenhuisarchitectuur, want hedendaags design, dat al onze zintuigen positief moet beïnvloeden, wordt steeds meer gevraagd. Een optimale akoestiek maakt het wooncomfort beter.

Een akoestisch spanplafond of spanwand van TENSION® WHISPER is omnivalent. Enerzijds harmoniseert het akoestisch spanplafond het geluid van de ruimte en anderzijds overtuigt een akoestisch spanplafond visueel.

Een akoestisch spanplafond of spanwand is verkrijgbaar in heldere kleuren en gedetailleerde prints. Deze deze toepassing van een akoestisch spanplafond of spanwand is een decoratief element voor wanden, plafonds of scheidingswanden.

Bekijk onze projecten en laat je inspireren door onze akoestische spanplafond en spanwand installaties.

Akoestisch spanplafond

0 +
Tevreden klanten
0
Jaren ervaring
0
Afgewerkte projecten

Een akoestisch spanplafond of spanwand

Wat is akoestiek die wij verstaan onder een akoestisch spanplafond ?
Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die door een medium worden voortgebracht. In de meeste gevallen is dat lucht. Akoestiek kent verschillende praktische toepassingen.

Een akoestisch spanplafond installeren? Weet dan dat de akoestiek verschilt per ruimte.
Onder akoestiek wordt ook verstaan de invloed die een ruimte heeft op het geluid en de galm van geluid. Men kan bijvoorbeeld zeggen dat “deze ruimte een slechte akoestiek heeft”. Dit betekent dat de eigenschappen van de ruimte niet overeenstemmen met het gebruik ervan. De eisen voor een concertzaal zijn bijvoorbeeld anders dan die voor een collegezaal.

Factoren die invloed hebben op de akoestiek en van belang zijn bij de keuze van dikte van uw akoestisch spanplafond.
De akoestiek in een ruimte hangt af van absorptie en reflectie van het geluid door muren of attributen en de grootte van de ruimte.

De onaangename nagalm die door een akoestisch spanplafond verholpen zal worden.
 Nagalm vindt plaats door een gladde en harde afwerking. Wanneer het geluid veel wordt weerkaatst, duurt het een tijdje voordat het geluid uitsterft. Dit wordt nagalm genoemd en kan worden berekend of gemeten. Als men in een lege kerk klapt, hoort men dat de nagalm een paar seconden duurt. In een betonnen bunker van 10 × 10 m kan men elkaar nauwelijks verstaan door de galm.

De akoestiek verbeteren met een akoestisch spanplafond ?
Absorptie van de nagalm kan enkel en alleen door een akoestisch spanplafond of spanwand te installeren. Een akoestisch spanplafond of spanwand is vanwege zijn basismateriaal altijd een verbetering op de akoestiek in een ruimte. Maar door het toevoegen van akoestische wol, beschikbaar in verschillende diktes, achter het akoestische spanplafond of spanwand, zorg je voor een compete absorptie van het geluid. Het resultaat is absolute rust. Geen nagalm of “echo geluiden” meer. 

Meer weten over hoe akoestische spanplafond of spanwand u kan helpen ? Lees dan onze blogpost over hoe de akoestische isolatie verbeteren met een spanplafond of spanwand of bekijk eveneens een interessant artikel op wikipedia.

Akoestisch plafond - Geluidsisolatie plafond

Waar meerdere mensen samen leven of werken onder één dak ontstaat al gauw geluidsoverlast. Wil je graag de akoestiek in een ruimte verbeteren? Dan hebben we bij BINT gelukkig een goede oplossing: een akoestisch spanplafond. Spanplafonds op zichzelf zijn al geluidsabsorberend, maar een akoestisch spanplafond is een speciale uitvoering die extra geluid absorberend werkt.

BINT is expert in het design en installeren van akoestische spanplafonds en spanwanden voor zowel residentiële als commerciële projecten.

DE 6 STRAKKE TROEVEN VAN BINT®

Geen breekwerk

We hoeven niets uit te breken en je meubelen blijven gewoon staan. Onze vakmensen zijn binnen en weer buiten voor je het weet.

Snel geplaatst

We plaatsen 40m2 in 1 dag. Inclusief inbouwspots. Zo spaar je een pak werkuren uit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een plafond in gipsplaten.

Eindeloze variaties

Er zijn spanplafonds en -wanden voor elke stijl. Van rustiek tot extravagant, van kleurrijk tot sober: yes we can! Mét de verlichting of print van jouw keuze.

Onderhoudsvriendelijk

Onze polyester spanplafonds zijn antistatisch en daardoor onderhoudsarm. Bovendien zijn ze UV bestendig. Geen stof, geen verkleuring.

Geluidsdempend

Voor een optimale demping gebruiken we micro-geperforeerde doeken en voorzien we een extra, speciale laag akoestische wol.

Persoonlijke aanpak

Werken wij rechtstreeks voor particulieren, maar ook samen met aannemers wereldwijd voor zowel residentiële als commerciële projecten.