Spanplafond – Mooie plafond design ideeën!

Wanneer we de mogelijkheden van een interieurontwerp bekijken, hebben we vaak de neiging om ons te concentreren op elementen zoals meubilair, muren en vloeren, zonder rekening te houden met het potentieel dat een plafond kan toevoegen aan een interieur. Zelfs ramen en deuren krijgen meer aandacht op het gebied van design. Plafond design krijgt nauwelijks de erkenning die het verdient.

Dit is zeker een gemiste kans, want kiezen voor een wit en vlak plafond (of het nu voor de woonkamer, keuken, badkamer of slaapkamer is) is het verste verwijderd van een geweldig plafondontwerp. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat je verder kunt accessoriseren met details als een plafondventilator, architectonisch lijstwerk of een paar rustieke balken.

Laten we dus, in het belang van een uitmuntend interieur, eens kijken naar een aantal inspirerende en verfrissende plafondontwerpen die de look van jouw huis kunnen veranderen.

spanplafond spanwand lumina wellness zwambad ruimte
Plafond design spanplafond met led verlichting en spotlichten. Moderne woonkamer idee.

Plafond design prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een plafond design of spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Het juiste plafond design voor jouw interieur kiezen!

Ruimte voor het plafond design

Dit verwijst naar het type kamer waar je het plafond designgaat laten plaatsen. Het ontwerp varieert van een slaapkamer, badkamer, woonkamer en andere gebieden van het huis. Meestal zijn plafonds in een woonkamer, familiekamer en slaapkamer ingewikkelder dan die in een badkamer. Maar toch, het hangt af van jouw smaak en het soort interieur dat je hebt.

Gelukkig kan een spanplafond overal in jouw woning of commerciële ruimte worden geplaatst. BINT® biedt een groot aanbod van mogelijkheden in plafodn design aan zoals spanplafond met een verscheidenheid aan opties zoals akoestische eigenschappen, antibacteriële eigenschappen, alle soorten kleuren, bedrukkingsmogelijkheden en veel meer!

Ontdek ons TENSION® assortiment en kijk wat het beste bij jouw interieur past!

Stem jouw plafond design af op jouw interieurstijl

Bepaal de verlichtingsposities voor het plafond design

Houd rekening met de hoogte van het plafond

Plafond design kleuren kiezen

Akoestiek en plafond design?

De kleine details tellen voor uw plafond design!

Probeer verschillende vormen toe te passen in jou plafond design

Plafond design prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een plafond design of spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is een spanplafond of spanwand?

Een spanplafond of een spanwand is een doek (van polyester of PVC) dat voorzien is van een speciale PU-coating. Het wordt geplaatst onder een bestaand plafond en is ontworpen om een plafond in slechte staat of beschadigd te verbergen zodat het volledig uit het zicht verdwijnt. Een spanplafond of -wand kan zeker en vast ook worden gebruikt om een ruimte te verfraaien. Dit doek wordt gespannen met behulp van profielsystemen, die aan de wanden worden bevestigd (vandaar de naam spanplafond). Zo krijgt je een volledig nieuw plafond en wand die niet te onderscheiden zijn van een “normaal” gipsplafond.

Wil je meer weten over een spanplafond of spanwand? Bekijk dan zeker ons artikel met meer uitleg.

Wat is de prijs van een spanplafond of spanwand?

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

De verschillende factoren dat een invloed heeft op de prijs van een spanplafond of spanwand:

  • Materiaal van het spanplafond of spanwand (antibacteriële stof, bedrukte stof, akoestische stof met akoestische opties, lichtdoorlatend stof enz.)
  • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand
  • Verlichtingskeuze
  • Gekozen kleur van het spanplafond of spanwand
  • Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand (zoals bogen, balken, enz.)

Waarom voor BINT® kiezen

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting of renovatie van jouw huis.

Met een spanplafond of spanwand in jouw huis kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van jouw huis. Denk maar aan een wand met een elegante print in jouw slaapkamer. Een verlichte koepel in jouw woonkamer, een strakke witte spanplafond in jouw keuken, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van een spanplafond of spanwand in jouw appartement? Contacteer BINT® en krijg een gratis offerte voor jouw woning, kantoor of commerciële ruimte.

Kleine professionele tip voor spanplafonds of spanwanden

Een nieuw spanplafond is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze experts zullen je helpen in dit proces. Zij zullen ervoor zorgen dat het spanplafond perfect in jouw huis past en jou bijstaan bij de keuze van jouw spanplafond of spanwand.

Plafond design prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een plafond design of spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint