Hoe een thuisbioscoop maken met een spanwand?

Nu we toch grotendeels thuis zitten vanwege COVID19 moeten we toch een manier vinden om ons een beetje te vermaken, mis je de bioscoop of mis je misschien de lange rij om je ticketje aan te kopen of de geur van snoep en popcorn? Mis je tegen je geliefde aan te kruipen in een volle zaal? Een thuisbioscoop kan de oplossing zijn voor dit gemis! Wanneer men aan een thuisbioscoop denkt, denkt men aan de lange lijst van kosten die dit met zich mee zou brengen. Je eigen thuisbioscoop inrichting hoeft niet super duur meer te zijn! In dit artikel bespreken we welke elementen je zeker niet over het hoogt mag zien bij het inrichten van je thuisbioscoop.

Thuisbioscoop met spanwand

Thuisbioscoop prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Hoe maak je een thuisbioscoop in jouw woonkamer?

Een thuisbioscoop inrichting bij jou hoeft niet zo duur of ingewikkeld te zijn, en je kan het volledig personaliseren naar jouw smaak. Met de juiste tips kan je de bioscoop in je thuis brengen en de ideale omgeving inrichten.

Thuisbioscoop inrichten: omgeving

Het is uiterst belangrijk om de juiste ruimte te kiezen voor jouw thuisbioscoop. Een thuisbioscoop is een kamer die uitsluitend bestemd is voor het bekijken van films op een groot scherm. Dit betekent dat er weinig anders gebeurt in die thuisbioscoop dan screening-gerelateerde activiteiten. En vandaag de dag betekent het kijken van films en tv-series veel meer dan het ooit deed, met streamingdiensten zoals Amazon Prime, Netflix en Hulu, en BluRay-films.

Wanneer de thuisbioscoop ruimte deelt met andere delen van het huis, vermindert de filmervaring. Wanneer de thuisbioscoop een open ruimte deelt met de keuken, dringen kookgeluiden en -geuren binnen. Als de thuisbioscoop in de woonkamer staat, rennen er kinderen rond en is het licht moeilijk te regelen. Het is daarom het best om een aparte ruimte hebben waar je alle elementen kan controleren en een fijne filmervaring hebt.

Vloerbedekking

Muur-tot-muur tapijt is een zeer goede optie voor de absorptie van omgevingsgeluiden en draagt bij aan de gezelligheid. Kinderen kijken graag op de vloer en je weet maar nooit wanneer een romantische komedie jou en je geliefde over het tapijt doet rollen. Van het lachen, natuurlijk!

Wanden

Als je geneigd bent om eierdozen op jouw muren te nieten om het geluid te dempen, relax! Laat de muren voor wat ze zijn, effen muren zijn meer dan voldoende. Als je echter de akoestiek toch wilt optimaliseren, kan je kiezen voor een akoestisch spanplafond om het geluid dat van buitenaf komt te verminderen. Voeg geen ingelijste schilderijen met glas toe – die reflecteren te veel geluid en licht.

Maak je muren zo donker als je kunt verdragen: Heldere kleuren weerkaatsen licht, wat vooral storend is als er een fel verlichte scène op het scherm is. Vermijd glanzende of half glanzende verven en kies in plaats daarvan voor reflectie bestrijdende eierschaal- of effen verven.

Kies voor neutrale bruin-, bruin- en olijfkleuren. Sterkere kleuren, zoals rood en blauw, geven een vreemde zweem aan het omgevingslicht en kunnen de kleuren die jij op jouw scherm ziet beïnvloeden.

Thuisbioscoop inrichten: projector of TV?

De eerste gedachte zou zijn om de grootste en meest flashy flatscreen tv aan te schaffen om als home theater te installeren. Dit is totaal onnodig! Dit neemt ook de charme weg van het kijken naar een film in een bioscoop. Met een projector kan je heel eenvoudig die authentieke atmosfeer van een bioscoop creëren. Combineer dit met een projectie wand en je hebt je eigen thuisbiscoop ingericht!

Thuisbioscoop inrichten: geluidsoptimalisatie

Dankzij de zeer geavanceerde luidsprekertechnologie en de concurrentie tussen de beste luidsprekerfabrikanten is de geluidsweergave in een thuisbioscoop een ware kunst geworden. Dit betekent dat een systeem dat je voor je thuisbioscoop kiest, waarschijnlijk van zeer hoge kwaliteit zal zijn.

De meeste luidsprekersystemen voor jouw thuisbioscoop (en de soundtracks van films) zijn ontworpen om specifieke geluiden uit specifieke delen van jouw luisteromgeving weer te geven. Wanneer een trein door een scène dendert, hoor je het geluid van de ene kant naar de andere kant gaan.

Plaatsing: Een typische thuisbioscoop is voorzien van 5.1 surround sound, wat betekent dat er vijf full-range luidsprekers zijn en één low-range specialist, de woofer. Je plaatst drie luidsprekers en de woofer vooraan in de kamer, en de twee overige luidsprekers aan weerszijden en iets achter je kijkpositie. Plaats de luidsprekers op ten minste 50 centimeter afstand van de muren.

Laten we niet vergeten dat elke kamer uniek is, en dat het beste geluid voor jou misschien pas komt nadat je hebt geëxperimenteerd met de plaatsing van de luidsprekers. Gelukkig zijn de luidsprekers verplaatsbaar.

Thuisbioscoop inrichten: verlichting

Omgevingslicht betekent licht van bronnen buiten de bioscoop, zoals uit andere kamers of door ramen. Bij de meeste woningrenovaties probeer je altijd meer natuurlijk licht toe te voegen. Home theaters zijn ruimtes waar je het omgevingslicht wilt beperken, of het nu natuurlijk buitenlicht is of licht uit andere kamers. Lichtvervuiling is schadelijk voor videoprojectiebeelden en maakt het bekijken van films zelfs minder aangenaam.

Als er omgevingslicht is dat je niet kan beheersen, dan heb je een projector nodig met een hoge lichtsterkte. Maar de beste manier om met omgevingslicht om te gaan is om het te stoppen voordat het begint, door een ruimte te kiezen die al weinig licht heeft, zoals een kelder. Als dit niet lukt, kan je het licht beperken met gordijnen en zonweringen die het licht tegenhouden.

Thuisbioscoop inrichten: extra tips

Om echt het gevoel te krijgen dat je thuis een bioscoop heeft, kan je kleine details toevoegen aan jouw thuisbioscoopruimte:

 • Maak een snacktafel gevuld met je favoriete snacks die je graag oppeuzelt terwijl je alleen of met je geliefden een film kijkt;
 • Creëer gezelligheid gezellig mogelijk met genoeg pluche kussens en zachte dekens om lekker in weg te kruipen tijdens het kijken van je favoriete romantische komedie of dat ene drama dat je maar niet kan stoppen met herbekijken;
 • Het kan een traditie worden! Maak van zaterdagavond filmavond, dit zal je familie dichter bij elkaar brengen en traditie in je huis brengen;
 • Zorg ervoor dat jouw meubels comfortabel genoeg zijn om in weg te doezelen tijdens jouw filmmarathons;

Benieuwd hoe BINT® kan helpen jouw thuisbioscoop droom werkelijkheid te maken? Neem zeker contact op met ons team en samen kijken we naar de beste opties voor jouw interieur!

Thuisbioscoop prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is een spanplafond of spanwand?

Met TENSION® bieden wij absolute innovatie in polyester spanplafonds en spanwanden. Het systeem voor het bekleden van wanden, plafonds en panelen geeft een geheel nieuwe definitie aan exclusief ontwerp van uw ruimtes en is het moderne alternatief voor conventioneel pleisterwerk, schilderwerk of andere vormen van plafond- en wandbekleding. TENSION® is niet alleen eenvoudig, precies en strak te monteren, maar wordt ook gekenmerkt door een bijzonder naadloos resultaat en een glad oppervlak. Het systeem combineert slimme eigenschappen die compleet nieuwe ruimte-architecturen mogelijk maken. Met een brede waaier aan kleuren, digitale prints en vormen laten wij niets te wensen over.

Mogelijkheden van een spanplafond of spanwand

 • Standaard spanplafond of spanwand
 • Bedrukt spanplafond of spanwand
 • Akoestisch spanplafond of spanwand
 • Spanplafond of spanwand met achterliggende LED verlichting
 • Antibacterieel spanplafond of spanwand
 • Spanwand of spanplafond voor video projectie
 • Hangend spanplafond of een spanwand in een frame verwerkt

BINT® biedt een brede keuze aan soorten spanplafonds aan. Met ons TENSION® gamma van spanplafonds en -wanden bieden wij een op maat gemaakte oplossing voor ieder interieur.

Waarom voor een spanplafond kiezen?

Een spanplafond is de ideale oplossing voor elke ruimte waar oneffenheden en beschadigingen aan het oppervlak moeten worden verborgen. Oneffen afwerkingen, externe leidingen – ze kunnen gemakkelijk worden verborgen met een spanplafond! Een spanplafond laten plaatsen vereist minder materiaal, minder werk en is dus een betere optie dan Gyprocplaten. Een spanplafond is zeer snel te installeren, wat het grootste pluspunt is.

Uiteraard zijn er vele andere voordelen aan het installeren van een spanplafond zoals:

  • Een spanplafond is duurzaam
  • Met een spanplafond krijg je een naadloos afgewerkt plafond
  • Een spanplafond is vocht- en stof werend
  • Het heeft vele opties (akoestisch, antibacterieel, bedrukt enz.)
  • Een spanplafond is onderhoudsarm

Thuisbioscoop prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is een projectiespanwand (of spanplafond)?

Een projectie spanwand of plafond is ideaal voor allerlei soorten projectie voor verschillende doeleinden. Een projectiespanwand kan worden gebruikt in jouw huis als onderdeel van het interieur van jouw thuisbioscoop, voor concerten of zelfs voor vergaderzalen. Het duurzame materiaal maakt het de ideale optie voor projectiebehoeften in alle sectoren of voor persoonlijk gebruik.

TENSION® Motion

TENSION® Motion is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van particulieren en professionals, of dit nu voor thuisbioscopen of voor vergaderzalen is, een TENSION® Motion spanplafond past perfect in het interieur van elke ruimte. Voor vooraanzichtprojectie raden wij een TENSION® Motion mat witte afwerking aan om een optimale beeldkwaliteit te garanderen.

Waar kan een projectiespanwand of spanplafond gebruikt worden?

Een projectieschermwand of -plafond kan worden gebruikt in veel verschillende ruimten in verschillende sectoren of voor persoonlijk gebruik. Deze veelzijdige spanwand of spanplafond is inmiddels onmisbaar geworden voor het projecteren van video’s, kleuren of tekst.

Waar een projectiespanwand gebruikt kan worden:

 • Thuisbioscoop
 • Vergaderzaal
 • Kunst tentoonstelling
 • Showroom
 • Filmstudio
 • Concerten
 • Feestzalen

Is een projectiespanwand alleen van toepassing in mijn woonkamer?

Als projectieoppervlak beantwoordt TENSION® MOTION perfect aan de behoeften van kunstgalerijen of musea om grafische werken weer te geven, om reclame te projecteren tijdens beurzen of evenementen, en zelfs aan die van restaurants, cafés en retailwinkels om specifieke sferen te creëren. Een projectie spanwand of spanplafond is dus niet alleen geschikt voor een thuisbioscoop maar vrijwel voor elke gelegenheid voor individueel of professioneel gebruik.

Wat is de prijs van een spanplafond of spanwand?

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

De verschillende factoren dat een invloed heeft op de prijs van een spanplafond of spanwand:

 • Materiaal van het spanplafond of spanwand (antibacteriële stof, bedrukte stof, akoestische stof met akoestische opties, lichtdoorlatend stof enz.)
 • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand
 • Verlichtingskeuze
 • Gekozen kleur van het spanplafond of spanwand
 • Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand (zoals bogen, balken, enz.)

Waarom voor BINT® kiezen

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting of renovatie van jouw huis.

Met een spanplafond of spanwand in jouw huis kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van jouw huis. Denk maar aan een wand met een elegante print in jouw slaapkamer. Een verlichte koepel in jouw woonkamer, een strakke witte spanplafond in jouw keuken, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van een spanplafond of spanwand in jouw appartement?

Kleine professionele tip voor spanplafonds of spanwanden

Een nieuw spanplafond is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze experts zullen je helpen in dit proces. Zij zullen ervoor zorgen dat het spanplafond perfect in jouw huis past en jou bijstaan bij de keuze van jouw spanplafond of spanwand.

Thuisbioscoop prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint