De vele verschillende toepassingen van een antibacteriële wand en plafond - Voor een veiligere omgeving!

Op zoek naar een duurzame oplossing voor professionals in de gezondheidszorg, medische faciliteiten, ziekenhuizen, restaurants en zelfs bij jouw thuis? Een antibacteriële wand of spanplafond is dé ideale oplossing voor alle soorten omgevingen.

Een antibacteriële wand of spanplafond is niet alleen doeltreffend op het gebied van hygiëne, maar kan ook een aantrekkelijk en gastvrij design geven aan elke ruimte. Wil je meer weten? Ontdek ons gamma TENSION® Sterile antibacteriële wand of spanplafond, deze kunnen aan alle ruimtevormen en plafonds worden aangepast en kan zelfs op muren worden geïnstalleerd!

spanplafond spanwand in een medische praktijkruimte uiterst steriel spanplafond prijs

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is een spanplafond of spanwand?

Een spanplafond of spanwand bestaat uit een polyester (of PVC) materiaal dat wordt aangebracht op een plafond of muur met behulp van een frame en profielen. Deze profielen en frame zijn niet meer zichtbaar na het plaatsen van een spanplafond of spanwand. Het plaatsen van een spanplafond vergt zorgvuldigheid en precisie, dit zorgt voor een naadloze en strakke afwerking.

De verschillen tussen een polyester spanplafond en een PVC spanplafond :

PVC spanplafond
Polyester spanplafond
Kleur
Een standaard PVC spanplafond heeft een glanzende kleur.
Standaard polyester spanplafond is mat.
Zichtbare naden
Een PVC spanplafond of spanwand wordt meestal om de drie meter afgedicht. Hierdoor ontstaan zeer dunne naden.
Een polyester spanplafond heeft meestal een veel groter oppervlak, waardoor ook veel minder naden zichtbaar zijn.
Stabiliteit
PVC spanplafonds zijn minder stabiel en de kans op scheuren groter is bij een PVC spanplafond dan bij een polyester spanplafond.
Hanglampen en spots zijn ook makkelijker te installeren met een spanplafond van polyester

Antibacteriële wand of spanplafond

Op sommige plaatsen, zoals ziekenhuizen, dokterspraktijken en restaurants, waar aan vele hygiënenormen moet worden voldaan, zijn sommige soorten spanplafonds niet geschikt en voldoen zij niet aan de gestelde hygiëne-eisen.

Het is dan ook niet gemakkelijk om een plafondbekleding te vinden die aan al deze criteria voldoet, vooral als u tegelijkertijd iets moois en elegants zoekt. Daarom hebben wij onze TENSION® Sterile antibacteriële stof voor plafonds en wanden geïntroduceerd, een doeltreffende antibacteriële stof die die de vorming van schimmels en bacteriën voorkomt.

TENSION® Sterile antibacteriële wand of spanplafond zijn geschikt voor elke ruimte, zonder uitzondering!

Antibacteriële wand prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Antibacterieel spanplafond en antibacteriële wand - toepasbaar in elke omgeving

Speciaal ontworpen met een stof die de vorming van schimmels en bacteriën voorkomt. Antibacteriële spanplafonds zijn geschikt voor alle vochtige, gemakkelijk te bevuilen ruimtes en sanitaire ruimten. Overal waar hygiëne van het grootste belang is, zijn antibacteriële spanplafonds het antwoord!

Hier volgen enkele plaatsen waar een antibacterieel spanplafond geïnstalleerd kan worden:

 • Antibacteriële wand of spanplafond in medische faciliteiten: ziekenhuizen en dokterspraktijken;
 • Antibacterieel spanplafond of antibacteriële wand voor tandartspraktijken;
 • Antibacteriële wand of spanplafond
  in wachtkamers;
 • Antibacterieel spanplafond of antibacteriële wand in kuuroorden en cosmeticaruimtes,
 • Antibacteriële wand of spanplafond voor gesloten zwembaden;
 • Antibacterieel spanplafond of antibacteriële wand voor restaurants;
 • Antibacteriële wand of spanplafond
  in commerciële ruimtes;
 • Antibacterieel spanplafond of antibacteriële wand in kinderdagverblijven;
 • Antibacteriële wand of spanplafond
  in scholen;
 • Antibacterieel spanplafond of antibacteriële wand in keukens;
 • Antibacteriële wand of spanplafond
  in professionele ruimten;
 • Antibacterieel spanplafond of antibacteriële wand in apotheken

Wij hebben hierboven verschillende ruimten genoemd waar de installatie van een antibacteriële wand of spanplafond van essentieel belang is. Een antibacteriële wand of spanplafond is namelijk geschikt voor elke ruimte en ook voor alle vochtige ruimten, dit omvat ook warme plaatsen waar mensen veel sporten, bewegen en zweten, zoals een sauna of een fitnessruimte.

spanplafond antibacterieel gemonteerd in de wachtzaal van een artsenpraktijk

Voordelen antibacteriële wand of spanplafond

Een antibacteriële wand of spanplafond zijn steeds populairder geworden, vooral in sanitaire omgevingen die veel hygiënisch onderhoud vergen of zelfs bij jouw thuis! Hun kenmerken voldoen aan vele eisen, waardoor ze zeer bruikbaar zijn voor vele plaatsen en ruimten.

 • Antibacteriële spanplafonds of antibacteriële wanden hebben verschillende voordelen, waarvan er enkele zijn:
 • Help tegen de strijd tegen de verspreiding van microben;
 • Voorkomt de vorming van schimmels en bacteriën;
 • Antibacteriële wand of spanplafonds zijn grotendeels eenvoudig te installeren;
 • Kan geïnstalleerd worden zonder meubilair te verplaatsen;
 • Antibacteriële wand of spanplafonds creëren gezonde en aangename ruimtes;
 • Draagt bij tot betere  hygiënisch omgeving;
 • Spanplafonds zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen en bieden de mogelijkheid om verschillende opties te integreren (zoals verlichting, akoestische effecten, bedrukt, enz.)
 • Spanplafonds zijn onderhoudsarm.

Integratie mogelijkheden antibacteriële wand of spanplafond

Een antibacterieel spanplafond of antibacteriële spanwand kan volgens uw wensen worden aangepast, zonder dat de antibacteriële eigenschappen verloren gaan. Het geeft u de mogelijkheid om er verschillende opties aan toe te voegen, namelijk:

 1. Een antibacteriële spanplafond kan worden bedrukt met elk gewenst patroon of foto;
 2. Het antibacteriële spanplafond kan vergezeld gaan van akoestische effecten die geluid absorberen;
 3. Er kan onbeperkt licht aan worden toegevoegd;
 4. Het antibacteriële spanplafond kan doorschijnend zijn en daarom kan er een lichtsteun in worden geplaatst zonder gaten in het weefsel te maken.

TENSION®, onbeperkt personaliseerbaar­­­!

Antibacteriële wand prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Antibacteriële wand en spanplafond – TENSION® Sterile

Hygiënische efficiëntie en betrouwbaarheid – Antibacteriële spanplafonds voor gegarandeerde gezondheidsveiligheid! Ziekenhuizen, dokterspraktijken, kinderdagverblijven, openbare scholen en plaatselijke autoriteiten hebben allemaal behoefte aan innovatieve en hygiënische oplossingen. TENSION® Sterile plafonds en wanden voorkomt de vorming van schimmels en bacteriën en zijn onderhoudsarm. Een op technologie gebaseerde benadering van ontwerp.

Dankzij de zilverionencoating is het TENSION® Sterile spanplafond brandvertragend en pvc- en antimoonvrij. Het is ook geschikt voor digitaal drukwerk en biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor het creëren van een vriendelijke en gezonde omgeving. TENSION® Sterile spanplafonds zorgen voor een effectieve reductie van > 99,99% van de bacteriën.

Onze antibacteriële spanplafonds worden reeds gebruikt in commerciële ruimtes, medische instellingen en restaurants in heel België. U wilt een antibacterieel spanplafond installeren? Neem contact op met BINT® en profiteer van onze expertise en knowhow op het gebied van spanplafonds!

Prijs van een antibacteriële wand of spanplafond

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

De verschillende factoren dat een invloed heeft op de prijs van een spanplafond of spanwand:

 • Materiaal van het spanplafond of spanwand (antibacteriële stof, bedrukte stof, akoestische stof met akoestische opties, lichtdoorlatend stof enz.)
 • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand
 • Verlichtingskeuze
 • Gekozen kleur van het spanplafond of spanwand
 • Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand (zoals bogen, balken, enz.)

Waarom voor BINT® kiezen

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting of renovatie van jouw huis.

Met een spanplafond of spanwand in jouw huis kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van jouw huis. Denk maar aan een wand met een elegante print in jouw slaapkamer. Een verlichte koepel in jouw woonkamer, een strakke witte spanplafond in jouw keuken, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van een spanplafond of spanwand in jouw appartement? Contacteer BINT® en krijg een gratis offerte voor jouw woning, kantoor of commerciële ruimte.

Kleine professionele tip voor spanplafonds of spanwanden

Een nieuw spanplafond is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze experts zullen je helpen in dit proces. Zij zullen ervoor zorgen dat het spanplafond perfect in jouw huis past en jou bijstaan bij de keuze van jouw spanplafond of spanwand.

Antibacteriële wand prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint