Hoe een spanplafond plaatsen? Waar kan je een spanplafond plaatsen?

Een spanplafond plaatsen klinkt misschien intimiderend en ingewikkeld. Hoewel er een expert voor nodig is om het te plaatsen, kost het niet zoveel tijd als traditionele renovatietechnieken zoals pleisterwerk. In dit artikel zullen we wat meer uitleg geven op hoe we een spanplafond plaatsen. Waar je het kunt plaatsen in welke omgevingen.

Spanplafondplaatsen in moderne woonkamer met spotjes in het plafond.
bint spanplafond in een woning met spotjes

Prijs spanplafond plaatsen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is een spanplafond of spanwand?

Een spanplafond of een spanwand is een doek (van polyester of PVC) dat voorzien is van een speciale PU-coating. Het wordt geplaatst onder een bestaand plafond en is ontworpen om een plafond in slechte staat of beschadigd te verbergen zodat het volledig uit het zicht verdwijnt. Een spanplafond of -wand kan zeker en vast ook worden gebruikt om een ruimte te verfraaien.

Dit doek wordt gespannen met behulp van profielsystemen, die aan de wanden worden bevestigd (vandaar de naam spanplafond). Zo krijgt je een volledig nieuw plafond en wand die niet te onderscheiden zijn van een “normaal” gipsplafond.

Wil je meer weten over een spanplafond of spanwand? Bekijk dan zeker ons artikel met meer uitleg.

Soorten spanplafond en spanwanden

 • Standaard spanplafond of -wand

Een standaard spanplafond of spanwand is de perfecte keuze voor uw woning, kantoor of zaak als je jouw interieur graag strak en modern houdt. Met een wit spanplafond kan je nooit fout gaan!

Met een TENSION® Essentials spanplafond geef je de ‘finishing touch’ aan jouw interieur. Contacteer BINT®

spanplafond in een woning met ingebouw LED spot verlichting
spanwand met print op een klein evenement
 • Bedrukt spanplafond of -wand

Zoek je naar net wat meer kleur in jouw ruimte? Een leuke print of een scherpe afbeelding van een dierbare herinnering? Of zoek je naar een creatieve manier om jouw producten in de kijker te zetten in jouw zaak? Dan is een bedrukt spanplafond de oplossing voor jou!

Een TENSION® Vivid spanplafond biedt dat tikkeltje meer voor jouw interieur!

 • Akoestisch spanplafond of -wand

Rust en kalmte zijn steeds belangrijker geworden in ons drukke leven. Met een akoestisch spanplafond of spanwand kan je de akoestiek in jouw ruimtes verbeteren. Of het nu voor jouw woonkamer, kantoor of tandartspraktijk is, met een TENSION® Whisper spanplafond of spanwand kan je van jouw ruimte een rustgevende tot een productieve omgeving transformeren. Moest de geluiddempende eigenschappen dat een akoestisch spanplafond heeft niet voldoende zijn kunnen we extra akoestische isolatie voorzien dat achter jouw spanplafond of spanwand wordt geplaatst.

spanplafond en spanwand akoestisch met blauwe muur en zwart plafond
verlichte spanplafonds in een renovatie project in de ingang van ene bekend hotel
 • Verlicht spanplafond of -wand

Door strategisch geplaatste lichtpunten achter een spanplafond te plaatsen krijg je de ultieme verlichte ruimte. BINT® biedt allerlei opties voor jouw verlichte spanplafond of wand, denk maar aan ledlampen die veranderen van kleur tint, dimbare verlichting en veel meer. Bovendien kan je met TENSION® Lumina spanplafonds allerlei opties hanteren zoals afbeeldingen bedrukken of integratie van luidsprekers.

 • Antibacteriële spanplafond of -wand

Een antibacterieel spanplafond is speciaal ontwikkeld voor de medische wereld en voor degene met smetvrees onder ons. Een TENSION® Sterile spanplafond is een antibacterieel spanplafond dat de vorming van bacteriën en vocht voorkomt.Dit is ideaal voor medische omgevingen zoals een dokterspraktijk, tandartspraktijk en ziekenhuizen maar kan zelfs ook worden toegepast in restaurant, wellness centers, kinderopvang en publieke scholen. Antibacteriële spanplafonds of -wanden kunnen vrijwel overal worden toegepast.

tension sterile antibacteriële wand en spanplafond in artsenpraktij met inbouwspots
spanplafond spanwand projectie muur tension motion in een educatieve ruimte
 • Projectiespanplafond of -wand

Jouw muren of plafonds als projectieoppervlak voor home cinema systemen, bedrijfspresentaties of spectaculaire lichtshows? Met een projectiespanplafond of projectiespanwand breng je de bioscoop bij jou thuis!

 • Displayframe spanwand (of spanplafond)

Een TENSION® Frameview spanplafond of spanwand kan worden beschouwd als een display frame. Dit betekent dat het voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt zoals producten of diensten extra te benadrukken, een hotelkamer een extra touch geven of zelfs voor een dierbare herinnering eeuwig vast te leggen in uw woonkamer.

frameview vivid lumina spanplafond en spanwand decoratie

Prijs spanplafond plaatsen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Hoe een spanplafond plaatsen?

Een spanplafond plaatsen is niet een eenvoudig proces en vereist ervaring en deskundigheid. Wanneer je dus overweegt om een spanplafond of spanwand te laten plaatsen, kunt u dit het beste overlaten aan de professionals. 

Het kan echter geen kwaad om meer vertrouwd te raken met het proces. In dit artikel geven wij wat meer informatie over hoe we een spanplafond plaatsen.

Process spanplafond plaatsen

1 Voorbereiding van de kamer

De kamer hoeft niet helemaal leeg gemaakt te worden. Misschien moet je een beetje ruimte maken, maar verder is er geen voorbereiding van de kamer nodig zodat we een spanplafond plaatsen. Wij kunnen min of meer meteen met de installatie beginnen!

2. Laser wordt uitgezet

Eerst nemen we metingen van de ruimte. Een spanplafond plaatsen vereist nauwkeurigheid en deskundigheid. Het is zeer belangrijk dat de metingen correct en nauwkeurig worden uitgevoerd. Daarom kan je dit het beste overlaten aan experts. De laser die wordt uitgezet zal de installateurs helpen om te bepalen waar de profielen moeten worden geplaatst en om ze correct en recht te installeren.

3. Plaatsing van profielen om het plafond te verlagen

Nadat de kamer is opgemeten en de laser is uitgezet, worden er profielen aan het plafond geplaatst, waardoor het plafond wordt verlaagd. 

4. Voorbereidingen worden getroffen om verlichtingsarmaturen en andere technieken later te bevestigen

Lichtarmaturen en andere systemen zoals rookmelders, luidsprekers, ventilatiesystemen en andere worden aan het oude plafond bevestigd om een naadloze afwerking te creëren wanneer het nieuwe plafond wordt geplaatst. Al deze systemen en de bijbehorende kabels worden netjes weggewerkt achter het spanplafond. Als er ooit onderhoud moet worden uitgevoerd, kan het gemakkelijk worden opengemaakt (door ons) en weer op zijn plaats gezet voordat u het weet. 

5. Spanplafond plaatsen in de profielen

Vervolgens zal het spanplafond aan het frame worden bevestigd. Dit vereist precisie en deskundigheid. 

6. Verlichten en andere technieken worden geplaatst

Alle verlichtingsarmaturen en andere technieken worden dan geplaatst en aangesloten op de elektriciteit.

Waar een spanplafond plaatsen?

Een spanplafond kan overal in jouw huis, bedrijf, kantoren of andere commerciële ruimten worden geplaatst.Bovendien bieden wij meerdere opties zoals bedrukte spanplafonds en -wanden, akoestische a-opties, van achteren verlichte wanden of plafonds, vele verlichtingsopties of een combinatie van de vermelde opties. 

Spanplafond plaatsen in jouw huis 

Een spanwand of spanplafond plaatsen in jouw woning is zeer handig omdat het in vrijwel elke ruimte kan worden geplaatst. Van het plafond in de woonkamer tot de kleinste hoekjes in de gang. Je kunt kiezen uit een breed aanbod van verschillende soorten spanplafonds en verschillende opties. 

BINT® biedt moderne en duurzame witte – spanplafonds die in elk interieur en in elke kamer van je huis passen. Wil je je stijl een beetje verbeteren? Kies dan voor onze spanplafonds met achtergrondverlichting. Dit biedt de beste verlichting voor uw kamers en het ziet er stijlvol uit.

Een spanplafond of spanwand kan in elke kleur die je je maar kan voorstellen en kan zelfs bedrukt worden in elke foto of print van jouw keuze. Dit betekent dat het volledig kan worden gepersonaliseerd naar jouw stijl en smaak. 

Een spanwand of spanplafond plaatsen betekent dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Het betekent dat je nu je huis kunt renoveren zonder alle nadelen waar je misschien aan denkt, zoals afbraak, dure werkuren, stof, enz.

Spanplafond plaatsen in jouw zaak 

Een spanwand of spanplafond plaatsen in jouw zaak kan veel voordelen bieden. De eindeloze mogelijkheden die een spanplafond biedt, betekenen dat je het kunt personaliseren naar de stijl van je bedrijf en het je persoonlijkheid kunt laten weerspiegelen. Jouw slogan achter de toonbank, een mooi verlicht plafond in jouw winkel of showroom of je kan het zelfs gebruiken in een frame in jouw etalage! 

Een bedrukt spanwand of spanplafond plaatsen achter de toonbank kan echt de aandacht te trekken en jouw bedrijfsidentiteit (of huisstijl) te versterken.  

De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Benieuwd hoe BINT® kan helpen uw huisstijl te versterken en jouw winkel te onderscheiden? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte!

Spanplafond plaatsen in jouw kantoor 

Een spanwand of spanplafond plaatsen in jouw kantoor verbetert niet alleen de productiviteit van jouw werknemers, het beïnvloedt ook positief het denkproces van jouw potentiële klanten.

Plaats een spanplafond met achtergrondverlichting om uw stijl en uw interieur te benadrukken of versterk uw merkidentiteit door uw logo of slogan op een spanwand te laten drukken.

Wat is de prijs van een spanplafond of spanwand?

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

De verschillende factoren dat een invloed heeft op de prijs van een spanplafond of spanwand:

 • Materiaal van het spanplafond of spanwand (antibacteriële stof, bedrukte stof, akoestische stof met akoestische opties, lichtdoorlatend stof enz.)
 • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand
 • Verlichtingskeuze
 • Gekozen kleur van het spanplafond of spanwand
 • Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand (zoals bogen, balken, enz.)

Waarom voor BINT® kiezen

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting of renovatie van jouw huis.

Met een spanplafond of spanwand in jouw huis kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van jouw huis. Denk maar aan een wand met een elegante print in jouw slaapkamer. Een verlichte koepel in jouw woonkamer, een strakke witte spanplafond in jouw keuken, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van een spanplafond of spanwand in jouw appartement? Contacteer BINT® en krijg een gratis offerte voor jouw woning, kantoor of commerciële ruimte.

Kleine professionele tip voor spanplafonds of spanwanden

Een nieuw spanplafond is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze experts zullen je helpen in dit proces. Zij zullen ervoor zorgen dat het spanplafond perfect in jouw huis past en jou bijstaan bij de keuze van jouw spanplafond of spanwand.

Prijs spanplafond plaatsen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint