Interieur Trends 2021 & Kleuren Trends 2021

In 2020 brachten we allemaal veel meer tijd thuis door. En zelfs nu nog is het duidelijk dat deze nieuwe levensstijl van altijd thuis nog wel even zal duren – wat betekent dat het tijd is om je woonruimte te heroverwegen. Ontdek de nieuwste interieur trend in dit artikel! 

Hoewel woontrends altijd veranderen, ligt de nadruk op twee hoofdthema’s: het bouwen van een functionele ruimte en het creëren van een gevoel van rust en vreugde ondanks een tumultueuze buitenwereld.

Spanplafond prijs aanvragen? Interieur trend advies?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Interieur trend: Marineblauw

Het nieuwe zwart dat gepast is voor het creëren van elegante en eigentijdse ruimtes.

Als je het zich goed herinnert, werd klassiek blauw in 2020 uitgeroepen tot Pantone-kleur van het jaar. Velen zeggen dat blauw het komende jaar zal blijven. Vooral marineblauw en fluweelblauw. Voor wat balans raden we aan om heldere kleuren toe te voegen, zoals geel of goud tinten.

Denk maar aan een marineblauwe accentmuur in combinatie met gouden salontafeltjes in de woonkamer. Voel je je een beetje gedurfder? Ga voor een marineblauw plafond in je gangen voor een echt gedistingeerd interieur. 

Door je muren in een rustgevende kleur als blauw te schilderen, verandert je kamer meteen in een plek om te ontspannen. Omdat je het grootste deel van je tijd thuis doorbrengt, wil je gewoon een plek hebben waar je kunt uitademen.

Interieur trend: Pantone colors of the year

Dit jaar heeft Pantone de bijzondere stap genomen om twee kleuren als tinten van het jaar te benoemen: Illuminating, een zinderend geel, en Ultimate Yellow, een lichtgrijs. 

De selectie van twee onafhankelijke kleuren benadrukt hoe verschillende elementen samenkomen om een boodschap van kracht en hoop uit te drukken die zowel blijvend als opbeurend is, waarmee het idee wordt overgebracht dat het niet om één kleur of één persoon gaat, maar om meer dan één,’ zegt Leatrice Eiseman, Executive Director van het Pantone Color Institute

Interieur trend: Metallic kleuren

Metallic kleuren : Denk outside of the box 

Blijf op de hoogte van de laatste interieurtrends! Metallic kleuren zijn nog lang niet uit de mode. combineer metallic accessoires en decoratie met marine blauw en de pantone kleuren van dit jaar om een perfect evenwicht en stijlvol resultaat te creëren. 

Denk bijvoorbeeld aan een mooie metallic salontafel of gouden lampen om de kleuren in je interieur echt te accentueren. 

Interieur trend 2021: Voeg een vleugje kleur toe

Met de kalmerende tinten (zo veel blauw!) die in populariteit stijgen, moet je onconventionele manieren vinden om kleur toe te voegen en je ruimte vrolijker te maken. Integreer iets als gele stoelen of zelfs het toevoegen van een lichtwand in een frame om dat extra tintje aan uw ruimtes te geven.  Het positieve van een lichtwand in een frame is dat je het kunt aanpassen op elke manier die je wilt. Laat het bedrukken met de meest extravagante kunstwerken of memorabele foto’s of laat het gewoon wit met een gekleurd led licht erachter. De mogelijkheden zijn eindeloos voor uw interieur. Gebruik het in je slaapkamer, woonkamer, hal, trap en veel meer. 

Interieur trend 2021: Graphic face line art

Dit is een buzzing design trend aanwezig in de online wereld.  De laatste tijd wordt deze grafische kunst trend veel gebruikt door de millennium generatie. 

In het begin van 2021 besteden mensen meer aandacht aan hoe kunstwerken een kamer kunnen samenbrengen. Long zegt dat één trend in het bijzonder blijft opduiken: gedurfde, grafische lijnkunst. Of het nu op een doek is, een print op een printwand, een lichtwand in lijst, een kussen of zelfs een mok, deze gezichten maken elke ruimte helemaal cool. 

Deze trend is zeer toegankelijk.

Interieur trend 2021: Bring back the print!

Een print aan de muur is weer helemaal in! Kies voor iets flashy en kleurrijks om echt een statement te maken in je woonkamer of kies voor een stijlvolle subtiele print in een monochrome kleur op één muur van de kamer om de perfecte elegante sfeer te creëren. 

Een printmuur is de ideale optie om echt aan te sluiten bij deze trend! Het is duurzaam, betaalbaar, laat geen vocht door en heeft eindeloze mogelijkheden! U kunt het laten backlit, printen in elk gewenst design en laten aanpassen aan elke vorm die uw muur zal vervangen! Print spanwanden zijn echt de nieuwste trend!

Interieur trend 2021: Spanwanden en spanplafonds

Een spanplafond of printwand is een opkomende trend in vele interieurs! 

Dit is vooral te danken aan zijn flexibiliteit. Het kan worden toegepast in elke ruimte van uw huis of commerciële ruimte. Elke kleur, print, slogan of afbeelding kan worden afgedrukt op uw muur of plafond! Dacht je dat dit cool genoeg was? U kunt gemakkelijk elk type lichtarmaturen of andere systemen (zoals luidsprekers, luchtventilaties, brandalarmen en meer) laten integreren. Wilt u een unieke set-up? U kunt uw plafond van achteren laten verlichten, waardoor het licht mooi wordt verdeeld in elke kamer. Het kan de ideale sfeer creëren. Wilt u meer informatie? Wilt u advies over wat het beste bij uw interieur past? Neem dan zeker contact op met BINT®.

Soorten spanplafonds en printwanden

 • Standaard spanplafond of spanwand
 • Bedrukt spanplafond of spanwand
 • Akoestisch spanplafond of spanwand
 • Spanplafond of spanwand met achterliggende LED verlichting
 • Antibacterieel spanplafond of spanwand
 • Spanwand of spanplafond voor video projectie
 • Hangend spanplafond of een spanwand in een frame verwerkt

BINT® biedt een brede keuze aan soorten spanplafonds aan. Met ons TENSION® gamma van spanplafonds en -wanden bieden wij een op maat gemaakte oplossing voor ieder interieur.

TENSION® Essentials - Een basis spanplafond of spanwand. De meeste neutrale interieur trend!

TENSION® Essentials bestaat uit een groot canvas uit 100% polyester dat in elk interieur kan worden toegepast, van woonkamer tot kantoorruimte. Dit premium gamma spanplafonds komen in een aantal standaardkleuren namelijk: wit, zwart en gebroken wit.

spanwand in een moderne slaapkamer met print van bomen

TENSION® Whisper - Een akoestisch plafind isolatie spanplafond of spanwand

TENSION® Whisper biedt die extra kalmte en rust in jouw eigen omgeving, of dit nu op kantoor is of in jouw privéwoning. Kies voor een TENSION® Whisper spanplafond om de akoestiek van jouw ruimtes te verbeteren. Akoestische spanwanden of spanplafonds zijn niet enkele de beste keuze voor residentiële projecten zoals bv. de slaapkamer, home-cinema ruimte of jouw eigen bibliotheek. Ook voor commerciële omgevingen zoals callcenters, kantoorruimtes, vergaderzalen, geluidsstudio’s en zelfs televisiestudio’s is TENSION® Whisper een absolute aanrader.

BINT® biedt bovendien verschillende opties op het gebied van het verbeteren van de akoestiek in jouw ruimtes. Extra geluidsisolatie middels akoestische wol achter jouw spanplafond of spanwand is verkrijgbaar in verschillende diktes afhankelijk van jouw behoeften.

spanplafond en spanwand lumina strak LED verlichting in gallerij ruimte

TENSION® Motion - Projectie spanplafond of spanwand

Jouw muren of plafonds als projectieoppervlak voor home cinema systemen, bedrijfspresentaties of spectaculaire lichtshows? Een TENSION® Motion spanplafond maakt het allemaal mogelijk. Glad en onkreukbaar, is het mogelijk om lichtshows, beelden, landschappen, foto’s, teksten en films te projecteren.

spanplafond en spanwand met print fotografie

TENSION® Sterile - Antibacterieel spanplafond of spanwand

Een TENSION® Sterile spanplafond is speciaal ontwikkeld geweest voor de medische wereld en voor degene met smetvrees onder ons. Dit premium gamma spanplafonds is een antibacterieel spanplafond dat de vorming van bacteriën en vocht voorkomt. Wat ideaal is voor medische omgevingen zoals een dokterspraktijk, tandartspraktijk en ziekenhuizen maar kan zelfs ook worden toegepast in restaurant, wellness centers, kinderopvang en publieke scholen. Antibacteriële spanplafonds of -wanden kunnen vrijwel overal worden toegepast.

witte spanplafond standaard essentials in een moderne eetplaats met led verlichting spots

TENSION® Vivid - Een kleurrijk spanplafond of spanwand met creatieve print mogelijkheden. De nieuwste interieur trend!

Dankzij TENSION® Vivid kan elke plafond of wand digitaal bedrukt worden met afbeeldingen, slogans of kunst van jouw keuze. Dit is ideaal om producten of diensten extra in de kijker te zetten in commerciële omgevingen, steeds vaker kiezen ook particulieren voor een TENSION® Vivid voor residentiële projecten. Laat jouw creativiteit de vrije loop gaan met TENSION® Vivid spanplafonds en spanwanden.

spanplafond in een muziekstudio met lichtstrips

TENSION® Lumina - Elegante interieur trend: een verlichte spanplafond of spanwand

Een aangename verlichte ruimte creëren kan je met een TENSION® Lumina spanplafond. Door strategisch geplaatste lichtpunten achter een spanplafond te plaatsen krijg je de ultieme verlichte ruimte. BINT® biedt allerlei opties voor jouw verlichte spanplafond of wand, denk maar aan ledlampen die veranderen van kleurtint, dimbare verlichting en veel meer. Bovendien kan je met TENSION® Lumina spanplafonds allerlei opties hanteren zoals afbeeldingen bedrukken of integratie van luidsprekers.

spanplafond spanwand projectie muur tension motion in een moderne woonkamer

TENSION® Frameview - Display spanplafond of spanwand. Coole interieur trend van 2021.

Een TENSION® Frameview spanplafond of spanwand kan worden beschouwd als een display frame. Dit betekent dat het voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt zoals producten of diensten extra te benadrukken, een hotelkamer een extra touch geven of zelfs voor een dierbare herinnering eeuwig vast te leggen in jouw woonkamer.

spanplafond spanwand in een medische praktijkruimte uiterst steriel spanplafond prijs

Spanplafond prijs aanvragen? Interieur trend advies?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is de prijs van een spanplafond of spanwand?

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

De verschillende factoren dat een invloed heeft op de prijs van een spanplafond of spanwand:

 • Materiaal van het spanplafond of spanwand (antibacteriële stof, bedrukte stof, akoestische stof met akoestische opties, lichtdoorlatend stof enz.)
 • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand
 • Verlichtingskeuze
 • Gekozen kleur van het spanplafond of spanwand
 • Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand (zoals bogen, balken, enz.)

Waarom voor BINT® kiezen

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting of renovatie van jouw huis.

Met een spanplafond of spanwand in jouw huis kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van jouw huis. Denk maar aan een wand met een elegante print in jouw slaapkamer. Een verlichte koepel in jouw woonkamer, een strakke witte spanplafond in jouw keuken, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van een spanplafond of spanwand in jouw appartement? Contacteer BINT® en krijg een gratis offerte voor jouw woning, kantoor of commerciële ruimte.

Kleine professionele tip voor spanplafonds of spanwanden

Een nieuw spanplafond is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze experts zullen je helpen in dit proces. Zij zullen ervoor zorgen dat het spanplafond perfect in jouw huis past en jou bijstaan bij de keuze van jouw spanplafond of spanwand.

Spanplafond prijs aanvragen? Interieur trend advies?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint