Keuken interieur ideeën (met tips voor een geweldige keuken)

Als je hier op zoek bent naar keuken interieur ideeën, bereid je dan voor om de beste te zien!

De keuken is het belangrijkste deel van je huis en de plaats waar de meeste activiteiten plaatsvinden. Daarom is het ontwerp van de keuken een zeer belangrijk element in de totale inrichting van je huis.

Alles begint in de keuken – het is de plek waar je ’s ochtends aan je eerste koffie neemt en de krant leest, of waar je ’s middags gezellig met je familieleden zit te praten. De keuken is het hart van elk huis, en de keuken ontwerpen moeten goed worden uitgevoerd om de rest van het huis goed te laten functioneren.

Maar wat zijn de elementen waarmee u rekening moet houden bij het plannen van de inrichting van de keuken? Er is geen pasklaar antwoord dat aan alle voorkeuren op het gebied van keukenplannen voldoet, maar wij raden je van harte aan alle relevante factoren in overweging te nemen om een ontwerpoplossing te vinden dat bij jouw interieur past.

Keuken interieur inspiratie? Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Keukeneiland: praktisch en stijlvol

milieuvriendelijke spanplafonds met geintegreerde spots en dampkap in moderne keuken
Keuken interieur met wit antibacterieel spanplafond en keukenblad.

Keukeneilanden kunnen zowel praktisch als stijlvol zijn. Ze worden in het midden van de ruimte geplaatst, zien er elegant uit en brengen iedereen samen op één plaats terwijl je iets lekkers klaar maakt. Het kookeiland is meer dan een culinair bureau, het is een interactiebar, en dat maakt het zo perfect voor elk keuken interieur. 

Het nodigt de kinderen uit om mee te koken, waardoor je meer tijd met hen doorbrengt terwijl hun zintuigen positief worden geprikkeld. Het is niet alleen perfect voor jou en jouw kinderen, maar het is ook de perfecte ruimte om een etentje te organiseren met jouw vrienden. 

Een ander aspect dat eilanden zo geweldig maakt, is hun toepasbaarheid, want ze passen zowel in kleine keukens die extra zitruimte nodig hebben, als in grote eetruimtes waar ze deel uitmaken van een iets intiemere ruimte. Terwijl jij een heerlijke maaltijd kookt, kunnen je vrienden genieten van een glas wijn of een cocktail en met jou kletsen.

Keuken interieur: Kasten, een hit or miss

Als het gaat om zenuwslopende keuken ontwerp beslissingen, kastenbouw heeft een onbetwiste leidende positie. Het kiezen van de juiste keukenkasten kan zenuwslopend zijn. Het is niet aangeraden om willekeurig te kiezen. Keukenkasten kunnen de hele uitstraling van de keuken beïnvloeden.

Het kiezen van het juiste materiaal, sluitmechanisme, kleur, handvatten, grootte en opbergruimte is van het grootste belang. 

Soorten keukenkasten: 

 • Onderkasten 
 • Greeploze kasten 
 • Hangkasten 
 • Hoekkasten
 • Losse keukenkasten

Open vloerplannen in een keuken interieur

Open keuken in moderne woning met witte spanwanden

Een keuken interieur met een open vloer design zijn ongelooflijk waardevol voor de sfeer in huis. Ze zijn geweldig om te entertainen, ze nodigen uit tot conversatie, en ze laten je toe om je inrichting gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere over te brengen. Ze vormen echter wel een uitdaging.

De beste manier om een open vloerplan optimaal te laten werken is door de ruimtes in je huis te differentiëren, zoals een keuken en een woonkamer, zodat ze zowel functioneel als mooi samenhangend zijn.

Houd het gezellig 

Als je niet oppast, kan een open plattegrond koud aanvoelen. Vooral als het een grotere ruimte is. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige veranderingen die u kunt aanbrengen om ervoor te zorgen dat uw huis nog steeds gezellig en uitnodigend aanvoelt. 

Hier zijn wat ideeën om te overwegen voor jouw keuken interieur:

 • Jouw meubels laten zweven is de eerste stap om ervoor te zorgen dat de ruimte gezellig aanvoelt. Als al uw meubels tegen de muren staan, kan uw ruimte aanvoelen als een grote balzaal – en niet op een goede manier;
 • Gebruik de ruimte in jouw voordeel! Plaats een bar in de hoek om te entertainen, of een mediakast voor extra opslagruimte;
 • Gebruik warme tinten in jouw inrichting, zoals goud, rood of een diepe taupe-grijs;
 • Boekenkasten aan weerszijden van een open haard of een tv maken een kamer direct warmer;
 • Voeg kussens met structuur, een donzige poef, kaarsen en warme spreien toe;
 • Gebruik de ruimte aan de muur voor kunstwerken, foto’s en spiegels;
 • Een donkere kleur op de muren geeft een kamer over het algemeen een gezellig gevoel. Het laat ruimtes echter kleiner aanvoelen, dus het is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Enkele keuken interieur ideeën

 • Modern – Maak indruk met kleuren

Het kiezen van de juiste keukenkasten, kookeiland, apparatuur en zelfs de juiste dampkap kan intimiderend zijn voor jouw keuken interieur. Het voelt alsof elke verkeerde beslissing een impact kan hebben op het ontwerp van je keuken. Dit kan ertoe leiden dat je kiest voor de veilige optie, neutrale kasten, standaard materialen etc. Bij het kiezen van kleuren voor je keuken kun je echt creatief zijn. Kies een vleugje kleur in de muren van jouw keuken of een ontwerp met licht in het plafond om perfect jouw stijl en persoonlijkheid weer te geven. 

Van gedurfde, kleurrijke kasten, effen keukeneilanden en keukenbladen met motieven tot glanzende, getinte melamine werkbladen – er zijn eindeloos veel oplossingen om een keuken vol kleur te maken. Versterk de look met gedurfd gekleurde apparatuur zoals retro ovens, kookplaten en dampkappen die bij uw gedurfde thema passen of juist sterk contrasteren voor een intens opvallend accent.

 • Stijlvol – met een vleugje durf

Houdt u van kleur maar wilt u niet dat die uw keuken interieur domineert? Voeg een vleugje kleur toe met lichtgevende, glazen spatranden of glanzende mozaïektegels die het licht in je keukenruimte weerkaatsen. Geef uw keuken meer glans door downlighters aan het plafond of onder de kastjes aan te brengen, voor een tafelblad dat straalt.  In combinatie met strakke, slijtvaste spoelbakken en kwaliteitsarmaturen en natuurlijke werkbladen zoals marmer, graniet en kwarts, krijgt uw ruimte een prachtige, glanzende en stijlvolle uitstraling.

Gebruik zwarte pendelverlichting met een gouden binnenkant om een vleugje kleur toe te voegen zonder uw keuken te overheersen. 

Voeg een antibacterieel spanplafond toe aan uw keuken interieur om de groei van bacteriën en de ophoping van vocht te voorkomen. Geef uw keuken een modern en strak uiterlijk en ga voor een zwart plafond met verlichting geïntegreerd in de zijkanten.

Enkele keuken interieur ideeën

 • Eigentijds – met een klassieke twist

Verander uw nieuwe keuken in een superchique ruimte – door uw kasten te transformeren. Combineer subtiele, coole cafégrijze kastdeuren met koele, steengrijs geschilderde muren om de klassieke uitstraling en sfeer op te roepen die u zoekt. Combineer met massief hardhouten vloeren zoals ceder, jarrah of essen glans, strakke witte ramen en jaloezieën en inbouw- of railverlichting, voor een gepolijst, klassiek maar eigentijds keukengevoel.

 • Laat het stralen

Licht in je keuken interieur brengen kan de grootste impact hebben van allemaal, het geeft een instant lift aan de ruimte en je kleurkeuzes. Andere manieren waarop je het licht in je keuken kunt maximaliseren, zijn door het veranderen van je raam armaturen of het toevoegen van een dakraam. Overweeg om meer gladde materialen te gebruiken voor je werkbladen, kasten en apparatuur, zoals gepolijste of matte metalen.

Tips voor een kleinere keuken interieur designs

Heb je een kleinere keuken en het gevoel dat je niet kunt inrichten hoe jij dat wilt? Geen probleem! Wij geven een aantal tips en ideeën voor kleinere keuken interieur designs: 

 • Creëer de illusie van meer ruimte met verlichting. Creëer een illusie van ruimte met verlichting onder de kastjes of onder het aanrecht. Met de juiste soort verlichting kan de keuken groter en aangenamer worden gemaakt.
 • Vervang deuren van massieve kasten door glazen deuren. Glazen deuren maken de kasten lichter en laten het oog door naar de achterkant, waardoor de keuken ruimtelijker lijkt. Zorg ervoor dat het interieur niet te vol wordt, anders is het doel niet bereikt.
 • Installeer open rekken. Open rekken verminderen het visuele gewicht en geven de illusie van een grotere ruimte. Voor een nog strakkere uitstraling kiest u zwevende planken boven modellen met beugels.
 • Overspoel de ruimte met licht. Of uw keuken nu in lichte of donkere kleuren is uitgevoerd, licht dat naar binnen straalt zal helpen de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken. Houd raambekleding heel eenvoudig, of verwijder ze helemaal, om de zon niet te blokkeren.
 • Opbergruimte is echt belangrijk. Installeer diepere keukenbladen die plaats bieden aan meer apparatuur en meer werkruimte.
 • Verwijder rommel. Zet de toonbanken, planken en kasten niet vol met rommel, want dan lijkt het alsof de ruimte uit zijn voegen barst. Concentreer u in plaats daarvan op een paar opvallende voorwerpen en benodigdheden en berg de rest op.
 • Tenslotte, speel met kleur. Aarzel niet om een patroon te gebruiken in je keukenwand. Gebruik een bedrukte spanwand van BINT om echt het beste uit uw keukens te halen. 

Wat is een spanplafond of spanwand?

Een spanplafond of een spanwand is een doek (van polyester of PVC) dat voorzien is van een speciale PU-coating. Het wordt geplaatst onder een bestaand plafond en is ontworpen om een plafond in slechte staat of beschadigd te verbergen zodat het volledig uit het zicht verdwijnt. Een spanplafond of -wand kan zeker en vast ook worden gebruikt om een ruimte te verfraaien.

Dit doek wordt gespannen met behulp van profielsystemen, die aan de wanden worden bevestigd (vandaar de naam spanplafond). Zo krijgt je een volledig nieuw plafond en wand die niet te onderscheiden zijn van een “normaal” gipsplafond.

Wil je meer weten over een spanplafond of spanwand? Bekijk dan zeker ons artikel met meer uitleg.

Soorten spanplafonds en printwanden

 • Een standaard spanplafond of spanwand
 • Een bedrukt spanplafond of spanwand
 • Een akoestisch spanplafond of spanwand
 • Een spanplafond of spanwand met achterliggende LED verlichting
 • Een antibacterieel spanplafond of spanwand
 • Een spanwand of spanplafond voor video projectie
 • Een hangend spanplafond of een spanwand in een frame verwerkt

BINT® biedt een brede keuze aan soorten spanplafonds aan. Met ons TENSION® gamma van spanplafonds en -wanden bieden wij een op maat gemaakte oplossing voor ieder interieur.

TENSION® Essentials - Een basis spanplafond of spanwand voor uw keuken interieur

TENSION® Essentials bestaat uit een groot canvas uit 100% polyester dat in elk interieur kan worden toegepast, van woonkamer tot kantoorruimte. TENSION® Essentials spanplafonds komen in een aantal standaardkleuren namelijk: wit, zwart en gebroken wit. Een TENSION® Essentials is perfect voor elk keuken interieur.

witte spanplafond standaard essentials in een moderne eetplaats met led verlichting spots
spanwand in een moderne slaapkamer met print van bomen

TENSION® Vivid - Een kleurrijk spanplafond of spanwand met creatieve print mogelijkheden voor uw keuken interieur

Dankzij TENSION® Vivid kan elke plafond of wand digitaal bedrukt worden met afbeeldingen, slogans of kunst van jouw keuze. Dit is ideaal om producten of diensten extra in de kijker te zetten in commerciële omgevingen, steeds vaker kiezen ook particulieren voor een TENSION® Vivid voor residentiële projecten. Laat jouw creativiteit de vrije loop gaan met TENSION® Vivid spanplafonds en spanwanden.

TENSION® Whisper - Een akoestisch spanplafond of spanwand voor uw keuken interieur

TENSION® Whisper biedt die extra kalmte en rust in jouw eigen omgeving, of dit nu op kantoor is of in jouw privéwoning. Kies voor een TENSION® Whisper spanplafond om de akoestiek van jouw ruimtes te verbeteren. Akoestische spanwanden of spanplafonds zijn niet enkele de beste keuze voor residentiële projecten zoals bv. de slaapkamer, home-cinema ruimte of jouw eigen bibliotheek. Ook voor commerciële omgevingen zoals callcenters, kantoorruimtes, vergaderzalen, geluidsstudio’s en zelfs televisiestudio’s is TENSION® Whisper een absolute aanrader.

BINT® biedt bovendien verschillende opties op het gebied van het verbeteren van de akoestiek in jouw ruimtes. Extra geluidsisolatie middels akoestische wol achter jouw spanplafond of spanwand is verkrijgbaar in verschillende diktes afhankelijk van jouw behoeften.

spanplafond in een muziekstudio met lichtstrips
spanplafond en spanwand lumina strak LED verlichting in gallerij ruimte

TENSION® Lumina - Een verlichte spanplafond of spanwand voor uw keuken interieur

Een aangename verlichte ruimte creëren kan je met een TENSION® Lumina spanplafond. Door strategisch geplaatste lichtpunten achter een spanplafond te plaatsen krijg je de ultieme verlichte ruimte. BINT® biedt allerlei opties voor jouw verlichte spanplafond of wand, denk maar aan ledlampen die veranderen van kleurtint, dimbare verlichting en veel meer. Bovendien kan je met TENSION® Lumina spanplafonds allerlei opties hanteren zoals afbeeldingen bedrukken of integratie van luidsprekers.

TENSION® Motion - Projectie spanplafond of spanwand

Jouw muren of plafonds als projectieoppervlak voor home cinema systemen, bedrijfspresentaties of spectaculaire lichtshows? Een TENSION® Motion spanplafond maakt het allemaal mogelijk. Glad en onkreukbaar, is het mogelijk om lichtshows, beelden, landschappen, foto’s, teksten en films te projecteren.

spanplafond spanwand projectie muur tension motion in een moderne woonkamer
spanplafond en spanwand met print fotografie

TENSION® Frameview - Display spanplafond of spanwand voor uw keuken interieur

Een TENSION® Frameview spanplafond of spanwand kan worden beschouwd als een display frame. Dit betekent dat het voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt zoals producten of diensten extra te benadrukken, een hotelkamer een extra touch geven of zelfs voor een dierbare herinnering eeuwig vast te leggen in jouw woonkamer.

TENSION® Sterile - Antibacterieel spanplafond of spanwand voor uw keuken interieur

Een TENSION® Sterile spanplafond is speciaal ontwikkeld geweest voor de medische wereld en voor degene met smetvrees onder ons. Een TENSION® Sterile spanplafond is een antibacterieel spanplafond dat de vorming van bacteriën en vocht voorkomt. Dit is ideaal voor medische omgevingen zoals een dokterspraktijk, tandartspraktijk en ziekenhuizen maar kan zelfs ook worden toegepast in restaurant, wellness centers, kinderopvang en publieke scholen. Antibacteriële spanplafonds of -wanden kunnen vrijwel overal worden toegepast. Het is ook uiterst geschikt voor uw keuken interieur!

spanplafond spanwand in een medische praktijkruimte uiterst steriel spanplafond prijs

Keuken interieur inspiratie? Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is de prijs van een spanplafond of spanwand?

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

De verschillende factoren dat een invloed heeft op de prijs van een spanplafond of spanwand:

 • Materiaal van het spanplafond of spanwand (antibacteriële stof, bedrukte stof, akoestische stof met akoestische opties, lichtdoorlatend stof enz.)
 • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand
 • Verlichtingskeuze
 • Gekozen kleur van het spanplafond of spanwand
 • Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand (zoals bogen, balken, enz.)

Waarom voor BINT® kiezen

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting of renovatie van jouw huis.

Met een spanplafond of spanwand in jouw huis kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van jouw huis. Denk maar aan een wand met een elegante print in jouw slaapkamer. Een verlichte koepel in jouw woonkamer, een strakke witte spanplafond in jouw keuken, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van een spanplafond of spanwand in jouw appartement? Contacteer BINT® en krijg een gratis offerte voor jouw woning, kantoor of commerciële ruimte.

Kleine professionele tip voor spanplafonds of spanwanden

Een nieuw spanplafond is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze experts zullen je helpen in dit proces. Zij zullen ervoor zorgen dat het spanplafond perfect in jouw huis past en jou bijstaan bij de keuze van jouw spanplafond of spanwand.

Keuken interieur inspiratie? Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint