Led verlichting plafond tips en informatie! Spanplafond verlichting opties

Creëer een unieke, verlichte omgeving die aan jouw behoeften voldoet, personaliseer jouw interieur volledig naar uw stijl en smaak met LED verlichting plafond.

Niet alleen zijn spanplafonds met LED verlichting geschikt om de look van jouw ruimte volledig te veranderen, maar ook de sfeer van jouw interieur. Onze TENSION® spanplafonds bieden je de mogelijkheid om alle soorten verlichting te integreren. Neem contact met ons op en ontvang jouw gratis offerte voor elk type spanplafond.

spanplafond in een amerikaanse moderne keuken
led verlichting plafond. Led verlichting in spanplafond wit moderne woonkamer.

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Led verlichting plafond mogelijkheden

Creëer een unieke, verlichte omgeving die aan jouw behoeften voldoet, of het nu een koele, strakke omgeving is of een levendige, kleurrijke omgeving met LED-verlichte spanplafonds of spanwanden. 

Niet alleen zijn spanplafonds met LED verlichting geschikt om de look van jouw ruimte volledig te veranderen, maar ook de sfeer van jouw interieur.

Onze TENSION® spanplafonds bieden je de mogelijkheid om alle soorten verlichting te integreren. Neem contact met ons op en ontvang jouw gratis offerte voor elk type spanplafond.

Wat is een spanplafond of spanwand?

Een spanplafond of een spanwand is een doek (van polyester of PVC) dat voorzien is van een speciale PU-coating. Het wordt geplaatst onder een bestaand plafond en is ontworpen om een plafond in slechte staat of beschadigd te verbergen zodat het volledig uit het zicht verdwijnt. Een spanplafond of -wand kan zeker en vast ook worden gebruikt om een ruimte te verfraaien. Dit doek wordt gespannen met behulp van profielsystemen, die aan de wanden worden bevestigd (vandaar de naam spanplafond). Zo krijgt je een volledig nieuw plafond en wand die niet te onderscheiden zijn van een “normaal” gipsplafond.

Wil je meer weten over een spanplafond of spanwand? Bekijk dan zeker ons artikel met meer uitleg.

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Is een spanplafond geschikt voor LED-verlichting?

Naast het verbergen van scheuren of barsten in een oud plafond, is een spanplafond een uitstekende manier om de verlichting in een kamer te veranderen en esthetisch aantrekkelijker te maken.

Spanplafonds bieden een ruime keuze aan kleuren en afwerkingen, zodat je stijlvolle renovaties en verbluffende lichteffecten kan creëren. Met of zonder een lichtdoorlatend doek, maken spanplafonds de integratie mogelijk van om het even welke verlichtingsbron, of het nu LED is of andere. Aangezien spanplafonds ook verkrijgbaar zijn in verschillende afwerkingen, is het mogelijk om daglicht- of sfeerverlichtingseffecten te verkrijgen.

Levensduur led verlichting plafond

LED-verlichting is de meest aanbevolen verlichtingsoplossing. Het verbruikt een lage elektrische stroom terwijl het een uitstekende verlichtingscapaciteit biedt. Het heeft een minimale levensduur van 30.000 tot 50.000 uur.

Hier zijn de verschillende bestaande LED-verlichting:

1.         Ronde of vierkante LED-tegels;
2.         LED lampen;
3.         LED inbouwspots;
4.         LED linten of strips.

Soorten led verlichting plafond

Een spanplafond kan bijna elk plafondprobleem oplossen. Het wordt beschouwd als het beste alternatief om jouw oude plafonds te renoveren of te vernieuwen. Door hun eenvoudige installatie en onderhoud zijn ze de beste oplossing voor een snelle, strakke renovatie zonder afbraakwerken.

Als je van plan bent dit type verlaagd plafond te installeren, is het raadzaam ook te overwegen LED-verlichting aan jouw spanplafond toe te voegen, die in grote mate de sfeer van de kamer zal bepalen.

Er zijn verschillende soorten LED-verlichting die in een spanplafond kunnen worden geïntegreerd. Hier zijn er enkele:

Verlicht plafond zonder gaten

Voor een verlicht spanplafond plaatsen wij lichtbronnen tussen het oorspronkelijke plafond en het spanplafond. Daardoor gaat het licht door het plafond. Omdat er geen hanglampen of uithangende inbouwspots zijn, oogt de ruimte groter. Als je voor een dimschakelaar kiest, kan je de helderheid op elk moment aanpassen. Door LED-verlichting in verschillende kleuren te installeren, kan je de sfeer in de kamer variëren. De sky is de limit

Verlichting met lichtpunten onder het spanplafond

Het is mogelijk de lamp van jouw keuze aan het spanplafond te bevestigen. In dit geval monteren wij eerst een onderconstructie, waaraan wij vervolgens jouw lamp bevestigen. Dit proces is mogelijk voor elk type lamp.

Inbouwverlichting

Door te kiezen voor inbouwspots hangt er geen licht aan het plafond, wat een strakke look geeft. Er zijn ook opties met een laag profiel, maar LED-inbouwspots zijn het populairst. Wij adviseren jou graag om een veilige installatie te garanderen.

Flexibele LED-strips

Flexibele LED-strips kunnen aan de zijkant van het spanplafond worden geïnstalleerd en zijn ideaal voor het creëren van indirecte verlichting. Ze zijn ideaal voor sfeerverlichting in slaapkamers en woonkamers, maar ook in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. Anderzijds zijn ze ook geschikt voor gangen waar geen behoefte is aan directe verlichting, maar waar wel voldoende licht nodig is om veilig rond te lopen. Met deze indirecte lichtbron is het mogelijk om op vele manieren een bijzondere sfeer te creëren.

 

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Inspiratie led verlichting plafond

Een spanplafond met LED-verlichting is een populaire en interessante trend in de binnenverlichting. Het gebruik van LED-verlichting kan in elke ruimte een harmonieuze en ontspannen sfeer scheppen. Verlichte spanplafonds kunnen aangepaste vormen hebben en zelfs voorzien zijn van afbeeldingen. Daarom kunnen ze het algemene ontwerp van een ruimte veel meer beïnvloeden dan andere verlichtingsarmaturen.

Hier zijn enkele ontwerpen van spanplafonds met LED-verlichting die u als inspiratie kunt gebruiken om jouw spanplafonds tot leven te brengen. Voor meer inspiratie, advies of informatie over LED spanplafonds kan je contact opnemen met onze experts op dit gebied. Wilt u het interieur en de sfeer van jouw ruimtes verbeteren? Bent u een particulier of een bedrijf dat waarde wil toevoegen aan jouw interieur? Onze TENSION® spanplafonds bieden u de mogelijkheid om alle soorten verlichting te integreren. Neem contact met ons op en ontvang jouw gratis offerte voor elk type spanplafond. TENSION®, onbeperkt te personaliseren!

Wat is de prijs van een spanplafond?

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

De verschillende factoren dat een invloed heeft op de prijs van een spanplafond of spanwand:

  • Materiaal van het spanplafond of spanwand (antibacteriële stof, bedrukte stof, akoestische stof met akoestische opties, lichtdoorlatend stof enz.)
  • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand
  • Verlichtingskeuze
  • Gekozen kleur van het spanplafond of spanwand
  • Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand (zoals bogen, balken, enz.)
prijs spanplafond per vierkante meter. Kostprijs spanplafond.

Waarom voor BINT® led verlichting plafond kiezen

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting of renovatie van jouw huis.

Met een spanplafond of spanwand in jouw huis kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van jouw huis. Denk maar aan een wand met een elegante print in jouw slaapkamer. Een verlichte koepel in jouw woonkamer, een strakke witte spanplafond in jouw keuken, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van een spanplafond of spanwand in jouw appartement? Contacteer BINT® en krijg een gratis offerte voor jouw woning, kantoor of commerciële ruimte.

Kleine professionele tip voor spanplafonds of spanwanden

Een nieuw spanplafond is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze experts zullen je helpen in dit proces. Zij zullen ervoor zorgen dat het spanplafond perfect in jouw huis past en jou bijstaan bij de keuze van jouw spanplafond of spanwand.

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint