Bedrukt spanplafond of wand? Wat is dat eigenlijk?

Ontdek hoe u uw ruimtes kunt personaliseren en verfraaien met een bedrukt spanplafond of -wand

Bedrukt spanplafond of wand? Wat is dat eigenlijk? Ontdek hoe u een vleugje kleur in uw interieur kunt brengen met behulp van deze revolutionaire innovatieve wand- en plafondbekleding. Dit kan worden toegepast in uw persoonlijke ruimtes of uw professionele ruimtes. Met een bedrukt spanplafond of spanwand personaliseert en verrijkt u uw interieur. 

bedrukte spanplafond en spanwand
spanplafond spanwand lumina in een trendy en moderne kinderziekenhuis

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is een spanplafond of spanwand?

Een spanplafond of een spanwand is een doek (van polyester of PVC) dat voorzien is van een speciale PU-coating. Het wordt geplaatst onder een bestaand plafond en is ontworpen om een plafond in slechte staat of beschadigd te verbergen zodat het volledig uit het zicht verdwijnt. Een spanplafond of -wand kan zeker en vast ook worden gebruikt om een ruimte te verfraaien. Dit doek wordt gespannen met behulp van profielsystemen, die aan de wanden worden bevestigd (vandaar de naam spanplafond). Zo krijgt u een volledig nieuw plafond en wand die niet te onderscheiden zijn van een “normaal” gipsplafond.

Wilt u meer weten over een spanplafond of spanwand? Bekijk dan zeker ons artikel over spanplafonds en spanwanden met meer uitleg.

Bedruk spanplafond of spanwand 

Met de nieuwe technologieën van digitaal printen is het nu mogelijk om allerlei soorten foto’s, afbeeldingen, teksten, tekeningen en kunst te hebben op uw wanden of plafond met behulp van een bedrukt spanplafond en/of bedrukte spanwanden. Nu kan u elke ruimte personaliseren met een bedrukt spanplafond of -wand die het uitzicht van uw interieur volledig verandert. Bedrukte spanplafonds en spanwanden zijn op een essentieel decoratief element geworden om een originele ruimte te creëren.

Geen beperkingen meer in uw interieurinrichting met een TENSION®  Vivid bedrukt spanplafond!

In dit artikel vindt u alle nodige informatie die u zal helpen bij het kiezen van uw bedrukt spanplafond of spanwand dat het best bij uw interieur past.

Levensduur van een bedrukt spanplafond of spanwand

Een TENSION® Vivid bedrukt spanplafond of -wand heeft een levensduur van meer dan 10 jaar.

Bedrukte spanplafonds en spanwanden zijn geschikt voor alle soorten ruimtes

Bedrukte spanplafonds of spanwanden voor residentieel gebruik:

 • Woonkamer, slaapkamer, studeerkamer, hal;
 • Kinderkamer;
 • Badkamer, keuken, spa, binnenzwembad;
 • Veranda;
 • Huizen, villa’s, duplexen en appartementen;
 • Nieuwbouw;
 • Renovaties.

Bedrukte spanplafonds of spanwanden voor professionele ruimtes:

 • Hotels, bars, restaurants, lobby’s;
 • Ontvangstruimten, vergaderzalen;
 • Boetieks, winkels, showrooms, expositieruimtes;
 • Kantoren, medische praktijken, tandartspraktijken;
 • Renovaties of nieuwbouw

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Voordelen van een bedrukt spanplafond of spanwand

Een spanplafond of een spanwand heeft verschillende voordelen, hier zijn de meest belangrijke:

 • Zeer goede afdrukkwaliteit;
 • TENSION® Vivid bedrukte spanplafonds en -wanden bieden een ruime keuze aan kleuren, vormen en designs;
 • Mogelijkheid om elke ruimte volledig te veranderen met bedrukte spanplafonds en -wanden;
 • Onbeperkte personalisatie mogelijkheden van een bedrukt spanplafond;
 • Bedrukte spanplafonds en wanden zijn praktisch en zijn snel te installeren;
 • Vervolgens vervangt een bedrukt spanplafond of een bedrukte spanwand traditionele renovatiewerken (zoals schilder- of pleisterwerken);
 • Een bedrukte spanplafond of spanwand is de beste manier om een kamer te renoveren en personaliseren;
 • Zeer goede oplossing voor kinderkamers;
 • De levensduur van een bedrukt spanplafond of spanwand is meer dan 10;
 • Tenslotte is een bedrukt spanplafond of de spanwand is onderhoudsarm.

TENSION® Vivid - Bedrukt spanplafond

LEVEN IN KLEUR

Voor een unieke en originele look kunnen alle spanplafonds en spanwanden digitaal bedrukt worden met de afbeeldingen, slogans of kunstwerken van uw keuze. Bedrukte spanplafonds en -wanden zijn al jaren populair in professionele omgevingen, maar vinden ook steeds meer hun weg naar particuliere woningen. Ze geven een unieke uitstraling aan woonkamers, keukens en slaapkamers die op geen enkele andere manier kan worden bereikt.

TENSION® Vivid is UV-bestendig en heeft een garantie van 10. Met een TENSION® Vivid bedrukte spanplafonds en wanden kunt u uw ruimtes naar uw eigen beeld personaliseren, volgens uw keuzes en behoeften.

spanplafond spanwand frameview in een zwevend element op beurs spanplafond prijs

Verlicht uw ruimte met een bedrukt spanplafond of spanwand

Niet alleen kunnen spanplafonds en spanwanden worden bedrukt, maar u kunt er ook backlit LED-strips in integreren om het contrast te vergroten. In dit geval zullen bedrukte en verlichte spanplafonds en -wanden een uitzonderlijke uitstraling aan uw interieur geven. Als u kiest voor een bedrukt spanplafond of een bedrukte spanwand, zal het bedrukken met verlichting onder het bedrukt spanplafond het geheel esthetischer en indrukwekkender maken. Raadpleeg ons TENSION® Lumina-gamma voor verlichte spanplafonds en -wanden voor meer informatie.

Prijs van een akoestisch spanplafond of een spanwand met akoestische isolatie

De prijs van een spanplafond of een spanwand begint vanaf €75/ m². De prijs van een spanplafond of een spanwand kan door verschillende factoren worden beïnvloed, namelijk:

 • Materiaal van het spanplafond of spanwand;
 • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand;
 • Verlichtingskeuze;
 • Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand.

Meer weten over de prijs van een spanplafond? Raadpleeg dit artikel.

Kleine tip: Een grote ruimte kan de prijs per vierkante meter verlagen, hoe groter de in te richten ruimte hoe lager de prijs per vierkante meter.

Waarom een bedrukt spanplafond kiezen?

Een verlaagd plafond is een perfecte oplossing voor elke kantoor, bedrijf of onderneming waar onvolkomenheden en een beschadigd oppervlak moeten worden verborgen. Of het nu gaat om een onesthetische afwerking, externe leidingen of bekabeling – met een spanplafond kan alles makkelijk worden verborgen en uw ruimtes verbeteren.

Een spanplafond is altijd een verlaagd plafond – en kan gebruikt worden voor alle soorten ruimtes: vergaderzalen, kledingzaak, restaurant, wachtzalen, showrooms, kantoren, woonkamers, praktijken, slaapkamers etc. Op een spanplafond kunnen heel makkelijk verlichting of spots worden gemonteerd of ingebouwd. Met een spanplafond zijn veel meer verlichtingstechnieken mogelijk dan bijvoorbeeld een gyproc plafond. Een spanplafond is lichtdoorlatend en kan dus gecombineerd worden met LED achtergrond verlichting, waardoor het licht over het hele plafond of indien gewenst een bepaalde strook kan doorschijnen. In combinatie met een kleurprint opent dit de deuren voor heel veel creativiteit.

Met een bedrukt spanplafond kan u uw creativiteit de vrije loop laten gaan. Van een classy subtiele print tot een print met felle kleuren, BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint