Wat kost een spanplafond?

Ben je jouw oude plafond beu? Wil je een berekening van de kostprijs spanplafond? Wil je een compleet nieuw plafond maar zijn de werkzaamheden te duur? Wil je een oplossing dat geen langdurige werkzaamheden vergt, geen stof, geen afbraakwerken? Of wilt u misschien wat besparen op jouw energierekening? Dan is een spanplafond het antwoord. In dit artikel bespreken we wat een spanplafond juist is, de verschillende soorten en uiteraard de kostprijs spanplafond.

prijs spanplafond per vierkante meter. Kostprijs spanplafond.

Kostprijs spanplafond aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is een spanplafond of spanwand?

Een spanplafond of spanwand bestaat uit een polyester (of PVC) materiaal dat wordt aangebracht op een plafond of muur met behulp van een frame en profielen. Deze profielen en frame zijn niet meer zichtbaar na het plaatsen van een spanplafond of spanwand. Het plaatsen van een spanplafond vergt zorgvuldigheid en precisie, dit zorgt voor een naadloze en strakke afwerking.

De verschillen tussen een polyester spanplafond en een PVC spanplafond :

PVC spanplafond
Polyester spanplafond
Kleur
Een standaard PVC spanplafond heeft een glanzende kleur.
Een standaard polyester spanplafond is mat.
Zichtbare naden
Een PVC spanplafond of spanwand wordt meestal om de drie meter afgedicht. Hierdoor ontstaan zeer dunne naden.
Een polyester spanplafond heeft meestal een veel groter oppervlak, waardoor ook veel minder naden zichtbaar zijn.
Stabiliteit
PVC spanplafonds zijn minder stabiel en de kans op scheuren groter is bij een PVC spanplafond dan bij een polyester spanplafond.
Hanglampen en spots zijn ook makkelijker te installeren met een spanplafond van polyester

Kostprijs Spanplafond

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

De verschillende factoren dat een invloed heeft op de prijs van een spanplafond of spanwand:

 • Materiaal van het spanplafond of spanwand (antibacterieel, bedrukt, akoestisch met akoestische opties, lichtdoorlatend enz.)
 • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand
 • Verlichtingskeuze
 • Gekozen kleur van het spanplafond of spanwand
 • Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand (zoals bogen, balken, enz.)

Kostprijs spanplafond aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Welke soorten spanplafonds bestaan er?

 • Standaard spanplafond of -wand:
  Een standaard spanplafond of spanwand is de perfecte keuze voor jouw woning, kantoor of zaak als je jouw interieur graag strak en modern houdt. Met een wit spanplafond kan je nooit fout gaan! Met een TENSION® Essentials spanplafond geef je de ‘finishing touch’ aan jouw interieur. Contacteer BINT® en ontvang meer tips en advies of de kostprijs spanplafond!

 

 • Bedrukt spanplafond of -wand:
  Zoek je naar net wat meer kleur in jouw ruimte? Een leuke print of een scherpe afbeelding van een dierbare herinnering? Of zoek je naar een creatieve manier om jouw producten in de kijker te zetten in jouw zaak? Dan is een bedrukt spanplafond de oplossing voor jou! Een TENSION® Vivid spanplafond biedt dat tikkeltje meer voor jouw interieur!

 

 • Akoestisch spanplafond of -wand:
  Rust en kalmte zijn steeds belangrijker geworden in ons drukke leven. Met een akoestisch spanplafond of spanwand kan je de akoestiek in jouw ruimtes verbeteren. Of het nu voor jouw woonkamer, kantoor of tandartspraktijk is, met een TENSION® Whisper spanplafond of spanwand kan je van jouw ruimte een rustgevende tot een productieve omgeving transformeren. Moest de geluiddempende eigenschappen dat een akoestisch spanplafond heeft niet voldoende zijn kunnen we extra akoestische isolatie voorzien dat achter jouw spanplafond of spanwand wordt geplaatst.

 

 • Verlicht spanplafond of -wand:
  Door strategisch geplaatste lichtpunten achter een spanplafond te plaatsen krijg je de ultieme verlichte ruimte. BINT® biedt allerlei opties voor jouw verlichte spanplafond of wand, denk maar aan ledlampen die veranderen van kleurtint, dimbare verlichting en veel meer. Bovendien kan je met TENSION® Lumina spanplafonds allerlei opties hanteren zoals afbeeldingen bedrukken of integratie van luidsprekers.

 

 • Antibacteriële spanplafond of -wand:
  Een antibacterieel spanplafond is speciaal ontwikkeld voor de medische wereld en voor degene met smetvrees onder ons. Een TENSION® Sterile spanplafond is een antibacterieel spanplafond dat de vorming van bacteriën en vocht voorkomt.Dit is ideaal voor medische omgevingen zoals een dokterspraktijk, tandartspraktijk en ziekenhuizen maar kan zelfs ook worden toegepast in restaurant, wellness centers, kinderopvang en publieke scholen. Antibacteriële spanplafonds of -wanden kunnen vrijwel overal worden toegepast.

 

 • Projectiespanplafond of -wand:
  Jouw muren of plafonds als projectieoppervlak voor home cinema systemen, bedrijfspresentaties of spectaculaire lichtshows? Met een projectiespanplafond of projectiespanwand breng je de bioscoop bij jou thuis!

 

 • Displayframe spanwand (of spanplafond):
  Een TENSION® Frameview spanplafond of spanwand kan worden beschouwd als een display frame. Dit betekent dat het voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt zoals producten of diensten extra te benadrukken, een hotelkamer een extra touch geven of zelfs voor een dierbare herinnering eeuwig vast te leggen in uw woonkamer.

Waarom voor een spanplafond kiezen?

Spanplafonds zijn een duurzame oplossing

Een spanplafond of spanwand van polyester is een duurzame oplossing. Een goed geplaatste spanplafond of spanwand kan levenslang meegaan. Het polyester spanplafond bevat alleen maar onschadelijke materialen die geen schadelijke stoffen kunnen afgeven aan de omgeving, wat een lange levensduur van een spanplafond of spanwand oplevert. Deze spanplafonds zijn zo veilig dat ze kunnen worden geïnstalleerd in ruimtes die bestemd zijn voor kinderen of in ziekenhuizen worden gebruikt.

Het is ook belangrijk om de brandveiligheid te benadrukken bij het overwegen van de voordelen van een polyester spanplafond – de materialen zijn brandwerend en bij BINT® zijn ze bovendien voorzien van verschillende certificaten.

Een spanplafond kan zeer snel geplaatst worden

Een spanplafond of wand plaatsen kan zeer snel worden gedaan. Afhankelijk van de oppervlakte, aantal lichtpunten, moeilijkheidsgraad (een spanplafond met veel hoeken of rondingen zal meer moeite en werk vragen) en andere integratie vereiste kan en spanplafond in een of twee dagen worden geplaatst. Bovendien hoeft er niet afgebroken of gekapt te worden wat betekent dat er vrijwel geen rommel wordt achtergelaten door onze techniekers.

Als je na enkele jaren een ander design wenst of je wilt de leidingen of verlichting achter je spanplafond vervangen is dit makkelijk te demonteren. Hoewel het eenvoudig is om te demonteren is het altijd beter om een expert te raadplegen.

Spanplafonds zijn een 2-in-1 oplossing voor design en isolatie

Een spanplafond is een verlaagd plafond, dit verkleint de ruimte wat ook je energierekening kan doen dalen. Een kleinere ruimte wordt sneller verwarmt en kan heel wat schelen op een jaarlijkse basis. Bovendien kan je ook op akoestisch vlak uw ruimtes verbeteren. Op zich is een spanplafond al geluiddempend en kan nog eens extra akoestisch geïsoleerd worden door een akoestisch wol achter het spanplafond of spanwand te plaatsen. Dit kan in verschillende diktes worden gedaan afhankelijk van jouw akoestische behoefte.

Uiteraard hoeft een akoestisch spanplafond niet gewoon wit te blijven, BINT® biedt allerlei opties aan om uw ruimtes te personaliseren. Doe dit door middel van je spanplafond te laten bedrukken in een flashy print, er achtergrondverlichting achter te laten plaatsen enz.

Spanplafond integratie mogelijkheden

Een spanplafond kan zeer veelzijdig zijn. Door dat het oud plafond wordt bedekt door het polyester spanplafond kan je allerlei apparatuur integreren, zoals luidsprekers, projectors, rookmelders, informatieborden, airconditioners enz.

Spanplafond verlichtingsopties

Net zoals bij een klassiek plafond kan je verlichting plaatsen waar je maar wil op je spanplafond. Je hebt het voordeel bij een spanplafond dat het zeer makkelijk is om lichtpunten te plaatsen integendeel tot een normaal plafond dat gepleisterd is. Daarbovenop is het zeer eenvoudig om te demonteren moest je eens een leiding of elektriciteitsdraad laten vervangen (hoewel we aanraden dit te laten uitvoeren door een expert). Bij een bepleisterd plafond zou dit afbraakwerk, stof en een hoop rommel betekenen.

Een spanplafond kan bovendien op meerdere manieren sfeer bieden met verlichting. Er kunnen verschillende lichteffecten gecreëerd worden door middel van strategische geplaatste verlichtingspunten achter het spanplafond.

Met TENSION® Lumina kan je de juiste sfeer creëren in uw showroom, woonkamer of wachtruimte.

Kostprijs spanplafond aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint