Spanplafond voordelen & Spanplafond nadelen

Is het tijd voor een update van jouw interieur? Wil je een moderne en strakke woonkamer? Wil je jouw lelijk of oud plafond weg? Misschien heb je plafond wat beschadigd maar heb je geen tijd of energie voor traditionele oplossingen zoals stucwerk. Heb je geen zin om in het stof en de rommel te zitten die de werkmannen achterlaten? Dan is een spanplafond jouw oplossing. Weet je niet wat een spanplafond is? Geen probleem! Wij zullen in detail uitleggen wat een spanplafond is, wat de verschillende soorten en toepassingen ervan zijn, de spanplafond voordelen en spanplafond nadelen.

Spanplafond installatie in woonkamer #Tension #Essentials #Renovatie #Spanplafond #LED-spots #Pendel-verlichting
Spanplafond installatie in woonkamer. Spanplafond voordelen. #Tension #Essentials #Renovatie #Spanplafond #LED-spots #Pendel-verlichting

Ontdek spanplafond voordelen! Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond of ontdek spanplafond voordelen bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is een spanplafond of spanwand?

Een spanplafond of een spanwand is een doek (van polyester of PVC) dat voorzien is van een speciale PU-coating. Het wordt geplaatst onder een bestaand plafond en is ontworpen om een plafond in slechte staat of beschadigd te verbergen zodat het volledig uit het zicht verdwijnt. Een spanplafond of -wand kan zeker en vast ook worden gebruikt om een ruimte te verfraaien.

Dit doek wordt gespannen met behulp van profielsystemen, die aan de wanden worden bevestigd (vandaar de naam spanplafond). Zo krijgt je een volledig nieuw plafond en wand die niet te onderscheiden zijn van een “normaal” gipsplafond.

Wil je meer weten over een spanplafond of spanwand? Bekijk dan zeker ons artikel met meer uitleg.

Spanplafond mogelijkheden & spanplafond voordelen

 • Een standaard spanplafond of spanwand
 • Een bedrukt spanplafond of spanwand
 • Een akoestisch spanplafond of spanwand
 • Een spanplafond of spanwand met achterliggende LED verlichting
 • Een antibacterieel spanplafond of spanwand
 • Een spanwand of spanplafond voor video projectie
 • Een hangend spanplafond of een spanwand in een frame verwerkt

BINT® biedt een brede keuze aan soorten spanplafonds aan. Met ons TENSION® gamma van spanplafonds en -wanden bieden wij een op maat gemaakte oplossing voor ieder interieur.

TENSION® spanplafonds en spanwanden

Met TENSION® bieden wij absolute innovatie in polyester spanplafonds en spanwanden. Het systeem voor het bekleden van wanden, plafonds en panelen geeft een geheel nieuwe definitie aan exclusief ontwerp van jouw ruimtes en is het moderne alternatief voor conventioneel pleisterwerk, schilderwerk of andere vormen van plafond- en wandbekleding. TENSION® is niet alleen eenvoudig, precies en strak te monteren, maar wordt ook gekenmerkt door een bijzonder naadloos resultaat en een glad oppervlak. Het systeem combineert slimme eigenschappen die compleet nieuwe ruimte-architecturen mogelijk maken. Met een brede waaier aan kleuren, digitale prints en vormen laten wij niets te wensen over. Natuurlijk, bestaan er vele spanplafond voordelen! Lees zeker verder om alle spanplafond voordelen te ontdekken.

TENSION® Essentials – Een basis spanplafond of spanwand:

TENSION® Essentials bestaat uit een groot canvas uit 100% polyester dat in elk interieur kan worden toegepast, van woonkamer tot kantoorruimte. TENSION® Essentials spanplafonds komen in een aantal standaardkleuren namelijk: wit, zwart en gebroken wit.

witte spanplafond standaard essentials in een moderne eetplaats met led verlichting spots
spanwand in een moderne slaapkamer met print van bomen

TENSION® Vivid – Een kleurrijk spanplafond of spanwand met creatieve print mogelijkheden

Dankzij TENSION® Vivid kan elke plafond of wand digitaal bedrukt worden met afbeeldingen, slogans of kunst van jouw keuze. Dit is ideaal om producten of diensten extra in de kijker te zetten in commerciële omgevingen, steeds vaker kiezen ook particulieren voor een TENSION® Vivid voor residentiële projecten. Laat jouw creativiteit de vrije loop gaan met TENSION® Vivid spanplafonds en spanwanden.

TENSION® Whisper – Een akoestisch spanplafond of spanwand

TENSION® Whisper biedt die extra kalmte en rust in jouw eigen omgeving, of dit nu op kantoor is of in jouw privéwoning. Kies voor een TENSION® Whisper spanplafond om de akoestiek van jouw ruimtes te verbeteren. Akoestische spanwanden of spanplafonds zijn niet enkele de beste keuze voor residentiële projecten zoals bv. de slaapkamer, home-cinema ruimte of jouw eigen bibliotheek. Ook voor commerciële omgevingen zoals callcenters, kantoorruimtes, vergaderzalen, geluidsstudio’s en zelfs televisiestudio’s is TENSION® Whisper een absolute aanrader.

BINT® biedt bovendien verschillende opties op het gebied van het verbeteren van de akoestiek in jouw ruimtes. Extra geluidsisolatie middels akoestische wol achter jouw spanplafond of spanwand is verkrijgbaar in verschillende diktes afhankelijk van jouw behoeften.

spanplafond in een muziekstudio met lichtstrips
spanplafond en spanwand lumina strak LED verlichting in gallerij ruimte

TENSION® Lumina – Een verlichte spanplafond of spanwand

Een aangename verlichte ruimte creëren kan je met een TENSION® Lumina spanplafond. Door strategisch geplaatste lichtpunten achter een spanplafond te plaatsen krijg je de ultieme verlichte ruimte. BINT® biedt allerlei opties voor jouw verlichte spanplafond of wand, denk maar aan ledlampen die veranderen van kleurtint, dimbare verlichting en veel meer. Bovendien kan je met TENSION® Lumina spanplafonds allerlei opties hanteren zoals afbeeldingen bedrukken of integratie van luidsprekers.

TENSION® Motion – Projectie spanplafond of spanwand

Jouw muren of plafonds als projectieoppervlak voor home cinema systemen, bedrijfspresentaties of spectaculaire lichtshows? Een TENSION® Motion spanplafond maakt het allemaal mogelijk. Glad en onkreukbaar, is het mogelijk om lichtshows, beelden, landschappen, foto’s, teksten en films te projecteren.

spanplafond spanwand projectie muur tension motion in een moderne woonkamer
spanplafond en spanwand met print fotografie

TENSION® Frameview – Display spanplafond of spanwand

Een TENSION® Frameview spanplafond of spanwand kan worden beschouwd als een display frame. Dit betekent dat het voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt zoals producten of diensten extra te benadrukken, een hotelkamer een extra touch geven of zelfs voor een dierbare herinnering eeuwig vast te leggen in jouw woonkamer.

TENSION® Sterile – Antibacterieel spanplafond of spanwand

Een TENSION® Sterile spanplafond is speciaal ontwikkeld geweest voor de medische wereld en voor degene met smetvrees onder ons. Een TENSION® Sterile spanplafond is een antibacterieel spanplafond dat de vorming van bacteriën en vocht voorkomt. Dit is ideaal voor medische omgevingen zoals een dokterspraktijk, tandartspraktijk en ziekenhuizen maar kan zelfs ook worden toegepast in restaurant, wellness centers, kinderopvang en publieke scholen. Antibacteriële spanplafonds of -wanden kunnen vrijwel overal worden toegepast.

spanplafond spanwand in een medische praktijkruimte uiterst steriel spanplafond prijs

Ontdek spanplafond voordelen! Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond of ontdek spanplafond voordelen bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Spanplafond voordelen

Het plaatsen van een spanplafond is niet een eenvoudig proces en vereist ervaring en deskundigheid. Wanneer je dus overweegt om een spanplafond of spanwand te laten plaatsen, kan je dit het beste overlaten aan de professionals. 

Het kan echter geen kwaad om meer vertrouwd te raken met het proces. In dit artikel geven wij wat meer informatie over hoe we een spanplafond plaatsen en uiteraard een aantal spanplafond voordelen.

 • De installatie van de structuur zelf wordt uitgevoerd zonder dat het bestaande plafondoppervlak moet worden hersteld.

Dit is vooral een goede oplossing voor mensen die de look van hun plafond willen veranderen zonder het bestaande plafond te herstellen. 

 • De installatie van een standaard spanplafond met een oppervlakte van 40m2 neemt niet meer dan 1 dag in beslag.

Op deze manier hoef je niet meer constant werkmannen over de vloer te hebben! BINT® is binnen en buiten voor je het weet! In slechts 1 dag kunnen wij de look van jouw ruimtes transformeren met een spanplafond of spanwand.

 • Warmte- en geluidsisolatie dankzij het luchtkussen (hoogte vanaf 3 cm) tussen het plafond en het doek.

Door de kleine ruimte tussen het oorspronkelijke plafond en het nieuwe spanplafond heeft u de ruimte dus duidelijk kleiner gemaakt waardoor de warmte beter behouden blijft in de ruimte. BINT® voorziet u van de beste adviezen en tips, neem zeker contact met ons op voor al uw vragen en zorgen. 

 • Een verscheidenheid aan kleuren en soorten plafondoppervlakken (mat, satijn, glans, spiegel, enz.)

Waardoor het mogelijk is de meest gedurfde ontwerpoplossingen te implementeren, bijvoorbeeld het creëren van bogen, tenten, bogen, multi-tier plafonds, plafonds met gedrukte afbeeldingen. Bovendien maakt het ontwerp van spanplafonds het mogelijk om eventuele technologische elementen (ventilatie, draden en kabels) te verbergen.

 • De levensduur van de plafondconstructie is zeer lang.

BINT® biedt een garantie voor het gevestigde spanplafond van 10 jaar.

Enkele andere spanplafond voordelen

Spanplafond voordelen kennen geen einde! Vind meer spanplafond voordelen hier onder.

 • Gecertificeerde spanplafonds zijn brandveilig en niet schadelijk voor de menselijke gezondheid
 • Het materiaal van spanplafonds is mechanisch sterk.
 • Een spanplafond kan worden gebruikt in het temperatuurbereik van -50 ° tot + 50 ° C.
 • Polyester spanplafonds blijven altijd strak gespannen en wordt niet beïnvloed door temperatuursveranderingen in de omgeving van de ruimte.
 • De plafonds kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd en opnieuw geïnstalleerd zonder verlies van operationele en esthetische eigenschappen.

Spanplafond Nadelen

Een spanplafond heeft niet alleen vele voordelen, maar natuurlijk ook enkele nadelen. Hier zullen we de nadelen van een spanplafond in het algemeen, een PVC spanplafond en een Polyester spanplafond op een rijtje zetten. 

Spanplafond nadelen 

 • In vergelijking met de traditionele soorten plafonds vereist de installatie van spanplafonds in ruimten met meer hoeken specifieke kennis en apparatuur, waardoor het niet eenvoudig is om ze zelf te installeren.
 • Een spanplafond is zeer duurzaam en kan een hele generatie lang in uw interieur meegaan, dit betekent echter niet dat het bestand is tegen perforaties. Er mogen geen scherpe voorwerpen in de buurt van een spanplafond komen. 
 • Verlaagde plafonds worden over de gehele omtrek van de ruimte bevestigd, dus het is belangrijk om de omtrek goed op te meten en het karkas te kiezen. Als de omtrek verkeerd wordt opgemeten, kan het spanplafond niet het gewenste resultaat opleveren. 

PVC spanplafond nadelen

 • De installatie kan alleen worden uitgevoerd met een speciaal warmtepistool en is moeilijk uit te voeren in een ruimte waar de temperatuur niet optimaal is voor de installatie van een PVC spanplafond.
 • Een van een pvc spanplafond nadelen is dat het gevoelig is voor temperatuursveranderingen.

Polyester spanplafond nadelen

 • Een van een polyester spanplafond nadelen is dat het niet zo veel water zal kunnen “opvangen” (in geval van bijvoorbeeld een waterlek onder het spanplafond) als een PVC spanplafond.

Wat is de prijs van een spanplafond of spanwand?

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

De verschillende factoren dat een invloed heeft op de prijs van een spanplafond of spanwand:

 • Materiaal van het spanplafond of spanwand (antibacteriële stof, bedrukte stof, akoestische stof met akoestische opties, lichtdoorlatend stof enz.)
 • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand
 • Verlichtingskeuze
 • Gekozen kleur van het spanplafond of spanwand
 • Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand (zoals bogen, balken, enz.)

Waarom voor BINT® kiezen

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting of renovatie van jouw huis. Kiezen voor BINT® betekent eveneens genieten van alle spanplafond voordelen!

Met een spanplafond of spanwand in jouw huis kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van jouw huis. Denk maar aan een wand met een elegante print in jouw slaapkamer. Een verlichte koepel in jouw woonkamer, een strakke witte spanplafond in jouw keuken, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van een spanplafond of spanwand in jouw appartement? Contacteer BINT® en krijg een gratis offerte voor jouw woning, kantoor of commerciële ruimte.

Geniet vandaag nog van alle spanplafond voordelen! 

Kleine professionele tip voor spanplafonds of spanwanden

Een nieuw spanplafond is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze experts zullen je helpen in dit proces. Zij zullen ervoor zorgen dat het spanplafond perfect in jouw huis past en jou bijstaan bij de keuze van jouw spanplafond of spanwand.

Ontdek spanplafond voordelen! Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond of ontdek spanplafond voordelen bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint