Spanplafonds – 10 cruciale renovatie tips om te onthouden bij het renoveren van jouw huis

Elk verbouwingsproject of renovatie geeft stress, vuil, stof en rommel – om nog maar te zwijgen van de dagelijkse overlast van aannemers – waardoor je het gevoel krijgt dat jouw huis niet meer van jou is. Deze verstoring kan leiden tot toenemende stress – vooral als je niet weet wat je kunt verwachten. Of je nu een uitbreiding toevoegt of een klein bad renoveert, de beste manier om stress van verbouwing te minimaliseren is om je voor te bereiden op elke projectfase van de renovatie van jouw woning.

Hieronder delen we tips en informatie over het verminderen van renovatie overweldiging.

spanplafond in een woning met ingebouw LED spot verlichting
interieur design van een modern restaurant met een spanwand met ingebouwde verlichting spanplafond prijs

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

10 cruciale renovatietips om te onthouden bij de renovatie van jouw huis

1. Weet wat je wilt uit je renovatie project

Soms heb je het gevoel dat je het uiterlijk van je huis wilt veranderen, maar je hebt geen idee wat je precies wilt. Voordat je denkt aan de grotere projecten zoals het maken van een open keuken, het maken van een inloopkast of het bouwen van een buitenterras, kan je eerst denken aan kleinere aanpassingen die je kan toepassen op jouw huis. Het plaatsen van een spanplafond of spanwand is de ideale oplossing om veranderingen aan te brengen in het interieur van jouw woning zonder alle nadelen van een renovatie te hebben.

2. Doe voldoende onderzoek vooraleer je aan de renovatie start

Doe goed onderzoek voordat je besluit jouw huis te renoveren, overweeg een bezoek aan allerlei websites om al jouw opties te bekijken.

Haal wat inspiratie van meerdere blogs of misschien zelfs van Pinterest! Vind exact wat je zoekt in deze zee van informatie online. Naast het zoeken naar inspiratie moet je ook zeker op zoek gaan naar manieren om je renovatiewerken zo voordelig mogelijk te laten uitvoeren. Het kan gemakkelijk oplopen tot een paar tienduizenden euro’s. Kijk of de overheid subsidies geeft voor verbouwingswerken.

Wist je bijvoorbeeld dat je jouw woning kunt renoveren tegen een belastingtarief van 6% als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Jouw woning is ouder dan 10 jaar;
 • Jouw woning wordt alleen gebruikt als privé-woning of enkel een “bijkomstig” deel ervan wordt gebruikt voor de uitoefening van jouw beroep.
 • De werken (verbouwing, renovatie, rehabilitatie, verbetering, herstelling, onderhoud) worden rechtstreeks gefactureerd aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder).

Opgelet: Doe-het-zelvers krijgen geen verlaagd btw-tarief als ze materialen zelf aankopen.

3. Controleer alle leidingen en elektriciteit voor je begint

Controleer of alle elektriciteit en waterleidingen werken en of er geen schade is vooraleer met de renovatie te beginnen.

4. Bereken de kosten op voorhand

Het is belangrijk om je onderzoek te doen, al je opties te bekijken en de geraamde kosten te controleren voordat grote beslissingen neemt en ondernemers aanneemt. Op deze manier, als het budget moet worden uitgebreid, kan je rationele, geïnformeerde beslissingen nemen, en heb je ook de mogelijkheid om een stapje terug te doen en misschien een kleiner project overwegen.

5. Maak een realistische planning

Om binnen het budget te blijven is het van cruciaal belang om gedetailleerde plannen en tijdschema’s te hebben voordat je begint. Het is onrealistisch te denken dat je jouw badkamer of keuken bijvoorbeeld in 2 weken tijd kunt verbouwen (als het een groter renovatieproject is).

6. Vind je persoonlijke stijl

Wees eerlijk over voor wie je renoveert en waarom je renoveert. Maak een lijstje van de dingen waar je van houdt en die je haat aan jouw huis. Van de stopcontacten tot de deurklinken. Breng wat leven in het interieur van jouw huis, niets is te gek, je kunt alles renoveren, van je muren tot je plafond. Probeer niet iets te kopiëren wat je hebt gezien, want dat is misschien niet te vertalen. Elk huis is anders, dus ga voor de stijl en het karakter van jouw huis voor een veel beter resultaat.

Van een chic wit spanplafond tot een spanwand met gekke print, elk heeft zijn charme en zal bij andere interieurs passen. Contacteer BINT® en samen bekijken we wat het best bij jouw interieur past.

7. Timing is alles

Een renovatie is niet iets waar je spontaan in springt. Plan je renovatie op voorhand. Wees strategisch in de timing van je project.

Henry Ford heeft gezegd: ” Getting ready is the secret of succes.” Klaar zijn voor een renovatie omvat mentale voorbereiding en praktische voorbereiding. Er zijn veel dingen die je kunt doen om jezelf en je huis klaar voor het remodeling proces op voorhand.

8. Waar moet je opletten bij de renovatie van je keuken en badkamer

Investeer het meeste geld in jouw keuken en badkamer, een keuken is het hart van het huis. Het is een kamer die veel mensen onderschatten en soms vergeten, aangezien het meestal het hoogst oploopt in kosten wanneer er renovatiewerken zijn in een huis. Het moet praktisch zijn, het moet functioneel zijn en natuurlijk esthetiek zijn ook belangrijk. De badkamer moet rust brengen en is dus een belangrijke kamer in jouw huis.

Wanneer je de keuken of badkamer renoveert zijn de plafonds de meest eenvoudigst om te veranderen. Om een vleugje kleur te brengen in jouw huis kan je altijd een spanwand in een frame met achtergrondverlichting laten plaatsen in je keuken voor net dat tikkeltje meer.

9. Je kan nooit verkeerd gaan met een beetje kleur

Wil je een beetje meer leven in je huis brengen? Overweeg dan om er wat kleur in te brengen. Een vleugje kleur in je woon- of slaapkamer kan het echt levendiger maken en het voelt aan als een heel nieuw huis. Met een TENSION® Vivid spanplafond of spanwand breng je meer leven in jouw ruimtes!

10. Laat het over aan de experts

Onderschat het renoveren van je huis niet. Soms kan het vermoeiend en zelfs duurder zijn, vooral als je niet helemaal weet wat je doet. Contacteer ons en wij begeleiden jouw project van begin tot eind.

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is een spanplafond of spanwand?

 • Een spanplafond of een spanwand is een doek (van polyester of PVC) dat voorzien is van een speciale PU-coating. Het wordt geplaatst onder een bestaand plafond en is ontworpen om een plafond in slechte staat of beschadigd te verbergen zodat het volledig uit het zicht verdwijnt. Een spanplafond of -wand kan zeker en vast ook worden gebruikt om een ruimte te verfraaien. Dit doek wordt gespannen met behulp van profielsystemen, die aan de wanden worden bevestigd (vandaar de naam spanplafond). Zo krijgt je een volledig nieuw plafond en wand die niet te onderscheiden zijn van een “normaal” gipsplafond.

  Wil je meer weten over een spanplafond of spanwand? Bekijk dan zeker ons artikel met meer uitleg.

Wat is de prijs van een spanplafond?

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

De verschillende factoren dat een invloed heeft op de prijs van een spanplafond of spanwand:

 • Materiaal van het spanplafond of spanwand (antibacteriële stof, bedrukte stof, akoestische stof met akoestische opties, lichtdoorlatend stof enz.)
 • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand
 • Verlichtingskeuze
 • Gekozen kleur van het spanplafond of spanwand
 • Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand (zoals bogen, balken, enz.)

Hoe kies je de juiste spanplafond of spanwand voor renovatie projecten?

 • Bepaal het materiaal van het spanplafond of spanwand
 • Kies het soort spanplafond of spanwand
 • Kies de kleur of print van het spanplafond of wand
 • Bepaal de stijl en het ontwerp van het spanplafond of wand
 • Zorg voor harmonie met voorwerpen in de ruimte

Wil je meer informatie over hoe je de juiste spanplafond of spanwand moet kiezen? Raadpleeg dan zeker onze blog waar er gedetailleerde uitleg staat. Heb je nog steeds vragen? Contacteer ons voor vrijblijvend advies of een gratis offerte!

Waarom voor BINT® kiezen

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting of renovatie van jouw huis.

Met een spanplafond of spanwand in jouw huis kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van jouw huis. Denk maar aan een wand met een elegante print in jouw slaapkamer. Een verlichte koepel in jouw woonkamer, een strakke witte spanplafond in jouw keuken, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van een spanplafond of spanwand in jouw appartement? Contacteer BINT® voor een gratis offerte voor jouw woning, kantoor of commerciële ruimte.

Kleine professionele tip voor spanplafonds of spanwanden

Een nieuw spanplafond is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze experts zullen je helpen in dit proces. Zij zullen ervoor zorgen dat het spanplafond perfect in jouw huis past en jou bijstaan bij de keuze van jouw spanplafond of spanwand.

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint