6 redenen waarom een spanplafond interessant is voor uw bedrijf of kantoor

Er zijn geen ‘echte’ regels voor interieur design van uw kantoor, maar de ruimte van een zaak of bedrijf geeft meestal aan wat een bedrijf of zaak doet of in welke industrie het werkzaam is.

Uw werkomgeving weerspiegelt wie u bent en wat uw bedrijf doet

Een advocatenkantoor vereist een meer strakke en traditionele inrichting met eventueel een paar accent kleuren hier en daar. In tegenstelling tot een marketingbureau dat wat meer creativiteit kan hebben in het interieur van het kantoor. Met felle kleuren en een strak interieur kan u werkgevers inspireren, motiveren en de productiviteit verhogen en tegelijkertijd uw creativiteit laten zien naar uw klanten toe.

In dit artikel bespreken we de voordelen waarvan u kunt profiteren als u een spanplafond of spanwand laat plaatsen in uw kantoor of bedrijf.

spanplafond en spanwand tension vivid villa kantoorruimte
spanplafond met verlichting in showroom garage

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is een spanplafond?

Spanplafonds zijn een van de meest populaire oplossingen voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Een spanplafond is veel lichter dan gipsplaten. Bovendien laat een spanplafond ook een snellere installatie toe. Een spanplafond is een duurzaam alternatief dat zeker het overwegen waard is bij innovatieve bouwprojecten.

Wilt u meer weten over spanplafonds en spanwanden? Lees dan onze blogpost over wat een spanplafond of spanwand is.

1. Steel de show!

Vanaf het moment iemand uw showroom, zaak of kantoor binnenstapt hebben ze al een eerste indrukt geveld over uw onderneming. De eerste indruk dat u maakt is meestal ook de blijvende indruk dat een klant zal hebben over uw zaak of bedrijf. U kunt een bedrukte spanplafond of spanwand laten plaatsen in uw bedrijf, zaak of kantoor wat een conversatie starter creëert en hiermee kan u het ijs breken met uw klanten.

Onderscheid u van andere bedrijven met een uniek spanplafond met achtergrondverlichting, een kunstwerk als plafond of een abstract ontwerp aan de muur in uw vergaderruimten, wachtkamers of ontvangsthallen.

 • Bedrukt spanplafond of spanwand – Vivid:
  Uw product uitgelicht op een wand bij de ingang van uw zaak, een kunstwerk in de wachtzaal of een motiverend beeld in de vergaderzaal. Dit kan allemaal mogelijk gemaakt worden met TENSION® Vivid bedrukte spanplafonds of spanwanden.

 • Verlichte spanplafond of spanwand – Lumina:
  Kies voor een licht doorlatend spanplafond om de juiste sfeer te creëren in uw restaurant, showroom, meubelzaak, juweliers etalage of vergaderzaal. Voor elke ruimte kan TENSION® Lumina de juiste stemming creëren voor uw werkgevers en/of klanten

 • Akoestische spanplafond – Whisper:
  Niets is zo vervelend als een luidruchtige buurman als u bij de tandarts bent. Rust is nodig wanneer u in vergadering bent met de hele afdeling. Met TENSION® Whisper kunt u die rust bereiken die uw bedrijf nodig heeft om de klanttevredenheid en de productiviteit van uw medewerkers te verhogen.

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

2. Verhoog de productiviteit van werknemers op kantoor

Volgens meerdere onderzoeken wereldwijd is het interieur en de inrichting van de werkomgeving een van de top 3 factoren die de werkprestatie en tevredenheid van de werknemers bepaald. Niet alleen brengt de gemiddelde werknemer meer tijd door op zijn werk dan thuis, de omgeving van de werkplek kan een grote impact hebben op het algemeen welzijn van een werknemer en zijn productiviteit.

Een stressvrije en oogstrelende kantooromgeving geeft energie naar werknemers toe. Dit heeft effect op de werkoutput en kan hun positief stimuleren. Tevreden werknemers betekent hogere productiviteit en een hoger omzet.

3. Verminder geluidsoverlast in uw kantoor of winkel

Een stille werkomgeving is uiterst belangrijk voor de productiviteit en creativiteit van uw werkgevers. Niet alleen kan dit intern helpen maar dit kan ook de ervaring van uw klanten verbeteren. Afhankelijk van uw zaak is kalmte en rust van het grootste belang, denk maar aan een tandartspraktijk, een dokterspraktijk, massagetherapie enz. Een luidruchtige omgeving kan voor vervelende klanten zorgen en ultiem een slechte indruk nalaten.

Door je plafonds te isoleren met akoestische spanplafonds kan u uw kantoor, praktijk of zaak een meerwaarde geven naar uw klanten en werknemers toe.

Benieuwd wat uw opties zijn voor een akoestisch spanplafond? Contacteer ons nog vandaag!

4. Transformeer uw kantoor of winkel zonder nadelen!

Een spanplafond of spanwand laten plaatsen in uw kantoor of zaak kan alleen maar voordelen brengen. Bovendien is het een van de eenvoudigste manieren om het interieur van uw kantoor, zaak of onderneming volledig te transformeren zonder de vele nadelen.

Uiteraard zijn er vele andere voordelen aan het installeren van een spanplafond zoals:

 • Zeer snel geplaatst (kan in 1 dag voor een ruimte tot 40m²)
 • Beperkte overlast voor werknemers of klanten tijdens plaatsing
 • Geen afbraakwerken
 • Geen schilderwerken nodig
 • Voordeliger dan traditionele renovatiewerken

5. Toepasbaar in alle sectoren

Een spanplafond of spanwand kan vrijwel overal worden toegepast in een werkomgeving. Uw logo op een wand in uw kledingzaak, een verlicht spanplafond in een autoshowroom. Of u producten in een lichtgevend frame verwerkt voor uw etalage.

Enkele omgevingen waar spanplafond en spanwand kan toegepast worden:

 • Verzekeringskantoor
 • Interieurbureau ’s
 • Vergaderzalen
 • Advocatenkantoor
 • Restaurants
 • Hotels
 • Bars
 • Kledingzaak
 • Openbare instellingen
 • Tandartspraktijk
 • Massagetherapie
 • Kinesistpraktijk
 • Oogarts

6. BINT® Expertise

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting van uw onderneming.

Met een spanplafond of spanwand in uw kantoor of bedrijf kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van uw bedrijf of kantoor. Denk maar aan een wand met een elegante print voor uw kantoor, inkomhal of praktijk. Een verlichte koepel in uw wachtruimte, antibacteriële wanden in uw praktijk, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint