Spanplafond of spanwand in een appartement: installatie van spanplafond in elke kamer van het appartement

Een appartement inrichten of renoveren is een beetje moeilijker dan een huis. Er is minder ruimte, het appartement is niet altijd van jou en het is moeilijker om de ruimtes in het appartement te renoveren. 

Met een spanplafond hoeft het niet zo moeilijk te zijn! In dit artikel bespreken we wat een spanplafond nu eigenlijk is, de verschillende soorten, de voordelen van het te laten plaatsen van een spanplafond in uw appartement en een paar afbeeldingen om inspiratie op te doen.

Spanplafond appartement. Spanplafond en lichtarmaturen in een modern appartement. Woonkamer en keuken interieur appartement.

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond of een spanwand is een doek (van polyester of PVC) dat voorzien is van een speciale PU-coating. Het wordt geplaatst onder een bestaand plafond en is ontworpen om een plafond in slechte staat of beschadigd te verbergen zodat het volledig uit het zicht verdwijnt. Een spanplafond of -wand kan zeker en vast ook worden gebruikt om een ruimte te verfraaien. Dit doek wordt gespannen met behulp van profielsystemen, die aan de wanden worden bevestigd (vandaar de naam spanplafond). Zo krijgt u een volledig nieuw plafond en wand die niet te onderscheiden zijn van een “normaal” gipsplafond.

Wilt u meer weten over spanplafonds en spanwanden? Lees dan onze blogpost waarin we uitleggen wat een spanplafond of spanwand is.

De verschillen tussen een polyester spanplafond en een PVC spanplafond :

PVC spanplafond
Polyester spanplafond
Kleur
Een standaard PVC spanplafond heeft een glanzende kleur.
Een standaard polyester spanplafond is mat.
Zichtbare naden
Een PVC spanplafond of spanwand wordt meestal om de drie meter afgedicht. Hierdoor ontstaan zeer dunne naden.
Een polyester spanplafond heeft meestal een veel groter oppervlak, waardoor ook veel minder naden zichtbaar zijn.
Stabiliteit
PVC spanplafonds zijn minder stabiel en de kans op scheuren groter is bij een PVC spanplafond dan bij een polyester spanplafond.
Hanglampen en spots zijn ook makkelijker te installeren met een spanplafond van polyester

Verschillende types spanplafonds en spanwanden voor uw appartement

Standaard spanplafond of spanwand – Essentials

Een standaard spanplafond of spanwand is de perfecte keuze voor jouw woning, kantoor of zaak als je jouw interieur graag strak en modern houdt. Met een wit spanplafond kan je nooit fout gaan!

Bedrukt spanplafond of spanwand – Vivid

Een bedrukt spanplafond of spanwand geeft een unieke en bijzondere uitstraling aan jouw appartement. Als je je appartement wilt personaliseren en het uitzonderlijk wilt maken, is een spanplafond of spanwand de beste manier om je te helpen dit te verkrijgen zonder al te veel werk.

Zoek je naar net wat meer kleur in jouw ruimte? Een leuke print of een scherpe afbeelding van een dierbare herinnering? Of zoek je naar een creatieve manier om jouw producten in de kijker te zetten in jouw zaak? Dan is een bedrukt spanplafond de oplossing voor jou!

Akoestische spanplafond – Whisper

Rust en kalmte zijn steeds belangrijker geworden in ons drukke leven. Met een akoestisch spanplafond of spanwand kan je de akoestiek in jouw appartement verbeteren.

Of het nu voor jouw woonkamer, jouw slaapkamer of de kinderkamer is, met een akoestisch spanplafond of spanwand kan  appartement elke dag omtoveren tot een ontspannende en rustgevende omgeving. Als de geluidsabsorberende eigenschappen van een akoestisch spanplafond niet voldoende zijn, kunnen wij zorgen voor extra geluidsisolatie die achter uw spanplafond of spanwand wordt geplaatst. En daardoor de geluidsoverlast van een ander appartement verminderen.

Verlicht spanplafond of spanwand – Lumina

Door strategisch geplaatste lichtpunten achter een spanplafond te plaatsen krijg je de ultieme verlichte ruimte. BINT® biedt allerlei opties voor jouw verlichte spanplafond of wand, denk maar aan LED-lampen die veranderen van kleurtint, dimbare verlichting en veel meer. Bovendien kan je met lichtdoorlatende spanplafonds en spanwanden allerlei opties hanteren zoals afbeeldingen bedrukken of integratie van luidsprekers.

Antibacterieel spanplafond of spanwand – Sterile

Een antibacterieel spanplafond is speciaal ontwikkeld voor de medische wereld en voor degene met smetvrees onder ons. Een antibacterieel spanplafond is een  spanplafond dat de vorming van bacteriën en vocht voorkomt.Dit is ideaal voor medische omgevingen zoals een dokterspraktijk, tandartspraktijk en ziekenhuizen maar kan zelfs ook worden toegepast in restaurant, wellness centers, kinderopvang en publieke scholen. Antibacteriële spanplafonds of -wanden kunnen vrijwel overal worden toegepast.

Projectiespanplafond of -wand – Motion

Uw muren of plafonds als projectieoppervlak voor home cinema systemen, commerciële presentaties of spectaculaire lichtshows? Met een projecteerbaar spanplafond of spanwand haalt u de bioscoop in uw appartement!

Displayframe spanwand (of spanplafond) – Frameview

Een TENSION® Frameview spanplafond of spanwand kan beschouwd worden als een displayframe. Dit betekent dat dit type spanplafond voor vele doeleinden kan worden gebruikt, bijvoorbeeld om producten of diensten onder de aandacht te brengen, om een extra accent te geven aan een hotelkamer of zelfs om een dierbare herinnering voor altijd in uw appartement vast te leggen.

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Waarom kiezen voor een spanplafond voor uw appartement?

Spanplafonds zijn een duurzame oplossing

Een spanplafond of spanwand van polyester is een duurzame oplossing. Een goed geplaatste spanplafond of spanwand kan levenslang meegaan.  Het polyester spanplafond bevat alleen maar onschadelijke materialen die geen schadelijke stoffen kunnen afgeven aan de omgeving, wat een lange levensduur van een spanplafond of spanwand oplevert. Deze spanplafonds zijn zo veilig dat ze kunnen worden geïnstalleerd in ruimtes die bestemd zijn voor kinderen of in ziekenhuizen worden gebruikt.

Het is ook belangrijk om de brandveiligheid te benadrukken bij het overwegen van de voordelen van een polyester spanplafond – de materialen zijn brandwerend en bij BINT® zijn ze bovendien voorzien van verschillende certificaten.

Een spanplafond kan zeer snel geplaatst worden

Een spanplafond of wand plaatsen kan zeer snel worden gedaan. Afhankelijk van de oppervlakte, aantal lichtpunten, moeilijkheidsgraad (een spanplafond met veel hoeken of rondingen zal meer moeite en werk vragen) en andere integratie vereiste kan en spanplafond in een of twee dagen worden geplaatst. Bovendien hoeft er niet afgebroken of gekapt te worden wat betekent dat er vrijwel geen rommel wordt achtergelaten door onze techniekers.

Als je na enkele jaren een ander design wenst of je wilt de leidingen of verlichting achter je spanplafond vervangen is dit makkelijk te demonteren. Hoewel het eenvoudig is om te demonteren is het altijd beter om een expert te raadplegen.

Spanplafonds zijn een 2-in-1 oplossing voor design en isolatie

Een spanplafond is een verlaagd plafond, dit verkleint de ruimte wat ook je energierekening kan doen dalen. Een kleinere ruimte wordt sneller verwarmt en kan heel wat schelen op een jaarlijkse basis. Bovendien kan je ook op akoestisch vlak uw ruimtes verbeteren. Op zich is een spanplafond al geluiddempend en kan nog eens extra akoestisch geïsoleerd worden door een akoestisch wol achter het spanplafond of spanwand te plaatsen. Dit kan in verschillende diktes worden gedaan afhankelijk van jouw akoestische behoefte.

Uiteraard hoeft een akoestisch spanplafond niet gewoon wit te blijven, BINT® biedt allerlei opties aan om jouw ruimtes te personaliseren. Doe dit door middel van je spanplafond te laten bedrukken in een flashy print, er achtergrondverlichting achter te laten plaatsen enz.

Spanplafond integratie mogelijkheden

Een spanplafond kan zeer veelzijdig zijn. Door dat het oud plafond wordt bedekt door het polyester spanplafond kan je allerlei apparatuur integreren, zoals luidsprekers, projectors, rookmelders, informatieborden, airconditioners enz.

Spanplafond verlichtingsopties

Net zoals bij een klassiek plafond kan je verlichting plaatsen waar je maar wil op je spanplafond. Je hebt het voordeel bij een spanplafond dat het zeer makkelijk is om lichtpunten te plaatsen integendeel tot een normaal plafond dat gepleisterd is. Daarbovenop is het zeer eenvoudig om te demonteren moest je eens een leiding of elektriciteitsdraad laten vervangen (hoewel we aanraden dit te laten uitvoeren door een expert). Bij een bepleisterd plafond zou dit afbraakwerk, stof en een hoop rommel betekenen.

Een spanplafond kan bovendien op meerdere manieren sfeer bieden met verlichting. Er kunnen verschillende lichteffecten gecreëerd worden door middel van strategische geplaatste verlichtingspunten achter het spanplafond.

Met TENSION® Lumina kan je de juiste sfeer creëren in uw showroom, woonkamer of wachtruimte.

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Appartement interieur inspiratie

Spanplafonds en spanwanden kunnen in elke ruimte van uw appartement worden geïnstalleerd. In feite zijn spanplafonds en spanwanden speciaal ontworpen voor een schone en snelle renovatie die in elke ruimte van uw appartement kan worden toegepast.

Spanplafond of spanwand in een slaapkamer

Wil je jouw slaapkamer een andere look geven? Verlaagde plafonds zijn een van de ultieme oplossingen om jouw slaapkamer te transformeren en te verfraaien. Deze kamer is een van de meest intieme kamers van het huis, en de inrichting ervan is sterk afhankelijk van bepaalde elks zijn smaak. Tegelijkertijd moet de sfeer in deze kamer rustgevend en ontspannend zijn.

Dankzij de vele opties en ontwerpen van spanplafonds en de snelle installatie ervan, zijn spanplafonds en spanwanden de beste oplossing om jouw slaapkamer een opknapbeurt te geven zonder afbraak- of schilderwerken.

Hier zijn enkele spanplafond en spanwand ontwerpen ter inspiratie.

Spanplafond of spanwand in een kinderkamer

Bij het inrichten van kinderkamers hebben ouders vaak de neiging het plafond over het hoofd te zien – wat maakt het tenslotte uit? Veel meer dan je je kunt voorstellen! Een spanplafond of spanwand is de beste manier om een vleugje kleur, vorm, fantasie of plezier toe te voegen om de kamers meer dromerig of warm te maken. Verander het design van uw kinderkamer volledig, dankzij de spanplafonds en spanwanden van TENSION®. Hier zijn enkele ideetjes van spanplafonds en -wanden voor uw kinderkamer.

Spanplafond of spanwand in een keuken

Spanplafonds zijn een uitstekend alternatief geworden voor bepleisterde, gesausde en met tapijt beklede oppervlakken, die snel vuil worden en moeilijk schoon te maken zijn. Ze zijn doeltreffend in alle ruimten van het huis en vooral in keukens.

Spanplafonds zijn doeltreffend en onderhoudsarm wat ze meer geschikt maakt voor keukens. Hier zijn enkele voorbeelden van spanplafonds en spanwanden voor uw keuken

Spanplafond of spanwand in een woonkamer

Woonkamers zijn de ingang van elk huis. Wanneer de meesten van ons denken aan plafonds in onze huizen, is het eerste wat in hen opkomt wit en gepleisterd. Wij denken niet aan de mogelijkheid om spanplafonds met unieke ontwerpen in onze woonruimtes te integreren. Verlaagde plafonds kunnen een kamer een uniek karakter geven dat geen kunst of meubilair kan bieden.

Het beste aan een spanplafond is dat u uw huis niet volledig hoeft te verbouwen om het charme en karakter te geven. Spanplafonds en spanwanden bieden vele mogelijkheden en ontwerpen die uw woning een exclusieve en uitzonderlijke uitstraling zullen geven! Hier zijn enkele voorbeelden van spanplafonds en spanwanden voor uw woonkamer.

Spanplafond of spanwand in een badkamer

Het plafond van deze kamer speelt een cruciale rol in de esthetiek en het comfort ervan. Een spanplafond of een spanwand kan uw badkamer uniek, rustgevend en comfortabel maken.

TENSION® spanplafonds zijn zelfs geschikt voor badkamers en bieden spectaculaire ontwerpen voor al jouw ruimtes. Hier vindt je enkele modellen van spanplafonds en spanwanden voor jouw badkamers.

Waarom voor BINT® kiezen

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting van jouw onderneming.

Met een spanplafond of spanwand in jouw appartement kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van jouw appartement. Denk maar aan een wand met een elegante print in jouw slaapkamer. Een verlichte koepel in jouw woonkamer, een strakke witte spanplafond in jouw keuken, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Kleine professionele tip voor spanplafonds of spanwanden

Een nieuw spanplafond is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze experts zullen je helpen in dit proces. Zij zullen ervoor zorgen dat het spanplafond perfect in jouw appartement past en je bijstaan bij de keuze van jouw spanplafond of spanwand.

Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint