Valse plafonds - Bekijk uw opties

Bij bint zijn we als geen ander op de hoogte van de ontwikkelingen rond valse plafonds. Met een vals plafond kan u ruimtes op een zeer individuele, waardevolle en creatieve manier inrichten.

Met een spanplafond of printwand blijft de wens naar flexibiliteit steeds behouden, dit alles met inachtneming van de hoogste kwaliteitsnormen en kostenefficiëntie.

Soorten valse plafonds

Er bestellen verschillende soorte valse plafonds. Dit zijn de meest voorkomende:

  • Verlaagd houten plafond
  • Metalen lamellen plafond / Akoestische plafond
  • Een spanplafond

Ieder plafond heeft zijn eigen voor een nadelen. Zo is een verlaagd houden plafond een veel voorkomende oplossing in oude huizen, maar neemt het veel flexibiliteit weg. Een metalen malemellen plafond is een oplossing die vooral bij bedrijven veel gebruikt wordt. Er moet dan vaak toch nog in het plafond gewerkt worden (met bekabeling) en zo blijft het goedkoop en toeganklijk.

Het zal u niet verrassen maar bij Bint hebben wij een duidelijk voorkeur. De beste oplossing is een spanplafond. Dit is waarom u in de meeste gevallen wil kiezen voor een spanplafond:

  • Een spanplafond is verhoudingsgewijs goedkoper en duurzamer
  • Het heeft geen negatieve impact op je huidige draagconstructie
  • Uw woning blijft flexibel, later wijzigen of aanpassen is niet complex
  • Het biedt unieke mogelijkheden voor prachtige decoratie en resultaten.

Spanplafond en printwand projecten

Van een strak spanplafond in de huiskamer tot een digitaal bedrukte printwand voor hotels, restaurants, showrooms of kantoren. Telkens weer combineren wij onze expertise en vakmanschap met innovatieve technologie.

Waarom voor een spanplafond kiezen?

Spanplafonds zijn een duurzame oplossing

Een spanplafond of spanwand van polyester is een duurzame oplossing. Een goed geplaatste spanplafond of spanwand kan levenslang meegaan.  Het polyester spanplafond bevat alleen maar onschadelijke materialen die geen schadelijke stoffen kunnen afgeven aan de omgeving, wat een lange levensduur van een spanplafond of spanwand oplevert. Deze spanplafonds zijn zo veilig dat ze kunnen worden geïnstalleerd in ruimtes die bestemd zijn voor kinderen of in ziekenhuizen worden gebruikt.

Het is ook belangrijk om de brandveiligheid te benadrukken bij het overwegen van de voordelen van een polyester spanplafond – de materialen zijn brandwerend en bij BINT® zijn ze bovendien voorzien van verschillende certificaten.

Een spanplafond kan zeer snel geplaatst worden

Een spanplafond of wand plaatsen kan zeer snel worden gedaan. Afhankelijk van de oppervlakte, aantal lichtpunten, moeilijkheidsgraad (een spanplafond met veel hoeken of rondingen zal meer moeite en werk vragen) en andere integratie vereiste kan en spanplafond in een of twee dagen worden geplaatst. Bovendien hoeft er niet afgebroken of gekapt te worden wat betekent dat er vrijwel geen rommel wordt achtergelaten door onze techniekers.

Als je na enkele jaren een ander design wenst of je wilt de leidingen of verlichting achter je spanplafond vervangen is dit makkelijk te demonteren. Hoewel het eenvoudig is om te demonteren is het altijd beter om een expert te raadplegen.

Spanplafonds zijn een 2-in-1 oplossing voor design en isolatie

Een spanplafond is een verlaagd plafond, dit verkleint de ruimte wat ook je energierekening kan doen dalen. Een kleinere ruimte wordt sneller verwarmt en kan heel wat schelen op een jaarlijkse basis. Bovendien kan je ook op akoestisch vlak uw ruimtes verbeteren. Op zich is een spanplafond al geluiddempend en kan nog eens extra akoestisch geïsoleerd worden door een akoestisch wol achter het spanplafond of spanwand te plaatsen. Dit kan in verschillende diktes worden gedaan afhankelijk van jouw akoestische behoefte.

Uiteraard hoeft een akoestisch spanplafond niet gewoon wit te blijven, BINT® biedt allerlei opties aan om uw ruimtes te personaliseren. Doe dit door middel van je spanplafond te laten bedrukken in een flashy print, er achtergrondverlichting achter te laten plaatsen enz.

Spanplafond integratie mogelijkheden

Een spanplafond kan zeer veelzijdig zijn. Door dat het oud plafond wordt bedekt door het polyester spanplafond kan je allerlei apparatuur integreren, zoals luidsprekers, projectors, rookmelders, informatieborden, airconditioners enz.

Spanplafond verlichtingsopties

Net zoals bij een klassiek plafond kan je verlichting plaatsen waar je maar wil op je spanplafond. Je hebt het voordeel bij een spanplafond dat het zeer makkelijk is om lichtpunten te plaatsen integendeel tot een normaal plafond dat gepleisterd is. Daarbovenop is het zeer eenvoudig om te demonteren moest je eens een leiding of elektriciteitsdraad laten vervangen (hoewel we aanraden dit te laten uitvoeren door een expert). Bij een bepleisterd plafond zou dit afbraakwerk, stof en een hoop rommel betekenen.

Een spanplafond kan bovendien op meerdere manieren sfeer bieden met verlichting. Er kunnen verschillende lichteffecten gecreëerd worden door middel van strategische geplaatste verlichtingspunten achter het spanplafond.

Met TENSION® Lumina kan je de juiste sfeer creëren in uw showroom, woonkamer of wachtruimte.