Enkele decoratie tips dat gegarandeerd bij jouw interieur zal passen!

We hebben een aantal interieur decoratie geheimen voor je verzameld, rechtstreeks van de professionals, om je te helpen met al je inrichting wensen.

Sommige mensen hebben een natuurlijk oog voor design en decoratie , maar als je het type bent dat niets kan doen zonder Pinterest bord na Pinterest bord te raadplegen voordat je grote veranderingen toepast, dan begrijpen wij je. Zelfs voor de kenners in interieurdesign onder ons, kan wat inspiratie en begeleiding nooit kwaad. We zouden graag een binnenhuisarchitect onder de sneltoets hebben voordat we beslissen waar en hoe we die nieuwe muurschildering ophangen die we in een opwelling hebben gekocht, zodat we geen grote fouten maken. Maar tot we de loterij winnen, zullen we op ons gevoel moeten vertrouwen en veel decoratie tips moeten aannemen waar we ze kunnen krijgen. Ontdek enkele heel eenvoudige interieurtips die u zeker in uw huis kunt gebruiken!

Interieur decoratie advies? Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® of vraag om interieur decoratie tips en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

8 interieur decoratie tips

Interieur decoratie : Neutrale kleuren in de inkomhal

Houd het bij kleuren als beige, wit of grijs, vooral bij de entree, waar doorstroming belangrijk is. Neutrale muren geven je de grootste flexibiliteit bij het inrichten, zodat je gemakkelijk je accessoires of decoratie kunt veranderen. 

En als je twee kleine kamers naast elkaar hebt, helpt het om ze allebei in dezelfde kleur te hebben. Vooral het plafond! Kies voor een wit spanplafond om verschillende kamers met elkaar te verbinden en het één samenhangende ruimte te laten lijken

Interieur decoratie : Maak de woonkamer gezellig

Denk aan een mooie hotellobby: De meubels staan in groepjes bij elkaar die uitnodigen tot een gesprek. Als je de meubels in je woonkamer plaatst, streef dan naar een vergelijkbaar gevoel van balans en intimiteit.

Een gespreksruimte in een U-vorm, met een bank en twee stoelen tegenover elkaar aan elk uiteinde van de salontafel, of een H-vorm, met een bank recht tegenover twee stoelen en een salontafel in het midden, is ideaal.

Een veelgemaakte fout die je moet vermijden: Al het meubilair tegen de muren duwen. Mensen doen dat omdat ze denken dat hun kamer dan groter lijkt, maar in werkelijkheid zorgt het wegdrijven van de meubels van de muren ervoor dat de kamer groter aanvoelt.

Interieur decoratie tips van BINT. Wit spanplafond met spots geintegreerd. Zetels in U-vorm

Interieur decoratie : Laat de zon maar schijnen!

In het ideale geval moeten raambekledingen functioneel en elegant zijn: Denk aan gordijnen in combinatie met panelen over de hele lengte.

Als de kamer veel zon krijgt, kies dan voor lichte kleuren die niet vervagen. De meest aanbevolen lichte stoffen voor gordijnen zijn katoen, linnen en zijdemixen. Deze materialen vallen heel mooi en geven een luxueus gevoel.

Interieur decoratie : Verlichting in lagen

Elke kamer moet drie soorten verlichting hebben: sfeerverlichting, die zorgt voor algemene verlichting en vaak afkomstig is van plafondarmaturen; werkverlichting, die vaak te vinden is boven een kookeiland of een leeshoek; en accentverlichting, die meer decoratief is en bijvoorbeeld kunstwerken accentueert. Wil je meer informatie over de verschillende soorten verlichting en welke ideaal zou zijn voor jouw interieur.

Neem dan zeker een kijkje op onze blog over de soorten verlichting en welke plafond verlichting het beste geschikt is voor jouw interieur! 

Voor een woonkamer moet je ten minste 3 watt (42 lumen) per vierkante meter hebben. Een beeld dat je moet onthouden: het gebruik van uplights. Als je een uplight in een hoek plaatst, schijnt de lamp op het plafond, waardoor de kamer groter lijkt.

Spanplafond in moderne keuken met pendelverlichting. Interieur decoratie tips en advies van BINT

Interieur decoratie : Tapijt decoratie

Gebruik een vloerkleed om ruimtes af te bakenen of te scheiden, zoals zit- of eethoeken en foyers. Dit is vooral handig in studio’s of grotere kamers die moeten worden afgebakend.

Je kunt vloerkleden gebruiken om afwisseling in een ruimte te brengen. Als je twee tapijten in een kamer gebruikt, moet je er rekening mee houden dat tapijten van hetzelfde formaat de kamer visueel in tweeën kunnen delen. Gebruik tapijten van verschillende afmetingen om een gevoel van afwisseling te creëren. Als je meer dan één tapijt gebruikt, is het beter als de tapijten elkaar aanvullen qua stijl. Als dat niet het geval is, kan dat een storend of onaangenaam effect geven. Te veel “tegenstrijdige” patronen in een kamer doen elk gevoel van harmonie teniet.

Gebruik een favoriet vloerkleed als basis voor het kleurenschema in een kamer. Aan de andere kant, als je het vloerkleed toevoegt nadat je je meubels hebt geplaatst, kun je het vloerkleed gebruiken om je bestaande kleuren te accentueren of aan te laten sluiten. Gebruik een vloerkleed als het middelpunt van de kamer, want vloerkleden kunnen een enorme impact hebben. Om dat te doen kunt je contrast creëren door je muren een tint te geven die een van de accentkleuren van je vloerkleed weerspiegelt.

Interieur decoratie : Geen rommel meer!

Niets verpest je interieur zo erg als rommel. Hoe trendy je bank ook is, hoe mooi je nieuwe spanplafond of hoe mooi je nieuwe kroonluchter er ook uitziet, als je ruimte een rommeltje is, ziet het er gewoon niet goed uit. Daarom moet je altijd proberen om je rommel te minimaliseren. Recycle die tijdschriften die je niet meer leest, stop al je brieven in een organizer, vouw je dekens netjes over je bank. Heb je kinderen? Leg het speelgoed in een hoek van je kamer die je voor zijn/haar speelruimte hebt bestemd.

Zodra je de ruimtes in je huis hebt georganiseerd, zul je je meer ontspannen voelen, minder gestrest zijn en over het algemeen een gelukkiger leven leiden.
Wil je meer tips en informatie over hoe je je huis kunt de-stressen? Lees dan zeker onze blog over hoe je rust in je huis brengt.

Interieur decoratie : Gebruik optische trucjes om het plafond te verhogen

Als jouw plafonds aan de lage kant zijn, verf ze dan wit om de kamer minder claustrofobisch te laten aanvoelen. Hang gordijnen hoger dan de ramen, om uw oog te laten denken dat de kamer groter is. Als je ze hoger wilt hangen, moet je op maat gemaakte gordijnen bestellen. Een grote spiegel tegen een muur laten leunen kan een kamer ook groter doen lijken.

Interieur decoratie : Accentwand

Overweeg een accentmuur, zelfs als je je kamer neutraal houdt. Een accentmuur is geen plafond ontwerp idee, maar het kan misschien wel helpen om jou plafond, verlichtingsarmaturen in jouw plafond te accentueren of de finishing touch aan jouw interieur te geven!

Accentmuren kunnen net zo goed werken in een neutrale kleur, als in een felle. Het eerste idee van een accentmuur roept beelden op van fel rood of blauw, maar in een neutrale kleurstelling is een donkerbruine muur net zo dramatisch.

Houd rekening met de kleur van uw andere muren. De meeste accentmuren komen het best tot hun recht als ze grenzen aan muren in een lichte tot gemiddelde tint. Accentmuren in een volledig witte kamer zijn prachtig maar lastig. Het contrast van een felle accentmuur tegen witte muren kan er erg modern en zelfs grimmig uitzien. Breng jouw sterke accentmuur kleur in evenwicht met neutrale muur kleuren op de andere muren.

Jouw neutrale muren kunnen grijs, grijs of beige zijn, wat het beste werkt met uw accentkleur. Als je ervoor kiest om een muur in een witte kamer te accentueren, verzacht het contrast dan met middentoon accentkleuren om het verschil te overbruggen.

Denk na over andere manieren om een accentmuur te gebruiken. Heb je aan het plafond gedacht? Een chique decoratie trend is het toevoegen van kleur aan het plafond. Deze plafond kleur kan jouw accentmuur zijn. Accent plafonds kunnen worden gemaakt met zachte kleuren of zelfs levendige kleuren. 

Bedrukte plafonds kunnen ook het ideale decoratie-aspect in jouw interieur bieden. Kies uit eender welke print of kleur met BINT® en kies zelfs voor een akoestische optie in een elegant zwart om jouw decoratie dat tikkeltje extra te geven. BINT® biedt ook printwanden in een eindeloze hoeveelheid opties! Contacteer ons voor meer informatie. 

Wat is een spanplafond of spanwand?

Een spanplafond of een spanwand is een doek (van polyester of PVC) dat voorzien is van een speciale PU-coating. Het wordt geplaatst onder een bestaand plafond en is ontworpen om een plafond in slechte staat of beschadigd te verbergen zodat het volledig uit het zicht verdwijnt. Een spanplafond of -wand kan zeker en vast ook worden gebruikt om een ruimte te verfraaien. Dit doek wordt gespannen met behulp van profielsystemen, die aan de wanden worden bevestigd (vandaar de naam spanplafond). Zo krijgt je een volledig nieuw plafond en wand die niet te onderscheiden zijn van een “normaal” gipsplafond.

Wil je meer weten over een spanplafond of spanwand? Bekijk dan zeker ons artikel met meer uitleg.

Soorten spanplafonds en printwanden dat perfect bij jouw interieur decoratie past

 • Standaard spanplafond of spanwand
 • Bedrukt spanplafond of spanwand
 • Akoestisch spanplafond of spanwand
 • Spanplafond of spanwand met achterliggende LED verlichting
 • Antibacterieel spanplafond of spanwand
 • Spanwand of spanplafond voor video projectie
 • Hangend spanplafond of een spanwand in een frame verwerkt

BINT® biedt een brede keuze aan soorten spanplafonds aan. Met ons TENSION® gamma van spanplafonds en -wanden bieden wij een op maat gemaakte oplossing voor ieder interieur.

TENSION® Essentials - Een basis spanplafond of spanwand gaat hand in hand met elk interieur decoratie

TENSION® Essentials bestaat uit een groot canvas uit 100% polyester dat in elk interieur kan worden toegepast, van woonkamer tot kantoorruimte. Dit premium gamma spanplafonds komen in een aantal standaardkleuren namelijk: wit, zwart en gebroken wit.

spanwand in een moderne slaapkamer met print van bomen

TENSION® Whisper - Een akoestisch spanplafond of spanwand geschikt voor elk interieur decoratie

TENSION® Whisper biedt die extra kalmte en rust in jouw eigen omgeving, of dit nu op kantoor is of in jouw privéwoning. Kies voor een TENSION® Whisper spanplafond om de akoestiek van jouw ruimtes te verbeteren. Akoestische spanwanden of spanplafonds zijn niet enkele de beste keuze voor residentiële projecten zoals bv. de slaapkamer, home-cinema ruimte of jouw eigen bibliotheek. Ook voor commerciële omgevingen zoals callcenters, kantoorruimtes, vergaderzalen, geluidsstudio’s en zelfs televisiestudio’s is TENSION® Whisper een absolute aanrader.

BINT® biedt bovendien verschillende opties op het gebied van het verbeteren van de akoestiek in jouw ruimtes. Extra geluidsisolatie middels akoestische wol achter jouw spanplafond of spanwand is verkrijgbaar in verschillende diktes afhankelijk van jouw behoeften.

spanplafond en spanwand lumina strak LED verlichting in gallerij ruimte

TENSION® Motion - Projectie spanplafond of spanwand

Jouw muren of plafonds als projectieoppervlak voor home cinema systemen, bedrijfspresentaties of spectaculaire lichtshows? Een TENSION® Motion spanplafond maakt het allemaal mogelijk. Glad en onkreukbaar, is het mogelijk om lichtshows, beelden, landschappen, foto’s, teksten en films te projecteren.

spanplafond en spanwand met print fotografie

TENSION® Sterile - Antibacterieel spanplafond of spanwand

Een TENSION® Sterile spanplafond is speciaal ontwikkeld geweest voor de medische wereld en voor degene met smetvrees onder ons. Dit premium gamma spanplafonds is een antibacterieel spanplafond dat de vorming van bacteriën en vocht voorkomt. Wat ideaal is voor medische omgevingen zoals een dokterspraktijk, tandartspraktijk en ziekenhuizen maar kan zelfs ook worden toegepast in restaurant, wellness centers, kinderopvang en publieke scholen. Antibacteriële spanplafonds of -wanden kunnen vrijwel overal worden toegepast.

witte spanplafond standaard essentials in een moderne eetplaats met led verlichting spots

TENSION® Vivid - Een kleurrijk spanplafond of spanwand met creatieve print mogelijkheden voor een kleurrijk interieur decoratie

Dankzij TENSION® Vivid kan elke plafond of wand digitaal bedrukt worden met afbeeldingen, slogans of kunst van jouw keuze. Dit is ideaal om producten of diensten extra in de kijker te zetten in commerciële omgevingen, steeds vaker kiezen ook particulieren voor een TENSION® Vivid voor residentiële projecten. Laat jouw creativiteit de vrije loop gaan met TENSION® Vivid spanplafonds en spanwanden.

spanplafond in een muziekstudio met lichtstrips

TENSION® Lumina - Een verlichte spanplafond of spanwand

Een aangename verlichte ruimte creëren kan je met een TENSION® Lumina spanplafond. Door strategisch geplaatste lichtpunten achter een spanplafond te plaatsen krijg je de ultieme verlichte ruimte. BINT® biedt allerlei opties voor jouw verlichte spanplafond of wand, denk maar aan ledlampen die veranderen van kleurtint, dimbare verlichting en veel meer. Bovendien kan je met TENSION® Lumina spanplafonds allerlei opties hanteren zoals afbeeldingen bedrukken of integratie van luidsprekers.

spanplafond spanwand projectie muur tension motion in een moderne woonkamer

TENSION® Frameview - Display spanplafond of spanwand! De perfecte interieur decoratie

Een TENSION® Frameview spanplafond of spanwand kan worden beschouwd als een display frame. Dit betekent dat het voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt zoals producten of diensten extra te benadrukken, een hotelkamer een extra touch geven of zelfs voor een dierbare herinnering eeuwig vast te leggen in jouw woonkamer.

spanplafond spanwand in een medische praktijkruimte uiterst steriel spanplafond prijs

Interieur decoratie advies? Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® of vraag om interieur decoratie tips en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint

Wat is de prijs van een spanplafond of spanwand?

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

De verschillende factoren dat een invloed heeft op de prijs van een spanplafond of spanwand:

 • Materiaal van het spanplafond of spanwand (antibacteriële stof, bedrukte stof, akoestische stof met akoestische opties, lichtdoorlatend stof enz.)
 • Oppervlakte van het spanplafond of spanwand
 • Verlichtingskeuze
 • Gekozen kleur van het spanplafond of spanwand
 • Moeilijkheidsgraad van het plaatsen van een spanplafond of spanwand (zoals bogen, balken, enz.)

Waarom voor BINT® kiezen voor interieur decoratie advies

Kiezen voor BINT® betekent kiezen voor de meest kwalitatieve, milieuvriendelijk producten. Daarbovenop krijg je een team dat zich volledig inzet voor de inrichting of renovatie van jouw huis.

Met een spanplafond of spanwand in jouw huis kan je uit talloze opties kiezen. Afgestemd op de look van het interieur van jouw huis. Denk maar aan een wand met een elegante print in jouw slaapkamer. Een verlichte koepel in jouw woonkamer, een strakke witte spanplafond in jouw keuken, of misschien een combinatie van de vermelde opties. BINT® maakt het allemaal mogelijk!

Benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van een spanplafond of spanwand in jouw appartement? Contacteer BINT® en krijg een gratis offerte voor jouw woning, kantoor of commerciële ruimte.

Kleine professionele tip voor spanplafonds of spanwanden

Een nieuw spanplafond is een keuze die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze experts zullen je helpen in dit proces. Zij zullen ervoor zorgen dat het spanplafond perfect in jouw huis past en jou bijstaan bij de keuze van jouw spanplafond of spanwand.

Interieur decoratie advies? Spanplafond prijs aanvragen?

Vraag een offerte aan voor een spanplafond bij BINT® of vraag om interieur decoratie tips en samen bekijken we hoe we jouw renovatie wensen het beste kunnen beantwoorden.

spanplafond logo bint