Spanplafond verlichting en integraties

Spanplafond verlichting integreren kan op verschillende manieren. Met spots, Edge LED, Nis LED, pendel verlichting, kroonluchter verlcihting, rail en track verlichting.

Er heel wat termen te ontcijferen als het neerkomt op spanplafond verlichting. Sommige termen worden nooit uitgelegd omdat men ervan uitgaat dat ze binnen de verlichtingsindustrie gangbaar zijn, maar er zijn andere termen die toegankelijker moeten zijn voor de gemiddelde consument. Een onderwerp waarover tegenwoordig vaak wordt gesproken in termen van verlichting is uplight en downlight. Wat is uplight en downlight? Hoe gebruikt u het in het voordeel van uw ruimte in combinatie met een spanplafond? Laten we deze materie eens nader bekijken om u te helpen de juiste keuze te maken voor uw volgende renovatie of nieuwbouw project.

spanplafond in bed and breakfast
verlichting plafond spanplafond wachruimte lounge modern kantoor

Spanplafond Verlichting Prijs Aanvraag

Wilt u weten hoe BINT u kan helpen met uw nieuwbouw of renovatie project? Wij zijn experten in design en installatie van spanplafonds, printwanden en verlichting.
Altijd gratis lichtadvies en lichtplan!

spanplafond logo bint

Wat is uplight en downlight?

Deze twee termen zijn eigenlijk heel eenvoudig in hun toepassing. Beiden verklaren de richting waarin het grootste deel van het licht wordt verspreid. Bijvoorbeeld, uplight is licht dat van een armatuur naar het plafond wordt uitgestraald en downlight is licht dat naar beneden naar de vloer wordt uitgestraald. Het type armatuur zal bepalen of het meer van het een of het ander creëert of een gelijke hoeveelheid van beide.

Enkele voorbeelden van armaturen die alleen downlight geven, zijn zwanenhalzen, decoratieve pendel stijlen en traditionele hangverlichting. Een paar voorbeelden van armaturen die voornamelijk uplight geven, zijn te vinden in wandarmaturen waarbij de onderkant van de armatuur is ingesloten om te voorkomen dat er licht ontsnapt. Natuurlijk geven veel armaturen, zoals bepaalde wandarmaturen en de meeste inbouw units een beetje van beide richting gebonden lichtstromen.

Waarom is dit bij spanplafond verlichting belangrijk ?

Sommige mensen vragen zich af of ze gewoon een armatuur kunnen kiezen die in beide richtingen evenveel licht verspreidt en er dan mee kunnen stoppen. Echter, de kwestie van downlight en uplight is van groot belang in elke ruimte. Ook moet worden opgemerkt dat elk type om verschillende redenen beter is. Downlight is bijvoorbeeld ideaal voor taakverlichting, zoals boven een werkruimte, bureau of in de keuken. Daarnaast is downlight ook zeer geschikt voor verlichting met het oog op veiligheid en beveiliging, zoals buitenverlichting voor deuren en looppaden. Uplight daarentegen is ideaal voor accentverlichting, zoals wandarmaturen in gangen of badkamers, en om specifieke aandachtsgebieden in de ruimte te benadrukken.

De beste manier om deze twee verlichtingsaspecten in uw voordeel te gebruiken, is het creëren van wat gelaagd licht wordt genoemd. Elke kamer moet een mix hebben van zowel uplight als downlight om een evenwichtig effect in de hele ruimte te creëren. Alle kamers moeten accentverlichting hebben (uplight of een mix van beide), taakverlichting (downlight) en algemene verlichting (meestal downlight of een mix van beide) om een gelaagd effect te creëren. De reden hiervoor is dat dit de verlichting aangenamer maakt voor de ogen en een prettig uiterlijk creëert.

Als u begrijpt wat uplight en downlight betekenen en wanneer en hoe u ze moet gebruiken, is het eigenlijk een eenvoudig concept. Met deze informatie kunt u met gemak en vertrouwen een mooie, goed verlichte ruimte creëren! Bij BINT helpen wij onze klanten altijd mee nadenken in hun verlichtingsopties en planning. Zo maken wij een gratis lichtplan en studie voor het installeren van uw nieuwe spanplafond. Of het nu om renovatie of nieuwbouw gaat, een goed doordacht lichtplan is fundamenteel voor het terugdringen van energiekosten en optimale lichtverspreiding. Licht helpt immers vorm geven aan ons dagelijkse ritme, en het beïnvloed onze stemming en prestatievermogen.

Soorten spanplafond verlichting

Plafondlampen kunnen u helpen de sfeer in uw huis te bepalen. U kunt een kamer warm of koud laten aanvoelen, knus of modern, groter of gezelliger. Maar welke mogelijkheden zijn er als het gaat om plafondverlichting bij spanplafonds? Eén ding staat vast, er is meer dan enkel spotjes mogelijk!

Inbouw en opbouw spot verlichting

Spots als spanplafond verlichting

Ze blijven nog steeds het meest populaire type verlichting, de plafond spots. Net als bij een klassiek plafond kunnen spots in het spanplafond worden geïntegreerd. U hebt steeds de keuze voor inbouw spots of opbouw spots. Aan de hand van een onderconstructie is de installatie van spots in het spanplafond zeer eenvoudig. Afhankelijk van de hoogte van het plafond kunnen onze spots naar wens worden gepositioneerd. Op die manier kunt u mooie lichtaccenten in uw kamer creëren. Wij hebben een breed scala aan spots verkrijgbaar met verschillende lichtbronnen.
Edge LED verlichting open keuken

Edge LED verlichting

Met Edge LED verlicht u uw kamer op een mooie en sfeervolle manier. Wanneer de verlichting is uitgeschakeld, is het net alsof hij verborgen is. Onze ingebouwde Edge LED verlichting is uniek en kleedt uw kamer echt aan. Deze indirecte verlichting brengt sfeer en u kunt met deze manier van verlichten mooie lichtaccenten creëren. Edge LED verlichting is beschikbaar in verschillende kleuren en kleurwarmtes. Hierdoor kan je dus de sfeer maximaal naar wens en behoefte instellen. Optioneel kunnen wij met onze Smart Home series ervoor zorgen dat u uw Edge LED verlichting via uw smartphone kan besturen.
Nis LED verlichting aan gordijnen

Nis LED verlichting

In de plaats van een Edge LED verlichting, kan je bij bepaalde designs of situaties beter kiezen voor een Nis LED verlichting. Hierbij wordt een inkeping gemaakt waarin de LED verlichting gemonteerd wordt. Deze toepassing wordt het vaakst gekozen voor verlichting aan gordijnen en badkamers. Maar zien ook steeds vaker varianten in woonkamers en commerciële ruimtes. Net zoals bij Edge LED verlichting, is Nis LED verkrijgbaar in wit variaties en kleuren.
Pendel verlichting - Edge LED combo

Pendel armatuur als spanplafond verlichting

Er wordt steeds vaker gekozen voor pendel armaturen aan het plafond. Door de vele mogelijkheden is de pendel optie razend populair geworden. Ze wordt niet alleen gebruikt in de industriële wereld maar nu ook in vele huishoudens. De optie houdt in dat er stijlvolle lampen in de woonkamer of op kantoor kunnen worden gemonteerd. Door te kiezen voor een plafondpendel, bevestigt u de armatuur niet rechtstreeks aan het plafond. Met een pendel set hangt het armatuur aan het plafond.
Kroonluchter verlichting aan spanplafond

Kroonluchter verlichting

Kroonluchters zijn een prachtige manier van verlichting die met spanplafonds geïnstalleerd kunnen worden. Ze fleuren als het ware de kamer helemaal op. Bovendien zijn ze er in vele uitvoeringen en kunnen ze in elke ruimte van het gebouw worden geïnstalleerd.
Rail verlichting in cosy appartement

Rail verlichting

Het beste aan rail verlichting is dat ze alle drie soorten verlichting bieden: sfeerverlichting, taakverlichting en accentverlichting. Aanvankelijk werden ze vooral gebruikt in commerciële omgevingen. Maar tegenwoordig vindt u esthetische rail verlichting op ook in woningen.

Spanplafond Verlichting Prijs Aanvraag

Wilt u weten hoe BINT u kan helpen met uw nieuwbouw of renovatie project? Wij zijn experten in design en installatie van spanplafonds, printwanden en verlichting.
Altijd gratis lichtadvies en lichtplan!

spanplafond logo bint

Backlight LED voor spanplafond verlichting

Creëer een fantastische, gelijkmatig verlichte, architecturale omgeving die aan uw wensen voldoet – koel en strak of luid en kleurrijk. Spanplafonds bieden een breed scala aan verschillende kleuren en afwerkingen die u de mogelijkheid bieden om zowel smaakvolle renovaties als verbluffende lichteffecten te creëren.

De licht doorlatende LUMINA spanplafonds zijn ontworpen om te fungeren als een lichtverdeler en laat tot 75% van de achtergrond verlichting door. Elke lichtbron kan achter een LUMINA spanplafond worden gebruikt, of het nu natuurlijk daglicht, LED of fluorescentielampen zijn. Aangezien het materiaal beschikbaar is in verschillende doorschijnende afwerkingen, kunnen daglicht- of sfeerlichteffecten worden bereikt.

Een spanplafond is ontworpen om zo onderhoudsvrij mogelijk te zijn. Als u echter regelmatig toegang tot uw verlichting nodig heeft, kan het LUMINA spanplafond gemakkelijk uit het geleidingssysteem worden losgemaakt of kan een volledige demonteerbare lichtbak oplossing worden geïntegreerd.

Unieke showroom met spanplafond verlichting of ontwerpen van een photobooth

Spanplafonds en LED verlichting bieden fantastische mogelijkheden om een verbluffende omgeving te creëren om producten in showrooms op spectaculaire wijze te presenteren. Onze uitgebreide ervaring en productkennis in de spanplafond industrie geven ons een uniek inzicht in de optimale verlichting en reflectie mogelijkheden. Ons flexibele LUMINA spanplafond systeem, biedt energie-efficiëntie, een lange levensduur en betrouwbaarheid. Het complete plafond en verlichtingssysteem kan snel ter plaatse worden geïnstalleerd, zonder afbraak of bijkomende schilderwerken.

Trakteer uw klanten en bezoekers op een superieure omgeving

Spanplafonds bieden een enorm potentieel voor kantoor, winkel en showroom omgevingen. Met ons voortreffelijke assortiment kleuren, texturen en vormen kunt u met spanplafond uitzonderlijke en verbluffende lichteffecten creëren. Maar ook traditionele vlakke plafonds met inbouw spots of opbouwverlichting zijn mogelijk. Onze spanplafonds zijn verkrijgbaar in meer dan 250 verschillende kleuren en afwerkingen, waaronder lichtdoorlatend, mat, glanzend en met digitaal printwerk.

Het doorschijnende materiaal van LUMINA spanplafonds zijn gemaakt van de fijnste weefstructuur en garanderen niet alleen voortreffelijke lichtcreaties maar zijn ook een duurzame lange termijn oplossing met een minimum van onderhoud. Bovendien kunnen wij door het toevoegen isolatiewol de complete akoestiek in uw kantoor, winkel of showroom optimaliseren. Met de VIVID generatie spanplafonds kunt u zelfs uw winkellogo, bedrijfsnaam of afbeelding digitaal op uw plafond of muren laten drukken, wat een commerciële waarde toevoegt en in het oog springende effecten creëert.

Spanplafond verlichting : veelzijdig, praktisch en waar voor uw geld

Onze speciaal vervaardigde spanplafond panelen, gemaakt uit de fijnste weefstructuur, kunnen in elke vorm en grootte tot 50 vierkante meter in één enkele installatie worden gemonteerd. Wat u bijna onbeperkte vrijheid in ontwerp geeft. Oppervlaktes groter dan 50 vierkante meter kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd door gebruik te maken van verborgen verbindingsrails, wat een zo goed als naadloos resultaat oplevert.

Onze spanplafonds kunnen op ongeveer 25mm van het bestaande plafond worden geïnstalleerd, waardoor het mogelijk is om te renoveren zonder het verwijderen van de oorspronkelijke plafonds en de bijbehorende rommel, tijd en kosten. Het hoog kwalitatieve en onderhoudsarme materiaal vergt minder reiniging en onderhoud, waardoor u bovendien geld bespaart.

De ideale omgeving creëren met spanplafond verlichting

Met spanplafonds kunt u een verbluffend visueel effect creëren als aanvulling op alle soorten zwembad- en spa-omgevingen, inclusief privé zwembaden, privé gezondheidsclubs en vrijetijdscentra van lokale overheden. Onze STERILE spanplafond serie is bij uitstek geschikt voor zwembaden, spa’s en stoomcabines omdat het materiaal niet wordt aangetast door vocht, chloor, zwavel en andere corrosieve atmosferen.

Het spanplafond materiaal is voorbehandeld en waterbestendig en vormt een barrière die ervoor zorgt dat er geen corrosieve dampen door het plafond in het plenum en het staalwerk erboven terechtkomen.

Polyester spanplafonds zijn veelzijdig en praktisch. Het materiaal behoeft geen decoratie of onderhoud en heeft een garantie van 10 jaar. Ze zijn 99% recycleerbaar, hygiënisch en niet giftig. Spanplafonds hebben ook uitstekende akoestische eigenschappen die helpen om problemen met geluidsweerkaatsing, die vaak voorkomen in zwembadomgevingen, op te lossen. Het materiaal kan aan alle eisen worden aangepast en kan tot op 25mm van het bestaande plafond worden geïnstalleerd, waardoor het ideaal is voor snelle renovaties.

Bouwen aan de toekomst

Spanplafonds bieden zo goed als ongelimiteerde vrijheid en mogelijkheden voor een extra dimensie aan uw ontwerp toe te voegen. Dankzij haar veelzijdigheid, kan een spanplafond worden geïnstalleerd als een strak vlak plafond of in verschillende vormen zoals schuin, gebogen, gewelfd, koepelvormig en rond. De onderscheidende spanplafonds van TENSION bieden een palet van kleuren, keuze van textuur en de mogelijkheid om strakke en koele of luide en kleurrijke plafondelementen en verlichtingseffecten te creëren.

Spanplafonds en wanden zijn uitstek geschikt voor commerciële en residentiële omgevingen. Adequate akoestische en lichtomstandigheden zijn een fundamentele noodzaak voor comfort en productiviteit op de werkplek en spanplafonds helpen meer dan ieder ander type plafond om dit doel te bereiken.

Flexibele toepassingen

Spanplafonds kunnen in vele ruimten van een commerciële omgeving worden toegepast, hetzij als doorlopend monoplafond ter verbetering van de lichtreflectie en akoestiek, hetzij als kleinere verlaagde panelen en in het oog springende elementen.

Spanplafonds worden vaak gebruikt voor het verfraaien of renoveren van directiekantoren en vergaderzalen, waarbij de conventionele tegelsystemen worden bedekt om een hoger afwerkingsniveau te bieden. Ontvangstruimten kunnen ook worden getransformeerd met behulp van het grote assortiment kleuren en afwerkingen voor zowel wanden en plafonds.

Spanplafond verlichting in combinatie met kleuren of digitale prints

BINT is verheugd om de volgende generatie van full colour digitaal geprinte afbeeldingen direct op de spanplafonds en wanden aan te kunnen bieden. Nog belangrijker is dat wanneer het wordt toegepast op onze licht verspreidende LUMINA series, u een uiterst effectief verlicht beeld krijgt met verschillende wit of kleur veranderende LED opties, waardoor uw concept zo indrukwekkend mogelijk wordt.

Alles van een full colour afbeelding tot een zeer eenvoudig branding ontwerp kan digitaal worden gedrukt. De doorschijnende afwerking maakt het mogelijk om een witte of gekleurde verlichting toe te voegen om het gedrukte beeld aan te vullen.

Backlight LED verlichting met kleurpatroon

Spanplafond Verlichting Prijs Aanvraag

Wilt u weten hoe BINT u kan helpen met uw nieuwbouw of renovatie project? Wij zijn experten in design en installatie van spanplafonds, printwanden en verlichting.
Altijd gratis lichtadvies en lichtplan!

spanplafond logo bint

Creativiteit en nieuwe toepassingen in uw woning

Spanplafonds voegen creativiteit toe aan uw project en nodigen uit tot verbeelding in elk ontwerp met verbluffend effect. Dit unieke en innovatieve renovatie en nieuwbouw plafondsysteem is ook zeer praktisch en geschikt voor gebruik in elke ruimte van uw huis.

Spanplafonds passen zich aan elke situatie aan en kunnen tot op circa 25 mm van een bestaand plafond of plint worden geïnstalleerd, waardoor ze ideaal zijn voor zowel originele hedendaagse creaties als smaakvolle renovaties. BINT maakt het ook mogelijk om te voldoen aan de hoge en individuele normen die verwacht worden in de hedendaagse binnenhuisarchitectuur, omdat het verkrijgbaar is in meer dan 250 kleuren en afwerkingen – wat u eindeloze mogelijkheden biedt om een onderscheidende, unieke en vlekkeloze afwerking in uw huis te creëren.

Spanplafonds kunnen een vergelijkbare uitstraling hebben als traditionele gipsplafonds, terwijl ze vele extra voordelen bieden, zoals een lichtreflectie van ongeveer 81% en een verbeterde akoestiek, zonder alle nadelen van een gipsplafond. Bovendien zijn spanplafonds zeer snel te installeren aangezien het weefmateriaal tot 50 m2 per deel kan worden vervaardigd. Nog belangrijker, een spanplafond hoeft geen extra afwerking of behandeling zoals schilderen, behangen of droogtijden.

In een spanplafond kan elk type lichtarmatuur of opening worden aangebracht, zoals spotverlichting, luidsprekers, roosters, afzuig ventilatoren en sensoren. Spanplafonds zijn bovendien ook bestand tegen vocht, waardoor het ideaal is voor badkamers, keukens, stoombaden en zwembaden.

Spanplafond verlichting voor modulaire woningen

Spanplafonds zijn uiterst licht, zeer duurzaam en flexibel. Dit maakt ze zeer geschikt voor gebruik in prefab- en modulaire woningen, vooral omdat het materiaal niet verslechtert tijdens het vervoer van de fabriek naar de eindbestemming.

woning renovatie 6
Spanplafond met inbouwspots en ventilator
woning renovatie 7
Essentials spanplafond in moderne badkamer

Andere integraties naast spanplafond verlichting

Naast het integreren van verlichting kunnen in een spanplafond ook tal van andere elementen verwerkt worden.

Spanplafond ventilatie fan integratie

Ventilatie

Aangezien warme lucht opstijgt en koele lucht daalt, is het hebben van ventilatieopeningen in het plafond de beste manier om koele lucht door uw huis te verspreiden. In plaats van uw aircosysteem overmatig te belasten en de kosten van uw energierekeningen te verhogen, is het plaatsen van ventilatieroosters in het spanplafond de beste optie.
Airco integratie spanplafond

Aircosystemen

Aan het plafond gemonteerde airconditioningsystemen zijn zeer populair en kunnen op afstand of vanaf een aan de wand gemonteerd paneel worden bediend om naar behoefte gekoelde lucht of warmte te leveren. Ongeacht welk type airconditionsysteem u heeft, onze experten kunnen deze naadloos integreren in uw spanplafond.
camera installatie op spanplafond

Beveiligingsinstallatie

Een camera in huis is niet bepaald het mooiste wat je je kunt voorstellen. Toch kunt u proberen een camera in uw woning zo mooi mogelijk weg te werken. We zien steeds vaker camerasystemen die in het plafond kunnen worden ingebouwd. Op deze manier is de camera  is weggewerkt en u ziet alleen het bolletje.
Inspectieluik spanplafond integratie

Inspectieluiken

Om technische installaties en leidingen achter wand- en plafondsystemen toegankelijk te maken, kunnen onze ervaren technici inspectieluiken aanbrengen. Hetzelfde geldt voor de toegang naar verborgen trappen die leiden naar bijvoorbeeld een zolderkamer.
rookmelder installatie op spanplafond

Rookmelders

Omdat rook altijd opstijgt, is het van groot belangrijk om de rookmelder aan het plafond te hangen. Dit is de plaats waar de rookmelder het snelst alarm kan slaan in geval van brand. Rookmelders kunnen met naadloos in een spanplafond worden aangebracht.
speakers installatie op spanplafond

Plafondspeakers

Het is mogelijk om overal in huis naar muziek te luisteren via luidsprekers in het spanplafond. Ook het bekijken van films in uw woonkamer wordt naar een nieuw niveau getild door plafondluidsprekers te installeren. Wij helpen u graag verder met het creëren uw eigen bioscoopervaring in huis.

Offerte voor verlichting spanplafond

Zoals je hierboven kunnen lezen hebt, heeft een spanplafond net als een gewoon plafond verlichting nodig. Het voordeel is dat een spanplafond op veel meer manieren verlicht kan worden dan een klassiek gipsplafond.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Voor de verlichting van uw spanplafond kiest u beter voor een gespecialiseerde vakman. Zo verzekert u zich van een correcte installatie van uw spanplafond en verlichting volgens de normen, met een verbluffend eindresultaat. BINT interiors is gespecialiseerd in het ontwerpen en installeren van spanplafonds, printwanden en verlichting. Bovendien beschikken al onze installateurs over de nodige certificaten en opleidingen om aan uw elektrisch netwerk te werken. Dit betekent dat u ook 100% verzekerd bent in geval van brandschade. Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan.

Gratis lichtplan bij uw spanplafond

Het inbouwen van spots en andere verlichting in een spanplafond is voor de meeste installateurs geen probleem. Waar BINT interieurs zich in onderscheidt is het terrein van lichtbronnen, lichtplanning en lichttechniek. Zo maken wij bij aanvang van de werkzaamheden altijd een gratis lichtplan, zodat het voor u als opdrachtgever en voor onze installateurs duidelijk is wat de verwachtingen zijn als het gaat om verlichting. Een lichtplan berekent de best mogelijke coördinatie van armaturen wat betreft hun afstand en oriëntatie ten opzichte van elkaar. De kunst is om de ideale combinatie van deze factoren te bepalen, zodat u met zo weinig mogelijk armaturen een optimale lichtopbrengst bereikt.

Spanplafond Verlichting Prijs Aanvraag

Wilt u weten hoe BINT u kan helpen met uw nieuwbouw of renovatie project? Wij zijn experten in design en installatie van spanplafonds, printwanden en verlichting.
Altijd gratis lichtadvies en lichtplan!

spanplafond logo bint

Q&A

Wat is spanplafond verlichting?

De plafondlampen verlichten de kamer in zijn geheel of een specifiek gedeelte. Ze geven een centrale gloed aan de kamer die de sfeer bepaalt en bijdraagt aan de esthetiek van het interieur. Verlichting bestaat in verschillende vormen, uitvoeringen en merken. Het doel van plafondverlichting is om optimale verlichting te bieden aan de ruimte met behulp van verschillende lichtbronnen zoals gloeilampen, TL-lampen, LED-lampen, enz.

FAQ pagina >>

Wat is het verschil tussen plafond verlichting en decoratieve verlichting?

Plafond verlichting is verlichting die op of achter het verlaagde spanplafond van de ruimte wordt aangebracht. Dit type verlichting kan nergens anders worden geplaatst. Een hanglamp kan bijvoorbeeld alleen aan het spanplafond worden gemonteerd. U kunt ze niet op de vloer of op tafel plaatsen.

Decoratieve verlichting omvat daarentegen allerlei soorten verlichting, zoals wandlampen, plafondlampen, vloerlampen, tafellampen, buitenlampen en bijvoorbeeld veiligsverlichting.

We kunnen dus zeggen dat plafondverlichting onder de bredere categorie decoratieve verlichting valt.

FAQ pagina >>

Kunnen plafondlampen geïnstalleerd worden zonder verlaagd spanplafond?

Ja, u kunt plafondlampen rechtstreeks installeren, zelfs zonder verlaagd plafond. U kunt dus plafondlampen zoals kroonluchters, hanglampen, wandarmaturen aan het plafond installeren.

Spanplafonds bieden echter vele voordelen en veel meer mogelijkheden om uw ruimtes mooier en indrukwekkender te maken. Denk aan inbouwspotverlichting, Edge LED verlichting, Nis LED verlichting en backlight LED verlichting.

Daarnaast maken spanplafonds dankzij de ontwerpen met LED verlichting de ruimte helderder en energiezuiniger.

FAQ pagina >>

Wat zijn de verschillende soorten spanplafond verlichting?

Er zijn verschillende soorten spanplafond verlichting. Alle plafondverlichting ontwerpen vallen in drie hoofdcategorieën op basis van hun functies:

  • Omgevingsverlichting: Dit type verlichting zorgt voor algemene verlichting en fungeert als primaire bron van verlichting.
  • Taakverlichting: Zoals de naam al doet vermoeden, werkt taakverlichting voor specifieke taken en doeleinden, zoals lezen, koken, enz.
  • Accentverlichting: Deze verlichting voegt helderheid toe aan de kamer. Het belangrijkste doel is om dramatische verlichting te bieden.

Daarom dienen alle soorten plafondverlichting als een of alle van de bovenstaande verlichtingen.

FAQ pagina >>

Kan ik spotverlichting in combinatie gebruiken met bijvoorbeeld Edge LED verlichting of pendel verlichting ?

Spanplafonds en de verschillende verlichting technieken bieden tal van combinatie mogelijkheden aan. Zo is het perfect mogelijk dat u een combinatie laat installeren van inbouwspots samen met Edge LED verlichting, Nis verlichting of pendel verlichting. Indien de ruimte groot genoeg is, kunnen ook tal van andere integraties worden geïnstalleerd; ventilatiemondeen, aircosystemen, inspectieluiken, camera’s of beveiligingsinstallaties, noodverlichting, rookmelders, plafondspeakers, enz.

FAQ pagina >>

TENSION® Essentials​

Deze productlijn is zeer eenvoudig en snel te installeren. Het is gemakkelijk aan te passen aan de specifieke behoeften, kenmerken en wensen van elke ruimte en biedt een oplossing die aan uw verwachtingen voldoet.

Lees meer >>

spanplafond en spanwand tension vivid slaapkamer in een jonge woning renovatie

TENSION® Vivid

Bedrukte plafonds en wanden zijn al jaren populair in professionele omgevingen, maar vinden ook steeds meer hun weg naar particuliere woningen.

Lees meer >>

woning renovatie 12

TENSION® Whisper

Akoestische momenten worden steeds belangrijker in de binnenhuisarchitectuur, want hedendaags design, dat al onze zintuigen positief moet beïnvloeden, wordt steeds meer gevraagd.

Lees meer >>

woning renovatie 13

TENSION® Lumina

Het creëren van een perfecte lichtverspreiding is een opperste discipline. Met gelijkmatig verlichte TENSION® LUMINA wanden, panelen en plafonds, uit speciaal ontwikkeld polyester wordt een lichtgevende verbinding tussen functie en esthetiek tot stand gebracht.

Lees meer >>

woning renovatie 14

TENSION® Motion

Uw muren of plafonds als projectieoppervlak voor home cinema systemen, bedrijfspresentaties of spectaculaire lichtshows? Glad en onkreukbaar, is het mogelijk om lichtshows, beelden, landschappen, foto’s, teksten en films te projecteren.

Lees meer >>

woning renovatie 15

TENSION® FrameView

Het gebruik van een TENSION® FRAMEVIEW in een commerciële omgeving vergroot de geloofwaardigheid van uw merk, diensten of producten. Het is een unieke manier om vertrouwen op te bouwen bij prospecten en klanten.

Lees meer >>

TENSION® Sterile

Ziekenhuizen, medische praktijken, kindercrèches, openbare- scholen en plaatsen vragen om innovatieve en hygiënische oplossingen. TENSION® STERILE’s spanplafonds- en wanden zijn bestand tegen schimmels en bacteriën en is onderhoudsarm.

Lees meer >>

Spanplafond Verlichting Prijs Aanvraag

Wilt u weten hoe BINT u kan helpen met uw nieuwbouw of renovatie project? Wij zijn experten in design en installatie van spanplafonds, printwanden en verlichting.
Altijd gratis lichtadvies en lichtplan!

spanplafond logo bint