Renovatie Woning

Voor het renoveren van uw woning bent u bij de BINT op de juiste plek, wij hebben al honderden renovatie projecten aan woningen uitgevoerd.

Heb je een woning gekocht die je wil renoveren? Is je woning nog perfect bewoonbaar, maar wil je ze hier en daar wat opfrissen? Loop je al enkele jaren rond met het idee om je woning een flinke opknapbeurt te geven en heb je eindelijk besloten om de uw woning te renoveren ? Wat de reden ook is, een woning renovatie is geen project om licht op te vatten en onvoorbereid te starten!

woning renovatie 1
woning renovatie 2

Woning Renovatie Prijs Aanvraag

Wilt u weten hoe BINT u kan helpen de plafonds en muren van uw woning te renoveren, dan kan je het offerteformulier invullen om de kosten van bijvoorbeeld uw nieuwe badkamer te weten te komen.

spanplafond logo bint

Renoveren van een woning

Een huis renoveren kan het plaatsen van nieuwe muren betekenen, het bouwen van een kelder onder het huis, de isolatie wordt vervangen, de plafonds renoveren, een nieuwe badkamer wordt geïnstalleerd enzovoort.

Een voorbeeld van een kleine woningrenovatie is wanneer de voegen in de binnenmuren of plafonds aan vernieuwing toe zijn. In dat geval zijn er geen complexe constructies nodig en spreken we dan ook van een kleine renovatie. Ook bijvoorbeeld het in de oorspronkelijke staat terugbrengen van de gevel valt onder een kleine renovatie.

In ieder geval zal een renovatie van uw woning het wooncomfort verbeteren en de waarde van uw eigendom laten toenemen. De meest voorkomende renovaties gebeuren aan badkamers, woonkamers en slaapkamers.

De laatste tijd zien we ook een opvallende groei van renovaties die gericht zijn op verbeterde akoestiek en isolatie in een woning.

Wij zijn hier zeer bedreven in en kunnen u helpen met ideeën en de uitvoering.

Woning renoveren de oplossingen

Wilt u een comfortabele, gezonde, functionele en milieuvriendelijke leefomgeving? Dan is duurzaam renoveren de oplossing voor u!

In Vlaanderen zijn woningen vaak oud en – gemiddeld – verantwoordelijk voor bijna 75% van uw energieverbruik, transport niet meegerekend, en 70% van uw waterverbruik.

Het bewonen van een gebouw, maar ook het onderhoud en de werken die u uitvoert, hebben een aanzienlijke directe impact op het milieu, zowel op het vlak van energie, water, luchtkwaliteit, geluid, biodiversiteit als afvalproductie.

Omdat het duurzaam renoveren van uw woning niet alleen het individuele comfort van Vlamingen verbetert, maar ook onze milieu-impact vermindert, maakt het Vlaams Gewest hiervan een prioriteit. Zo kunt u via de website Vlaanderen.be genieten van een uitgebreid pakket ondersteunende maatregelen, professioneel advies om u te helpen de juiste keuzes te maken en financiële steun om uw woning renovatieplan te helpen financieren.

Wij zijn ervan overtuigd dat het duurzaam renoveren van uw woning een globale aanpak is die iedereen ten goede komt. Daarom renoveren we bij BINT uitsluitend met ecologisch verantwoorde materialen, waarbij we ook rekening houden met optimalisatie van isolatie, energieverbruik en akoestiek.

Waarom een woning renovatie

Er zijn vele redenen om een huis te renoveren. Meestal overheerst het functionele aspect: het huis beter laten aansluiten bij de concrete behoeften van de eigenaar(s).

1. Esthetische aspecten

Uiteraard houdt een architect of aannemer rekening met verschillende factoren. In de eerste plaats de esthetische aspecten. Een geslaagd renovatieproject weerspiegelt de smaak en de voorkeuren van de klant. Het is een uitdrukking van zijn persoonlijkheid. Kortom, het ontwerp van een huis blijft belangrijk.

2. Energie-efficiënte renovatie

Energiezuinige investeringen betalen zichzelf terug dankzij lagere energierekeningen en de meerwaarde van uw huis bij verkoop. En ze dragen bij tot het wooncomfort en de bescherming van onze planeet.

Maar er is nog een reden om energiebesparende werken uit te voeren: de wet. De steeds strengere energienormen (EPB, E-peil) voor woningen verplichten eigenaars om de nodige werken te laten uitvoeren.

3. Duurzaamheid komt op de eerste plaats

Renoveren vertrekt vandaag vanuit een ecologische visie. Kies voor duurzame producten met een lange levensduur als het neerkomt op uw woning renovatie. Ze zijn milieuvriendelijk en bij voorkeur gemaakt van recycleerbare grondstoffen. Precies daarom werkt BINT uitsluitend met spanplafonds en -wanden met de fijnste weefstructuur en bestaande uit 100% recycleerbaar polyester. Bovendien worden onze spanplafonds en -wanden koud gemonteerd, zodat er geen onnodige warmteblazers de energierekening verhogen tijdens uw woning renovatie. Uw portemonnee en moeder aarde zullen u dankbaar zijn.

Woning Renovatie Prijs Aanvraag

Wilt u weten hoe BINT u kan helpen de plafonds en muren van uw woning te renoveren, dan kan je het offerteformulier invullen om de kosten van bijvoorbeeld uw nieuwe badkamer te weten te komen.

spanplafond logo bint

Voordelen van een woning renovatie

Bent u van plan uw woning te renoveren? Het is dan ook zeker de moeite waard om de voordelen op een rijtje te zetten, deze zijn zeker niet te min. De uitkomst hangt van veel factoren af, vooral van uw persoonlijke situatie (klusser of niet?) en budget. Om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen met uw renovatie plannen, zetten wij de belangrijkste voordelen van renovatie voor u op een rij.

1. Financieel aantrekkelijk

Een huis renoveren heeft veel voordelen. Allereerst profiteert u van veel financiële voordelen die u misloopt bij de bouw van een nieuw huis. Maar de overheid stimuleert renovatie ook met het oog op energiezuinigheid. En natuurlijk krijgt u een huis dat er als nieuw uitziet en dat volledig aan uw wensen voldoet. Tot slot levert het u ook een mooie meerwaarde op bij een eventuele verkoop.

2. Kies voor charme en karakter

Bij een nieuwbouwwoning is het duidelijk: u kiest voor een strakke en moderne woning. Met een exclusieve architect kunt u natuurlijk vele kanten op, maar het blijft altijd een nieuwbouwwoning. Houdt u van charme? Een hart voor de geschiedenis van een gebouw? Gefascineerd door de sfeer en het verhaal achter een huis? Dan kun je beter kiezen voor renovatie. Neem zo’n prachtig herenhuis met hoge plafonds, een krakende trap en een majestueuze gevel. Onbetaalbaar, toch? Een oud huis is het vinyl van onroerend goed.

Bijkomend voordeel? Nieuwbouw is meestal compacter om het budget binnen de perken te houden. In een oud huis creëer je makkelijker ruimte.

3. Subsidies en premies

Om je verbouwing betaalbaar te houden, maak je best gebruik van de steunmaatregelen van de overheid. Hier vindt u een overzicht.

4. Vlaamse renovatiepremie

In het leven geroepen om de kwaliteit van woningen te verbeteren en woningen op het Vlaamse grondgebied duurzamer (energiezuiniger) te maken. De premie is beperkt tot 10.000 euro en bedraagt maximaal 30% van het geïnvesteerde bedrag. Ze is van toepassing op werken van minimum 10.000 euro en je vraagt ze enkel aan als alle renovatiewerken uitgevoerd zijn.

Opgelet: de woning die u wilt renoveren moet minstens 30 jaar oud zijn en er geldt ook een inkomensgrens voor de Vlaamse renovatiepremie.

5. Totale woning renovatiepremie

Investeer in minstens drie energiebesparende maatregelen (dak, zolder, muren, …) over een periode van vijf jaar en kom in aanmerking voor een bonus van 1.250 euro. Voor een vierde maatregel krijgt u 1.750 euro terug, voor 6 investeringen 2.750 euro, voor 7 investeringen 3.750 euro… Ook de aankoop van een zonneboiler, warmtepomp of ventilatiesysteem valt onder de totale renovatiepremie.

6.  voor netbeheerder bij renoveren van uw woning

De distributienetbeheerder – Infrax of Eandis? – opent zijn portemonnee. U krijgt een bonus voor dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en beglazing. En u krijgt ook geld terug voor de installatie van een nieuwe zonneboiler of warmtepomp.

7. Korting op onroerende voorheffing

Voor grote energierenovaties krijgt u van de Vlaamse overheid een korting van vijf jaar op uw onroerende voorheffing. Bij een E-peil van 60 of lager krijgt u het volledige bedrag; bij een E-peil van 60 tot 90 heeft u recht op een korting van 50%. Ga ook na of u in aanmerking komt voor de verbeterings- of aanpassingspremie, de premie voor rationeel waterbeheer en de gewestelijke of sociale energiepremies.

8. Geniet van 6% btw op de renovatie van uw woning

De overheid biedt nog steeds kortingen om renovatie te stimuleren. Renoveert u een woning ouder dan vijf jaar? Dan hebt u recht op een verlaagd btw-tarief van 6% (in plaats van de gebruikelijke 21%). Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door een erkend aannemer zoals BINT. Het betreft werkzaamheden aan een onroerende zaak. De woning wordt hoofdzakelijk voor privédoeleinden gebruikt.

woning renovatie 6
woning renovatie 7

Een nieuwe uitstraling voor de slaapkamer, badkamer of woonkamer

Wilt u een woning renoveren? Denk dan niet alleen aan de slaapkamer of woonkamer maar ook aan een badkamerrenovatie, want als u van comfort en luxe houdt dan is het daar. Vervang het plafond en de wandbekleding, maar ook het badkamermeubel en de badkuip en/of douche. Zorg er ook voor dat de ventilatie in zowel de badkamer als het toilet aan de vereiste normen voldoet.

Waarde van de woning stijgt

Het resultaat? U woont in een gloednieuw huis, het is zeer energiezuinig en het voldoet aan alle energienormen. Dat is waar het bij duurzaam renoveren om gaat. Bovendien stijgt de waarde van uw woning aanzienlijk, waardoor ze bij een eventuele verkoop meer opbrengt. In die zin is het een investering op lange termijn die u bijna altijd terugverdient. Meer dan dat … het levert u winst op!

Woning Renovatie Prijs Aanvraag

Wilt u weten hoe BINT u kan helpen de plafonds en muren van uw woning te renoveren, dan kan je het offerteformulier invullen om de kosten van bijvoorbeeld uw nieuwe badkamer te weten te komen.

spanplafond logo bint

Werken met een expert of zelf renoveren

Gaat u uw woning verbouwen? Dan kunt u veel geld besparen door een deel van het werk zelf te doen. Maar u kunt uzelf ook in de problemen brengen door te veel hooi op uw vork te nemen of door aan uw renovatie avontuur te beginnen zonder er goed over na te denken. Maar welke werken van een woning renovatie kan je gemakkelijk zelf doen? Waar heb je wat doe-het-zelf-ervaring voor nodig? En waar waagt u zich beter niet aan zonder professionele expertise?

De moeilijkheidsgraad van uw renovatieproject hangt in de eerste plaats af van de specifieke (technische) staat van uw woning. Elk gebouw is anders en dus zijn geen twee renovatieprojecten hetzelfde. Daarom is het belangrijk om de volgorde en de combinaties van werken te bepalen die ideaal zijn voor uw woning. Om vochtproblemen te vermijden, kan het nodig zijn om tegelijk met de isolatie te zorgen voor een goede ventilatie. En bij het renoveren van een vloer of een nieuw verwarmingssysteem is het vaak handig om alvast een aantal toekomstgerichte voorzieningen aan te brengen, zodat u daarna gemakkelijk kunt overschakelen op vloerverwarming met een warmtepomp. Als u muren of uw plafond wilt renoveren, kunt u kiezen uit verschillende technieken.

De klassieke techniek van renoveren van een woning is met gipsplaten, gevolgd door extra stukadoren, drogen, schilderen en behangen. Wenst u een veel snellere, efficiëntere oplossing, en zonder afbraakwerken, dan ligt de keuze voor een spanplafond of -wand voor de hand. In dat geval doet u best een beroep op een installatie expert zoals BINT.

Gemiddelde kosten woning renovatie

De gemiddelde kosten voor een complete woning renovatie lopen sterk uiteen. Een renovatie kan van een paar duizend euro tot honderdduizend euro of meer kosten, afhankelijk van wat u wilt renoveren. De handigste manier is om de gemiddelde prijzen van verschillende onderdelen van de renovatie bij elkaar op te tellen om een idee te krijgen van de kosten van uw eigen renovatie.

De meeste renovaties zullen tussen de 10.000 en 100.000 euro kosten.

Wilt u de plafonds en muren in uw hele woning renoveren? Dan betaal je BINT per vierkante meter en liggen de prijzen meestal tussen de €75 en €300 per vierkante meter.  Dit is afhankelijk van de gekozen materialen, oppervlakte, ingebouwde elementen, verlichting, enz.

Werken met een architect voor uw woning renovatie

Bent u uw huis aan het renoveren? Dan kan het inschakelen van een architect u veel voordelen opleveren. Bespreek uw wensen duidelijk met uw architect. Hoe moet uw gerenoveerde woning eruit komen te zien? Aan welke eisen moet de gerenoveerde woning voldoen? Wat is uw smaak en waar moeten de architect en aannemer rekening mee houden? Met de antwoorden op deze vragen begint u met een goed gevoel aan de herinrichting van uw woning. De architect kan zorgdragen voor het visualiseren van uw ideale, gerenoveerde woning. BINT heeft jarenlange ervaring in het samenwerken met architecten voor de uitvoering van woningrenovaties en nieuwbouwprojecten.

1. Totaalprojecten

Bij BINT zijn architectuur, afwerking en design in onze ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden. In ons werk verbinden wij uw visie met uw leefomgeving. Dit bereiken wij door elke stap van uw woningrenovatie van binnenuit te benaderen.

Wij werken daarom graag samen met uw architect. Of, afhankelijk van uw project, is het mogelijk dat wij een externe architect inschakelen. Op die manier zorgen we voor een optimale link van de architect naar de uitvoering.

2. Persoonlijke aanpak

Wij begeleiden u bij de volledige selectie van uw woning renovatie. Afhankelijk van uw project kunnen wij een architect aanbevelen of gebruik maken van onze eigen in-house ontwerpers en lichtontwerp experts. Tijdens de constructiefase van uw woning renovatie kunt u profiteren van onze volledige expertise. Door u te omringen met een multidisciplinair team, zorgen wij voor een persoonlijke aanpak. Zo profiteert u van een grote toegevoegde waarde op het vlak van planning en kostenbeheersing.

3. Diversiteit

Als experts in spanplafonds en printwanden kunnen wij u een verscheidenheid aan stijlen aanbieden. Wij hebben een voorkeur voor tijdloos design, van modern landelijk tot strak en abstract. Een deel van het ontwerp wordt bepaald door de locatie, uw voorkeuren en het beoogde gebruik. Onze persoonlijke aanpak staat garant voor een verrassend eindresultaat van uw woning renovatie. Bekijk onze projecten en laat u inspireren.

woning renovatie 8.jpg
Een spanplafond is klaar na installatie
woning renovatie 9
Gipsplaten moeten nog verder bewerkt worden

Offerte voor plafond of muur renovatie

Voor de renovatie van wanden en plafonds, met inbegrip van de verlichting en de optimalisering van de akoestiek, hebt u de keuze uit twee renovatie technieken.

1. Klassieke renovatie met gipsplaten

De woning renoveren met gipsplaten is bij de Vlamingen ingeburgerd; deze techniek behoeft tegenwoordig weinig uitleg meer. Gipscplaten bieden heel wat mogelijkheden en kunnen gemakkelijk verwerkt worden tot een scheidingswand, een verlaagd plafond of een voorzetwand. Maar gipsplaten heeft ook veel nadelen, waaronder:

Het is een tijdrovende klus. Waarbij vaak extra afwerking nodig is. Hou er rekening mee dat de kostprijs van uw woning renovatie met gipsplaten kan oplopen, zeker als je al het materiaal en de verschillende procedures bij elkaar optelt. Je moet de naden van de gipsplaten nog afwerken. Dit moet zorgvuldig gebeuren, zodat er geen sporen achterblijven.

2. Moderne renovatie met polyester

Spanplafonds en -wanden zijn minder bekend voor het renoveren van een woning, maar behoren tot de snelst groeiende renovatie methoden van 2021. Spanplafonds zijn gemaakt van 100% recycleerbaar polyester, zijn flexibel te monteren, snel te installeren, vereisen geen breekwerk en zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Van strakke witte spanplafonds en -wanden met ingebouwde elementen en verlichting tot spanplafonds en printwanden met achtergrond LED verlichting, digitale print, akoestische isolatie en vochtbestendige spanplafonds voor badkamers en kelders.

BINT is al jaren een expert in het ontwerpen en installeren van spanplafonds en printwanden. Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat u begeleiden door ons team van persoonlijke adviseurs bij het renoveren van uw woning.

Woning Renovatie Prijs Aanvraag

Wilt u weten hoe BINT u kan helpen de plafonds en muren van uw woning te renoveren, dan kan je het offerteformulier invullen om de kosten van bijvoorbeeld uw nieuwe badkamer te weten te komen.

spanplafond logo bint

Vragen & Antwoorden

1. Wat zijn de verschillen tussen een pvc spanplafond en een polyester spanplafond?

Afgezien van de wijze van spannen zijn er nog meer verschillen tussen een spanplafond van pvc en een spanplafond van polyester:

Kleur
Een standard pvc spanplafond heeft een glanzende uitstraling. Een standaard polyester spanplafond heeft een matte natuurlijke look en lijkt daardoor op een perfect gepleisterd gipsplafond maar zonder de nadelen ervan. Uiteraard is een spanplafond ook verkrijgbaar in kleuren, prints, verlichting en tal van andere afwerkingen.

Naden
Een pvc spanplafond of -wand wordt meestal om de drie meter afgedicht. Op lange termijn kunnen deze lasnaden eventueel broos worden. Hierdoor ontstaan zeer dunne (nauwelijks waarneembare) naden. Een polyester spanplafond heeft meestal een veel groter oppervlak, waardoor ook veel minder naden. Bovendien zijn naden van bij een polyester spanplafond oersterk en verliezen ze nooit hun kracht. 

De stabiliteit
Hanglampen, spots en technieken zijn makkelijk te installeren met een spanplafond van polyester. Het is eenvoudig om gaten te maken voor lampen, spots en andere inbouw elementen. Omwille van de grote voordelen in vergelijking met een PVC plafond, adviseren wij om voor een polyester spanplafond te kiezen.

FAQ pagina >>

2. Hoe lang duurt de installatie van een spanplafond?

Het maakt niet uit hoe gescheurd of versleten uw oude plafond is. Door het plaatsen van een spanplafond wordt dit volledig weggewerkt. In een mum van tijd heeft u een glad spanplafond met een perfecte afwerking in de plaats. Het hangt uiteraard af van de oppervlakte, maar het is bijna altijd mogelijk om een spanplafond binnen één of twee dagen compleet te plaatsen en af te werken.

FAQ pagina >>

3. Moet mijn oude plafond verwijderd worden om een spanplafond te kunnen plaatsen?

Neen! de installatie van een spanplafond of -wand vereist geen enkele aanpassing van het bestaande plafond. Het wordt snel en eenvoudig geïnstalleerd zonder dat het nodig is het bestaande oppervlak te schuren of te egaliseren, aangezien we het compleet bedekken.

FAQ pagina >>

4. Hoeveel kost een spanplafond?

De prijs van een spanplafond varieert en hangt sterk af van het soort spanplafond je kiest voor je woning of commerciële ruimte. Een standaard spanplafond of spanwand begint vanaf €75, uiteraard hangt de effectieve prijs van een spanplafond of spanwand sterk af van heel wat factoren.

FAQ pagina >>

5. Is het mogelijk verlichting te monteren op of in een spanplafond?

Net als bij een normaal plafond, kunt u verlichting aanbrengen in een spanplafond. Hiervoor worden gaten in het spanplafond gemaakt, zonder dat dit kans op scheuren geeft. Een van de andere voordelen van een spanplafond is dat u ook kunt werken met lichteffecten. In dit geval wordt de verlichting aangebracht tussen het bestaande plafond en spanplafond zelf.

FAQ pagina >>

woning renovatie 10

TENSION® Essentials​

Deze productlijn is zeer eenvoudig en snel te installeren. Het is gemakkelijk aan te passen aan de specifieke behoeften, kenmerken en wensen van elke ruimte en biedt een oplossing die aan uw verwachtingen voldoet.

Lees meer >>

spanplafond en spanwand tension vivid slaapkamer in een jonge woning renovatie

TENSION® Vivid

Bedrukte plafonds en wanden zijn al jaren populair in professionele omgevingen, maar vinden ook steeds meer hun weg naar particuliere woningen.

Lees meer >>

woning renovatie 12

TENSION® Whisper

Akoestische momenten worden steeds belangrijker in de binnenhuisarchitectuur, want hedendaags design, dat al onze zintuigen positief moet beïnvloeden, wordt steeds meer gevraagd.

Lees meer >>

woning renovatie 13

TENSION® Lumina

Het creëren van een perfecte lichtverspreiding is een opperste discipline. Met gelijkmatig verlichte TENSION® LUMINA wanden, panelen en plafonds, uit speciaal ontwikkeld polyester wordt een lichtgevende verbinding tussen functie en esthetiek tot stand gebracht.

Lees meer >>

woning renovatie 14

TENSION® Motion

Uw muren of plafonds als projectieoppervlak voor home cinema systemen, bedrijfspresentaties of spectaculaire lichtshows? Glad en onkreukbaar, is het mogelijk om lichtshows, beelden, landschappen, foto’s, teksten en films te projecteren.

Lees meer >>

woning renovatie 15

TENSION® FrameView

Het gebruik van een TENSION® FRAMEVIEW in een commerciële omgeving vergroot de geloofwaardigheid van uw merk, diensten of producten. Het is een unieke manier om vertrouwen op te bouwen bij prospecten en klanten.

Lees meer >>

TENSION® Sterile

Ziekenhuizen, medische praktijken, kindercrèches, openbare- scholen en plaatsen vragen om innovatieve en hygiënische oplossingen. TENSION® STERILE’s spanplafonds- en wanden zijn bestand tegen schimmels en bacteriën en is onderhoudsarm.

Lees meer >>

Woning Renovatie Prijs Aanvraag

Wilt u weten hoe BINT u kan helpen de plafonds en muren van uw woning te renoveren, dan kan je het offerteformulier invullen om de kosten van bijvoorbeeld uw nieuwe badkamer te weten te komen.

spanplafond logo bint